Lukas pisze:Krzyż miał zostać przeniesiony do kościoła
W kościele krzyży mamy dostatek, ale i ten przyjmiemy jako symbol obłudy...powinni powiedzieć i było by po zawodach.
Cytat z Krzyżaków ( mogłem coś przekręcić)
Myślę sobie tak, Polski Prezydent, Pałac Prezydencki, Największa i najgłupsza katastrofa i tajemnicza również, Zginął Prezydent, Zginęli dostojnicy RP.
No postawili coś tam, no wyszło, że krzyż przed którym jeszcze kilka miesięcy temu opłakiwano wypadek i tysiące polaków się modliło.
Naraz ktoś wpadł na genialny pomysł, usuńmy ten symbol bo ludzie zaczęli się opamiętywać i przypominać sobie, że przecież Kaczyński Lech to ten sam na którym media psy wieszały przed wypadkiem lotniczym i zaczęły się wymazywać z pamięci niektórych te dni "odpustu" rodzinie Kaczyńskich.
Ja się pytam, po cholere ktoś tam to postawił ( zdaje się że genialna młodzież harcerska wpadła na ten pomysł ).
Przecież takiej zadymy można było się spodziewać....wiecie z książek, może niektórzy z autopsji, co to jest wiara ( jakakolwiek )
Żaden wierzący nie lubi jak usuwa się symbole jego religii ( tu niedawne wydarzenia w Oświęcimiu )
A z tym śmianiem się przez resztę świata nie lekka przesada ?
W Italii, Francji czy gdzie tam jeszcze, śmieszniejsze rzeczy robią, choć nie związane z religią i krzyżami to fakt.
Jeszcze raz zaznaczam, za krzyżami poza miejscami do tego wyznaczonymi nie jestem. Wszystko powinno mieć swoje miejsce, a ten motłoch zdaje się ( nie oglądałem ) domagał się gwarancji spełnienia obietnicy, że coś w zamian i krzyż możecie sobie przenosić.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.