Na złość Jankowi. :-)

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Janek pisze:zostawianie po sobie burdelu
a może panienki same chciały zostać w strefie euro i nie dały się przymusić do powrotu?
lucyna pisze:Dla mnie tatry to i Gubałówka, Zakopane, Bukowina Tarzańska
dla mnie Bieszczady to Polańczyk :D
lucyna

Post autor: lucyna »

dagomar pisze: dla mnie Bieszczady to Polańczyk :D
Dla mnie tak. I Sanok, Komańcza, cała Ziemia Sanocka.
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

lucyna pisze:
dagomar pisze: dla mnie Bieszczady to Polańczyk :D
Dla mnie tak. I Sanok, Komańcza, cała Ziemia Sanocka.
Ludzie proszę nie kompromitujcie się.

Pozdrowienia

Basia
lucyna

Nie wiem czy to jest kompromitacja. Poprostu dla mnie Tatry i Bieszczady to regiony recepcyjne.
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Basia Z. pisze:Ludzie
czyli konkretnie kto i dlaczego??
lucyna

Nie ważna kto i dlaczego. Ewidentnie mój błąd. Myślę kategoriami organizatora turystyki. Dla Was Tary to teren pokrywający się z TPN, dla mnie to całość Tatry i Podtatrze. Atrakcje plus infrastruktura turystyczna i paraturystyczna tj. jak ma tam grupa dojechać, gdzie ją zakwaterować i dać jej jeść, dopiero potem co zwiedzić, być może zabrać ich w góry ale to ostatnie zawsze pod opieka lokalnego przewodnika.
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

lucyna pisze:Atrakcje plus infrastruktura turystyczna
spodenki opadają z wrażenia
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

dagomar pisze:
Basia Z. pisze:Ludzie
czyli konkretnie kto i dlaczego??
Przepraszam, nie zauważyłam ironii.

B.
lucyna

Możesz kpić do woli.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Co do bezobsługowych chatek w Tatrach to w słowackich Zachodnich jest (albo ma być) jedna lub dwie. W polskich Tatrach jest to bez sensu.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

mefistofeles pisze:Co do bezobsługowych chatek w Tatrach to w słowackich Zachodnich jest (albo ma być) jedna lub dwie. W polskich Tatrach jest to bez sensu.
Znam jedynie Kolibę pod Klinem, która od dawien dawna tak właśnie funkcjonuje, teraz to usankcjonowano "prawnie". Ważne jest że nocleg w niej jest dozwolony tylko w pewnych specyficznych warunkach (zimą, przy przejściu grani Tatr).

A gdzie druga chatka ?

Pozdrowienia

Basia
Jagiellonia w Tatrach

Post autor: Jagiellonia w Tatrach »

mefistofeles pisze:
włóczęga pisze:Przed schroniskiem stoi kilka osób. Wszyscy podobni do mnie. Nie rozmawiają o niczym innym, jak o górach. Telewizora i gazety nikt nie widział od kilku dni. Widzieli tylko góry.
dla mnie mógłby to byc jedyny powód.
Czy długo Panowie tak mogą o jednym i tym samym tołkować ?
I nie nie nudzi, ani trochu ?
Chociaż jak sobie chłopy po mszy staną, to przy skrętach a to się mówi o cenach owsa, a to po ile za hektar Unija da w przyszłym roku, a komu mleka nie przyjęli. I tak rok mija za rokiem...
Wam naprawdę tak źle w dolinach, że te schronicowe bajania leczą wam duszę i do rzeczywistości codziennej sprzedaży przybywacie jak po kuracji w SPA w Muszynie-Złockiem ?
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Jagiellonia w Tatrach pisze: Czy długo Panowie tak mogą o jednym i tym samym tołkować ?
I nie nie nudzi, ani trochu ?
Mi się tam gadanie nie nudzi ;-)

B.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Basia Z. pisze:A gdzie druga chatka ?
nie wiem - sprawe znam z plotek.
Zresztą Ramża i Andrejcova też są udostepnione pod warunkami (tylko nieco mniej ryorystycznymi). Dozwolony jest noleg tylko podczas przechodzenia "hrebena Nizkych Tater" i tylko na jedną noc (lub dwie w przypadku załamania pogody). Koliba pod Klinem rózni sie tylko tym, ze nie jest dostępna latem (choc obiło mi się, że chcą to zmienić)
Basia Z. pisze:Te szałasy mają innego właściciela (ale on o nie nie dba) są dostępne dla wszystkich oferują tylko i wyłącznie dach nad głową i wodę obok i nic poza tym.
Jakoś na szczęście istnieją już parę ładnych lat.

Na przykład:

Hala Górowa - opiekuje się SKPB Katowice,
Górowa ma ocieploną jadalnię z piecem i wyposażeniem, ale dostepną tylko jakjest ktoś z bazowych.
Ostatnio zmieniony pn 10 wrz, 2007 przez mefistofeles, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Mecenas

Post autor: Mecenas »

Jagiellonia w Tatrach odpowiedz jest prosta - tak :]
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Basia Z. pisze:Znam jedynie Kolibę pod Klinem, która od dawien dawna tak właśnie funkcjonuje
a czy do spania też może służyć?
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

dagomar pisze:
Basia Z. pisze:Znam jedynie Kolibę pod Klinem, która od dawien dawna tak właśnie funkcjonuje
a czy do spania też może służyć?
Nie rozumiem - napisałam powyżej, że spanie w niej jest dozwolone w szczególnych warunkach (zima, przejście grani Tatr).

Nie wiem - czy to ja mam dzisiaj przytępiony intelekt ?

:think:

Pozdrowienia

Basia
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Basiu najmilejsza ,biedni ci ,którzy choć raz nie zaznali krzepiącego siły napoju bogów na łonie natury ,w przeciwnym wypadku nie dość ,że byś w lot zrozumiała ,to i mnie zaprosiła na wspólną biesiadę ,ale to takie porządne Forum ,że nie śmiem nawet sugerować ,że tak jak w domu pod czerwoną latarnią panie szydełkują ,tak w kolebie pod klinem turyści smacznie spią. Zresztą ,jak widzisz na Swoim przykładzie ,nawet tu ,przed komputerem ,język bardziej giętki ,a umysł jaśniejszy ,gdy troskom dasz odpór złocistym ,bądź kryształowo czystym płynem :)
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

dagomar pisze:Basiu najmilejsza ,biedni ci ,którzy choć raz nie zaznali krzepiącego siły napoju bogów na łonie natury ,w przeciwnym wypadku nie dość ,że byś w lot zrozumiała ,to i mnie zaprosiła na wspólną biesiadę ,ale to takie porządne Forum ,że nie śmiem nawet sugerować ,że tak jak w domu pod czerwoną latarnią panie szydełkują ,tak w kolebie pod klinem turyści smacznie spią. Zresztą ,jak widzisz na Swoim przykładzie ,nawet tu ,przed komputerem ,język bardziej giętki ,a umysł jaśniejszy ,gdy troskom dasz odpór złocistym ,bądź kryształowo czystym płynem :)
Kryształowo czystego raczej nie pijam, bo parę razy piłam i źle się to skończyło.

Wolę złocisty, lub rubinowoczerwony.

W górach preferuję takie miejsca, gdzie izokacica przybiera wartość ujemną. Wiem, że istnieją, sama kilkakrotnie bywałam w takich miejscach.

Pozdrowienia

Basia
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Basia Z. pisze:rubinowoczerwony.
rubinowoczerwone są często młode ,musimy kiedyś osuszyć takie o odcieniu purpury. Osobiście nie gardzę też burdztynowymi. Sam również nie gustuję w przezroczystych ,chyba ,ze to Budis na szlaku
ODPOWIEDZ