Tego już nie wolno dalej lekceważyć...

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Dragan pisze:miałem na myśli mordercę.
...no to mnie uspokoiłeś. ;)
mefistofeles pisze:Miliony obywateli wkkkych na lidera opozcji. Takie rzeczy to tylko u Orwella, ew. w Rosji.
Dokładnie, tam, czy na Białorusi opozycja też nie cieszy się popularnością, żadnego poparcia, no może paru wykształciuchów.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

janek754 pisze:Dwie partie w imię własnych interesów, które są dalece odległe...
To weźcie se raz do cholery leninowską definicję partii - długa nie jest! Przeczytajcie... może ze cztery razy żeby się dobrze utrwaliło...
I wszystko wreszcie okaże się jasne.
janek754 pisze:Najgorsze w tym wszystkim jest to, że dopóki tego nie zrozumiecie, nic się w tym kraju na lepsze nie zmieni.
Właśnie tak!
Dokładnie!

@ Mefi!
Skąd ściągnąć deklarację członkowską do anarchistów?
Aha! Na jaki adres wysłać wypełnioną?
Jeszcze jedno...
Ile wynosi składka roczna i czemu tak dużo?
W końcu partię się zakłada po to, by się dorabiać, a nie tracić, nie?
Ostatnio zmieniony wt 19 paź, 2010 przez Zygmunt Skibicki, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
janek754

Post autor: janek754 »

andy67 pisze:Takich jak ja są miliony.

Miliony wk... nych obywateli.

Wk...nych na to że taki Kaczyński sobie gębę Ojczyzną i Patriotyzmem wyciera a jednocześnie Ojczyznę tę pcha w chaos i konflikt - bo przecież "władza jest najważniejsza" i cel uświęca środki.

Zaiste Prawdziwy Patriota ... k... mać.
A inne miliony, myślą dokładnie odwrotnie. Czy są gorsi ? może powinno się ich eksterminować ? A może wystarczy pozbyć się Kaczyńskiego i zbudujemy drugą Japonię ?
Nie bądź dzieckiem, broniąc Tuska, nie jesteś wcale lepszy od obrońców Kaczyńskiego, jesteś dokładnie taki sam, i nie zapominaj, że to właśnie sposób rozumowania, który przedstawiłeś wyżej w prostej linii doprowadził do dzisiejszej tragedii.
Najciekawszym zagadnieniem, przynajmniej dla mnie, są przyczyny tego, jak normalni i inteligentni ludzie, mogą się dać do tego stopnia ogłupić by zatracić rozsądne myślenie i nie zauważać skurwienia którego bronią i popierają, nie rozumiejąc, że prowadzi to tylko do coraz większych podziałów i nienawiści.
Po prostu zgroza !

Pozdrawiam
Jan
Awatar użytkownika
krzymul

Zygmunt Skibicki pisze:Skąd ściągnąć deklarację członkowską do anarchistów?
:O ...nie wierzę ;)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

janek754 pisze:Najciekawszym zagadnieniem, przynajmniej dla mnie, są przyczyny tego, jak normalni i inteligentni ludzie, mogą się dać do tego stopnia ogłupić by zatracić rozsądne myślenie i nie zauważać skurwienia którego bronią i popierają, nie rozumiejąc, że prowadzi to tylko do coraz większych podziałów i nienawiści.
Ale to już wieokrotnie opisano. Choćby na przykładzie hitlerowskich Niemiec.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

krzymul pisze:
mefistofeles pisze:Miliony obywateli wkkkych na lidera opozcji. Takie rzeczy to tylko u Orwella, ew. w Rosji.
Dokładnie, tam, czy na Białorusi opozycja też nie cieszy się popularnością, żadnego poparcia, no może paru wykształciuchów.
Taaa - i u Orwella, na Białorusi, ew. w Rosji opozycja ma swoje (niecenzurowane) Radyjo, swoją (niecenzurowaną) TVP i TrwamTV, swoje (niecenzurowane) dzienniki, jest zapraszana do dyskusji na żywo we wszelkich mediach od prawa do lewa, przewodniczy komisjom sejmowym takim czy innym itp. itd.

Puknijcie się w główki panowie - co ma Białoruś, Rosja czy Orwell do sytuacji opozycji w Polsce ?

I co w tym dziwnego że Kaczyński potrafi swoją (niecenzurowaną) gadką wk....ić miliony ?

I czy to że tych wk... są miliony oznacza że inne miliony (może nieco mniej liczne) nie mogą poprzeć Wielkiego Patrioty i Wodza - dając temu wyraz w demokratycznych wyborach ?

Co wy za porównania stosujecie w ogóle, no litości :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

andy67 pisze:Taaa - i u Orwella, na Białorusi, ew. w Rosji opozycja ma swoje (niecenzurowane) Radyjo, swoją (niecenzurowaną) TVP i TrwamTV, swoje (niecenzurowane) dzienniki, jest zapraszana do dyskusji na żywo we wszelkich mediach od prawa do lewa, przewodniczy komisjom sejmowym takim czy innym itp. itd.
Spokojnie, jeszcze 5-10 lat w Rosji też miała i radyjo, i telewizję. Ale już nie ma. Daj premierowi trochę czasu, zlikwiduje Radio Maryja, odzyska TVP (po prawdzie to już jest odzyskana), znacjonalizują Rzeczpospolitą i wszysktie media będa tylko słwić jego chwałę.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

@ Janek754

A gdzie ja "bronię Tuska" ???? Nie mam nic wspólnego z żadną partią i mieć nie mam zamiaru. W wyborach głosuję na ludzi nie na ich przynależność partyjną.

No chyba że powstanie jakaś PPHnL to wtedy zapisuję się od razu ;)

Po prostu nazywam rzeczy po imieniu i tyle.
Każdemu jego Everest...
janek754

Post autor: janek754 »

andy67 pisze:A gdzie ja "bronię Tuska" ????
Widać źle zrozumiałem.
Ja także nikogo nie popieram, chodzi mi tylko w skrócie o to, że nie warto bronić ani jednych, ani drugich.

Pozdrawiam
Jan
Awatar użytkownika
andy67

mefistofeles pisze:
andy67 pisze:Taaa - i u Orwella, na Białorusi, ew. w Rosji opozycja ma swoje (niecenzurowane) Radyjo, swoją (niecenzurowaną) TVP i TrwamTV, swoje (niecenzurowane) dzienniki, jest zapraszana do dyskusji na żywo we wszelkich mediach od prawa do lewa, przewodniczy komisjom sejmowym takim czy innym itp. itd.
Spokojnie, jeszcze 5-10 lat w Rosji też miała i radyjo, i telewizję. Ale już nie ma. Daj premierowi trochę czasu, zlikwiduje Radio Maryja, odzyska TVP (po prawdzie to już jest odzyskana), znacjonalizują Rzeczpospolitą i wszysktie media będa tylko słwić jego chwałę.

Mefi - jeszcze raz litości... Po co te głodne kawałki ? Widzisz gdzieś jakiś "zamach na media" choćby w minimalnym stopniu porównywalny z tym co wyrabiała z TVP, PR i KRRiTV "koalicja "PiS-S-LPR ??? No dajże spokój. Taką masz krótką pamięć ?
A z tym "odzyskiwaniem TVP to też Ci się udało - nie tak dawno był czołobitny "wywiad" w TVP z Jarosławem. Pani dziennikarce "Panie Premierze" z ust nie schodziło :D zaś pytanie nie były tendencyjne ani na milimetr.

Nie dyskutujemy o tym co za 10 lat tylko tu i teraz. Za 10 lat równie dobrze może rządzić ktoś zupełnie inny i np. miłośnicy Tatr wylądują w łagrach. To wróżenie z fusów i nic więcej.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

andy67 pisze:Mefi - jeszcze raz litości... Po co te głodne kawałki ? Widzisz gdzieś jakiś "zamach na media" choćby w minimalnym stopniu porównywalny z tym co wyrabiała z TVP, PR i KRRiTV "koalicja "PiS-S-LPR ??? No dajże spokój. Taką masz krótką pamięć ?
Skok na media publiczne jest dokłądnie taki sam - zgoda (zamiany będą widoczne za jakiś czas, muszą się skończyć kadencje w radach nadzorczych, ale to kwestia max 3 miesięcy). Na czym polega róznica? Na tym, że PO jest popierane przez wiodace media prywatne, jak to rzekł Andrzej Wajda - "mamy przyjaciół w TVN i innej prywantej stacji". Jeśli rząd odzyska TVP, położy łąpę na Rzepie to opozycji zostanie Radio Maryja i Gazeta Polksa. Chyba, że i nan nich znajdą haka.

Aha - i nie pisz, że przecież też mogli se telewizję założyć, bo dobrze wiesz na jakich zasadach były rozdawane koncesje gdy rynek się tworzył.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Dragan

Post autor: Dragan »

janek754 pisze:
andy67 pisze:Ale jakbym tego ...... Kaczyńskiego miał w zasięgu lewego prostego i prawego sierpowego to nie ręczę za siebie. I śmiem twierdzić że tenże ...... Kaczyński sam byłby sobie wtedy winien. Po prostu "wychodzę z nerw" gdy go słucham. Nawet porażki naszych sportowców tak mnie nie wk...ją jak ten ...... Kaczyński.
Tak czytam, i sam już nie wiem, kto gorszy, Kaczyński, czy Ty ?

Pozdrawiam
Jan
Ja tam uważam, że chęć przypierdolenia komuś kto nas denerwuje jest zupełnie normalna, nawet chęć strzelania do takiego kogoś uważam za normalną, za nienormalne uważam natomiast zrealizowanie tej chęci (mówię o strzelaniu, walenie wkurwiającego w ryj dopuszczam:P ) Tak że Andy, masz moje poparcie :)
"Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie..." (P.Bukartyk)
Awatar użytkownika
andy67

He, he - myślę że teraz "prześladowanego" Jarosława nie będzie już w ogóle widać spoza ochroniarzy :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
krzymul

Dragan pisze:Ja tam uważam, że chęć przypierdolenia komuś kto nas denerwuje jest zupełnie normalna, nawet chęć strzelania do takiego kogoś uważam za normalną, za nienormalne uważam natomiast zrealizowanie tej chęci (mówię o strzelaniu, walenie wkurwiającego w ryj dopuszczam:P ) Tak że Andy, masz moje poparcie
To ja już nic nie powiem....noooo, chyba, że poćwiczę na siłowni ;)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krzymul

Kurde, tak się zastanawiam....może właśnie w ten sposób kiełkowała koncepcja u tego 62 latka :think:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andy67

Krzymul ty już nie pij więcej :D

Fajny rysunek w Szkle przed chwilą - dwie grupy ludzi wyrywają sobie transparent z tekstem: "Precz z polityką nienawiści" ;)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
krzymul

andy67 pisze:Krzymul ty już nie pij więcej
??? :think:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

krzymul pisze:....może właśnie w ten sposób kiełkowała koncepcja u tego 62 latka
No, to macie odpowiedź:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
Ktoś temu człowiekowi powiedział, że warto zabić, ktoś nad jego duszą i mózgiem bardzo długo pracował - powiedział obecny przed kancelarią redaktor naczelny "Gazety Polskiej" Tomasz Sakiewicz.
To wcale nie jest żadna nienawiść.
Nienawiść, to jest tylko prosta emocja.
A to jest normalna paranoja maniakalna - najzwyklejsza choroba przecież.
No, może nie taka znowu zwykła. W każdym bądź razie do tej pory raczej nielicznie występująca.
Leczy się skutecznie tylko lżejsze przypadki, a cięższe... no cóż... może kiedyś w przyszłości medycyna sobie z tym poradzi.
Za to szerzy się teraz ta paranoja jak najzwyklejsza epidemia... wirusowa.
Kurna! Ale mamy w kraju za mało łóżek w psychiatrykach!
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Awatar użytkownika
Dragan

Post autor: Dragan »

krzymul pisze:
Dragan pisze:Ja tam uważam, że chęć przypierdolenia komuś kto nas denerwuje jest zupełnie normalna, nawet chęć strzelania do takiego kogoś uważam za normalną, za nienormalne uważam natomiast zrealizowanie tej chęci (mówię o strzelaniu, walenie wkurwiającego w ryj dopuszczam:P ) Tak że Andy, masz moje poparcie
To ja już nic nie powiem....noooo, chyba, że poćwiczę na siłowni ;)
Silownia nie pomoze, mam czarny pas w Feng Shui :p

@ Zygmunt, zdarzalo mi sie z Toba nie zgadzac, ale w tym temacie musze przyznac Ci racje :)
"Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie..." (P.Bukartyk)
Awatar użytkownika
krzymul

Zygmunt Skibicki pisze:No, to macie odpowiedź:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
bez przesady, może on sam uważał ...
Dragan pisze:że chęć przypierdolenia komuś kto nas denerwuje jest zupełnie normalna, nawet chęć strzelania do takiego kogoś uważam za normalną, za nienormalne uważam natomiast zrealizowanie tej chęci
...u niektórych bardzo blisko jest od myśli do czynu, może ten Rysiu z Częstochowy to właśnie taki typ. :think:
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ