smyk pisze:Tatrzańscy szowiniści ze wszech stron,
łączcie się jak nie w TWA, to w komitety samoobrony
Smyku, to że np lubie swojego fiata 126 za to, że mogę nim dojechać w góry, nie oznacza od razu że muszę zaprzatać sobie myśli innymi markami, powiem więcej już nawet cinquecento mnie nie interesuje
Optuje za Nadzieja, ze "wszystkie gory piekne". I dla tych"wszystkich" moga byc osobne pokoje, albo jeden wspolny.Ale Tatry to Tatry: to jedyne w Polsce gory o charakterze wysokogorskim! A do tego takie mlode, nie to co np.Sudety:chociaz gory jak kobiety w kazdym wieku potrafia byc piekne. Ale zawsze jest ta Miss. W Karpatach korona i komnata przysluguje Tatrom.Tak sadze,i serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Izabela pisze:Nie chodzi o podzial,lecz o wykazanie roznic-z pewnoscia subiektywnych.Do tego jak sadze sluzy FORUM- z calym szacunkiem.
No więc subiektywnie oceniając to był podział a nie wykazanie róźnic...również z całym szacunkiem . No chyba że różnicowaniem dla Ciebie jest określenie że "Tatry to Tatry "?
Kolejna sprawa to mała uwaga odnośnie charakteru wysokogórskiego...nie tylko Tatry ale Babia Góra również .
to zależy :
Wolałbym żeby był jeden, poprostu górski a wątki sie przeplatają. No ale już widze te głosy że forum sie Tatry nazywa itd wiec niech będą dwa ale na równych prawach Chociaż o jakich równych prawach można mówić jeśli będzie jeden dla samych Tatr a drugi dla reszty pasm...dlatego jestem za jednym ogólnym ...No ale jeśli wątki o innych pasamch mają być w pokoju o nazwie Tatry to jestem za drugim pokojem dla innych Gór Rozumiesz ?;-))
Wenom, naprawde z calym szacunkiem. Hm Babia Gora-Beskid Wysoki,zgoda wystepuja pietra roslinne PODOBNE do tatrzanskich:regiel dolny, regiel gorny, kosodrzewina.Czepiasz sie,a jednak podzial/roznice Tatry to Tatry.Jezeli cos Cie drazni to ja ustepuje.
Izabela pisze:Wenom, naprawde z calym szacunkiem. Hm Babia Gora-Beskid Wysoki,zgoda wystepuja pietra roslinne PODOBNE do tatrzanskich:regiel dolny, regiel gorny, kosodrzewina.Czepiasz sie,a jednak podzial/roznice Tatry to Tatry.Jezeli cos Cie drazni to ja ustepuje.
Ne czepiam a uściślam a to dwie róźne sprawy. Jeśli zaraz bierzesz to do siebie jako atak no to już problem całkiem innej natury .
Dla ścisłosci. Piętra w masywie Babiej są obniżone w stosunku do Tatr a co za tym idzie Babia Góra przy niższej wysokości nabiera charakteru wysokogórskiego ( o dziwo) wcześniej ( niżej ) niż Tatry .To co w strukturze piętrowości odróźnia Babią od Tatr ( lub odwrotnie ) jest to że na Babiej nie ma piętra Turni. W Tatrach to jest i jest to typowe dla Gór o charakterze Alpejskim i prawdopodobnie to miałaś na mysli pisząc ze Tatry jako jedyne mają charakter taki czy inny .Prawda ?
Dodane po 2 minutach:
Iwona pisze:
Mariusz pisze:Ale powiedz wreszcie, czy jesteś za nowym pokojem, czy przeciw.
Iwona dzieki Tobie jakos mi razniej.Mialam wrazenie przez moment ze Wenom szykuje rzez niewiniatek,ze mna w roli glownej, taka ze mnie wrazliwa kobitka ha,ha. Wenom Twoja wykladnia jest adekwatna -dziekuje.Wlasciwie to nie jest moj ulubiony temat:udawadnianie wyzszosci swiat. Ale gdyby wszystko bylo jasne nie byloby Afery(-).A w kwestii zasadniczej jak wyglada sondaz tworzenia POKOI?.To pytanie retoryczne. Od tej chwili jestem obserwatorem tego tematu.
Ciesze się że sprawa się wyprostowała bo chwilowo nie mam czasu na nowe kłótnie . Najpierw muszę zakończyć te z innych for Mariusz czeka bóg wie na co z tym nowym pokojem i tak zrobi jak zechce :-)Panie rób Pan te zmiany
No wyniki ankiety są jednoznaczne... ale jakoś tak pokój "INNE GÓRY" nie do końca mi tu pasuje... Jedno jest pewne - trzeba conajmniej zmienić opis pokoju "Wszystko o Tatrach"...