Kolejne wypadki w Tatrach

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oskar

Post autor: oskar »

czyli że komiczne wypadki też sie zdarzaja
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Cicho - nie wolno pisać, że to komiczne bo się jeden user z tego powodu strasznie gniewa - szczegóły na 321 wątek chyba "aby się rozerwać" czy tak jakoś - w Tatry rulezz :D
Tu też bywa, za chwilę was zruga jak św. Michał diabła.
Awatar użytkownika
Olav

Post autor: Olav »

Jak to sobie wyobrażam, to chcialbym być pilotem tego śmiglowca....oj, polowalbym na nieuważnych "opalaczy" :D
Awatar użytkownika
Janek

Olav pisze:Jak to sobie wyobrażam, to chcialbym być pilotem tego śmiglowca....oj, polowalbym na nieuważnych "opalaczy" :D
Zaraz trafisz na widelec tego usera, on tu też bywa. :D
Awatar użytkownika
Olav

Janek pisze:Zaraz trafisz na widelec tego usera, on tu też bywa
Ale to ten poszkodowany?? Czy ak po prostu uważający,że to nic śmiesznego??
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Olav pisze:Czy ak po prostu uważający,że to nic śmiesznego??
w zasadzie to chyba jednak nic śmiesznego. Ok, TOPR leciał na ratunek-jego obowiązek i prawo ale musiał być cholernie blisko nad granią, skoro zwiało m.in buty,które przecież troszkę ważą. Pytanie,czy podmuch mógłby strącić w przepaść idącego turystę? Tym bardziej,że zaskoczył totalnie biedną ofiarę-jak wynika z relacji.
Awatar użytkownika
Olav

Ok Iw poprawiam sie...sytuacja groźna, ale że nikt nie ucierpiał nazdrowiu, to wydaje się przez to troszke śmieszna....a turysta?? Myślę, że podmuch rotora śmigłowca w sprzyjających warunkach moglby stracic turyste (np przewrocic takiego stojacego blisko przepasci) a wtedy juz nie fajnie...
Awatar użytkownika
chief

Kontakt:

Post autor: chief »

Olav pisze: Czy ak po prostu uważający,że to nic śmiesznego??
w górach zdarzają się różne sytuacje, często zabawne i po śmianie się z tego ma sens w schronisku przy piwku z przyjaciółmi, czy świadkami wydarzeń....ale nie w necie....gdzie większość dorabia do tego własna otoczkę (najczęściej nie prawdziwą), a celem kpin najczęściej nie jest tylko samo zdarzenie, ale konkretna osoba...
....a najgorsze, co może być, jak nagle na forach pojawia się różni userzy-mądrale, co to wydaje się im, ze pozjadały wszystkie rozumy i zaczną pouczać innych, jak należy postępować....
Awatar użytkownika
oskar

Post autor: oskar »

Absolutnie nie mam zamiaru nikogo pouczać, bo niby co w takim wypadku trzeba zrobić ? Buty na lonże ? A kocyk hakami do ściany ? Bardziej chodzi mi o to że jako że sie nic nie stało to sytuacja wyszła dość komiczna, wiadomo że nie dla tego gościa... ja sie np. popłakałem wczoraj ze śmiechu z opisów mojego kumpla jak w niedziele usiłował sie wspinać na skałkach i regularnie prał tyłkiem o skałe, mało śmieszne to by było w momencie jakby mi to opowiadał drugi z kumpli a tamten byłby np. w szpitalu
Awatar użytkownika
Olav

oskar pisze:mało śmieszne to by było w momencie jakby mi to opowiadał drugi z kumpli a tamten byłby np. w szpitalu

Dokładnie, o to mi chodzilo :D

A śmigłowiec musial leciec zbyt blisko szlaku, skoro zwialo buty i resztę...
Awatar użytkownika
Andrzej Krystoszyk

Post autor: Andrzej Krystoszyk »

No to wyobraźcie sobie reakcję pilota. Leci na akcję, po rannego. Na grani leży ktoś. dookoła porozkładane rtzeczy w artystycznym nieładzie. I co podejrzewam, że chciał sprawdzić, stąd mała odległość i ciąg dalszy jak wyżej.....
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Może pilot myślał że to jakieś dziewczę ponętne leży :?
Awatar użytkownika
Janek

Jak doniosło Radio Zet (redaktor Beata Sabała Zielińska) kobieta spadła z Kozich Czub z Orlej Perci i poniosła śmierć na miejscu. Przyczyna - prawdopodobnie oblodzenie i poślizgnięcie, [']
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

Informacje na razie są jak zwykle dość sprzeczne
Młoda turystka zginęła w Tatrach. Kobieta spadła z Koziej Przełęczy do Pustej Dolinki. Jak dowiedział się reporter RMF FM, turystka prawdopodobnie wędrowała sama.
Awatar użytkownika
ketjow

Post autor: ketjow »

Awatar użytkownika
Olav

[*]
piotr35

Post autor: piotr35 »

[*]-trudno to pojąc i to pytanie -dlaczego?
Awatar użytkownika
Janek

piotr35 pisze:trudno to pojąc i to pytanie -dlaczego?
Niewidoczna warstwa lodu - niewidoczny morderca - żadne raki nic nie pomogą. Po prostu w tym okresie należy tych tras poniechać. TOPR ostrzega od kilku dni - ale to przecież niehonornie posłuchac TOPR.
Awatar użytkownika
Janek

Olav pisze:Ale to ten poszkodowany?? Czy ak po prostu uważający,że to nic śmiesznego??
Poszkodowany podobno zamierza skarżyć TOPR o utratę mienia. Znajomy prawnik twierdzi, że ma duże szanse wygranej. Na pewno będzie ciekawy proces.
zushka

Post autor: zushka »

zginęła dziweczyna..nie ma sensu teraz " trzepać tematu " ..nie znamy wypadku, nie wiemy co się stało. Szła sama, więc czy się poślizgneła, czy potknęła nie ma już teraz znaczenia [*]
ODPOWIEDZ