krzymul pisze:Twój syn, czy to taki zwrot pseudogrzecznościowy ?
A jak myślisz ?
krzymul pisze:a to to jest typowe, dla polskiej mentalności, pogadaj z Niemcem
Wbrew pozorom, mentalność Niemców uległa głębokim przemianom w ciągu ostatnich 50 lat. Po za tym dlaczego moja "polska" mentalność ma być gorsza od niemieckiej ? skąd pewność że ta czy tamta jest lepsza ?
krzymul pisze:A tak już dla podtrzymania wątku - po co są przepisy ?. Tylko nie pisz, że po to by je łamać.
Przepis ma sens tylko wtedy, gdy jest słuszny. Czy jak by sejm ustalił, że co dzień każdy Polak ma wypijać litr uryny, uznał byś to za prawo bezwzględne i przestrzegał z właściwym poszanowaniem, czy też zachował byś właściwy rozsądkowi dystans ?
janek754 pisze:Czy jak by sejm ustalił, że co dzień każdy Polak ma wypijać litr uryny, uznał byś to za prawo bezwzględne i przestrzegał z właściwym poszanowaniem, czy też zachował byś właściwy rozsądkowi dystans ?
Czyli dochodzimy do konkluzji, że prawo stanowią idioci... , bywa i tak.
Ostatnio zmieniony pn 25 lip, 2011 przez krzymul, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Co do wątku ty za ego się prawa...zamykanie szlaków na tak długi okres to idiotyzm. Byłem w tym roku w okolicach Bożego ciała i powiem wam ze chodzenie po górach z dodatkowym stresem w postaci potencjalnego zatrzymania przez straż parku odbiera trochę przyjemności z całej eskapady. Zreszta jest to strzelanie sobie w stopę bo stary smokowiec wyglądał jak jakaś opuszczona wioska. Słuszna uwaga ze co chronić powyżej 2500 m. Zwierzaki chyba już zrobiły co do nich należało.
A co do opisów to jestem zdecydowanie na tak jestem "młodym" taternikiem ale chce się rozwijać i poznawać nowe trasy oraz szczyty z których chce żywy zejść. Wielu zginęło w górach zarówno swietnie wyszkolonych alpinistow jak i totalnych laikow wiec nie ma reguły.
Dzięki chariot za świetne opisy i super zdjęcia, widać ze kochasz góry jak wielu z nas.
Tak trzymaj!