COFFEE AND CIGARETTES

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czesiek

Kontakt:

Post autor: Czesiek »

Izabela pisze:.. przykładem innych...
Szczególnie utkwił mi przykład Tomka - nieobecnego....
Izabela pisze:... Nosal jawił mi się totalnie "zapetowany",...
Izabela pisze:... i to głośne zachowanie...
Dlatego zwiałem stamtąd jak najszybciej. :(
Olav pisze:nawet z 10 tam wejdzie...
Najwięcej doliczyłem się 7-miu - po powrocie do domku, lub dojściu do kosza - gdzieś w mieście.
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Izabela pisze:Pozdrawiam Wszystkich, Izabela
Witamy Izka po powrocie z Tatr i czekamy niecierpliwie na relacje :)
ana

Post autor: ana »

Kert, jakieś nowości w dziedzinie kawy i papierosów? ;)
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Corruptissima re publica plurimae leges , co w dowolnym tłumaczeniu brzmi: im więcej przepisów ,tym większy burdel
Kiedy kiedyś paliłem ,nie robiłem tego nigdy na szlaku ,ale nie odmawiałem sobie dymka w odosobniodym miejscu przy schronisku. Nikomu nie szkodziłem ,pety zabierałem ze sobą ,a w nikotynę byłem zaopatrzony
Matii

Post autor: Matii »

Ostatnio pijam jedynie porządną kawkę zaparzaną w kfieterce ciśnieniowo i kocham ten smak. Papierosów wciąrz jestem przeciwnikiem, a fajka dalej umila mi najpiękniejsze chwile.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Skoro temat się "odświeżył" to i ja swoje 3 grosze dołożę.
Mówiąc wprost:
NIE CIERPIĘ PALACZY!!! Ich ślady są chyba wszędzie:góry,doliny,plaża,las,pobocza dróg...zresztą można wybrać dowolne miejsce a jakiś pieprzony pet z pewnością już tam leży :(
W Tatrach jest to druga (po muchach :D ) rzecz która mnie zwyczjnie wk... :x
No-upuściłem trochę żółci-a co mi tam... ;)
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

No-upuściłem trochę żółci-a co mi tam...
- i słusznie! Mnie też ulżyło :)
A swego czasu pisałam gdzieś na forum o pewnym Japończyku, którego spotkałam na Sarniej Skale. Ten "dziwny" facet nawet popiół strzepywał do spejcalnego pojemniczka...
Matii

Palaczy papierosów też nie cierpię, zwłaszcza ich nawyka wyrzucania petów. Jeśli juz zapalam fajkę w górach to naprawdę nie śmiecę nic, nawet popiołem. Ja bardzo szanuję góry.
Awatar użytkownika
Salek

Post autor: Salek »

A do tego sie tak rozbestwili, że spróbuj takiemu zwrócić uwagę na przystanku, że pali... ehh.. kurtura musi być
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Nie palę ,rzuciłem 5 lat temu (przeszkadzało mi to w kondycji ,więc przestałem),ale długo byłem namiętnym palaczem i nie mog ę zgodzić się z radykalnymi poglądami typu "powiesić wszystkich palaczy". Zrozumcie ,to nałóg ,choroba ,często palacz jest świadom swojego upośledzenia i nic nie może zrobić ,i obwinia się za swą słaba wolę ,a tacy jak Wy zamiast pomóc ,człowieka dołujecie.
Wszystko jest sprawą kultury osobistej. Cham i kołek będzie palić choćby wśród 15 osób w 6-osobowej windzie ,a człek kulturalny będzie chował się ze swym nałogiem w pomieszczeniu gospodarczym schroniska ,by nie przeszkadzać innym ,będzie ustawiał się po zawietrznej i chowwał w kosówkach.
Łatwo oceniać ,tyrudniej zrozumieć
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

Wszystko jest sprawą kultury osobistej.
- ale zwróć proszę uwagę,że tej właśnie jak na lekarstwo - niestety. Zbyt wolno się to zmienia. Np. w moim mieście na dworcach są wydzielone miejsca dla palaczy. Z początku bulwersowały i śmieszyły teraz powoli zaczynają jakoś funkcjonować. Problem wydzielonych miejsc palenia w miejscu pracy też jakoś się przedziera, a jeszcze kilka lat temu palacze wszędzie byli górą. Wiem,że do produkcji papierosów dodawano substancji uzalezniajacych....(wyszło rozporządzenie, które tego zabrania)ale jak jest w rzeczywistości ? Rozumiem problemy palaczy...ale przede wszystkim tak jak piszesz idzie właśnie o tę kulturę i wypracowanie relacji do przyjęcia dla obu stron. Bo wystarczy wyjśc na jakąkolwiek plaże i robi się niedobrze od ilości kipów.....i jak bardzo rażą porzucone na szlakach czy wetknięte w skały?...Świat juz nad tym jakoś zapanował....
Pozdrawiam
Izabela
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

dagomar pisze:nie mog ę zgodzić się z radykalnymi poglądami typu "powiesić wszystkich palaczy"
A czemu zaraz wszystkich-wystarczy co dziesiątego-reszta rzuci sama :D
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

andy67 pisze:A czemu zaraz wszystkich-wystarczy co dziesiątego-reszta rzuci sama
A gdyby tak to samo z piwoszami. Piwo też cuchnie a po papierosie mało kto się zatacza, wymiotuje i wygląda jak szczotka klozetowa. :P
AdiK

Post autor: AdiK »

Izabela pisze:Ten "dziwny" facet nawet popiół strzepywał do spejcalnego pojemniczka...
a dym? co robił z dymkiem... :think:
andy67 pisze:A czemu zaraz wszystkich-wystarczy co dziesiątego-reszta rzuci sama
:D
Janek pisze:Piwo też cuchnie
tylko że zasięg cuchnięcia ma znacznie mniejszy niż papierochy i wszystko wkoło nim nie przesiąka... :think:
Matii

Bez przesady, żeby wieszać palaczy, ja jestem tolerancyjny, z wyjątkiem jednej rzeczy, ale o tym już kiedyś było :) Palacze rzeczywiście mają dużo gorszą kondycję i zazwyczaj idąc w góry dyszą jakby sobie robili dobrze :D
Co do kawki, to właśnie piję pyszną gotowaną kawkę. "Przepis" ten dał mi wczoraj forumowy (z innego forum) kolega. Wodę podgrzewam, gdy zaczyna się gotować wsypuję kawę, może być z dodatkiem cynamonu lub imbiru lub kardamonu. Ja narazie próboałem tylko z cynamonem i świetnie mi się ona komponuje z dzisiejszym porankiem. Do wody dodając odrobinkę soli (naprawdę odrobinkę, by absolutnie woda nie była słona) zwiększy się ponoć aromat kawy, ale tego nie wiem z praktyki. Bardzo lubię kawkę, ostatnio mam wstręt do "kawy" rozpuszczalnej i wogóle takowej nie piję. Choć gdy jestem w Tatrach i dużo chodzę po górach, kawy pijam dużo mniej, nie mam wtedy na nią ochoty.
Awatar użytkownika
Janek

AdiK pisze:wszystko wkoło nim nie przesiąka...
To się tylko piwoszom wydaje. W rzeczywistości wszystkie schroniska cuchną na odległość jak wyczap w Budziejowicach, gdzie to Szwejk jeszcze popijał. Ale ja to rozumiem, niczego nie zabraniam, Boże broń, wszak wiem przecie, że prawdziwy turysta górski musi sobie ze trzy browarki trzepnąć z rana (piwo z rana jak śmietana), z piątkę po drodze, a wieczorem, opijając sukces to już nawet nikt nie liczy. :)) :)) :))
Piwosze, trochę więcej tolerancji dla przywar bliźnich. Wy tak widzicie palaczy, nie dziwcie się, że i was tak można zobaczyć - wzrok dziki i mętny, suknia plugawa i porzygiwanie za winklem. :D
Luki

Post autor: Luki »

andy67 pisze:NIE CIERPIĘ PALACZY!!! Ich ślady są chyba wszędzie:góry,doliny,plaża,las,pobocza dróg...zresztą można wybrać dowolne miejsce a jakiś pieprzony pet z pewnością już tam leży

andy67 W sobote rano jadę na urlop do Władka. Zajadę do ciebie i wypalimy po calaku. Co ty na to ?? :D :P
Matii

Janek z tą ilością piwek to przesadziłeś :D
Awatar użytkownika
Janek

Matii pisze:Janek z tą ilością piwek to przesadziłeś
Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie (nie palę zresztą od dawna)
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Ale cieszę się ,że moimi sześcioma dziennie kawami nikomu nie szkodzę ,a kawy klasycznie polsko parzone ,prawdziwe ,z fusami ,które można wysączać ,najlepsze ,bez jakiegokolwiek dodatku ,cukru,cynamonu,imbiru,soli czy czekolady. Tylko 3 łyzeczki kawy i woda. Psuć dodatkami mozna herbatę ,ale nie kawusię.
ODPOWIEDZ