Lipcowe widoki polsko-slowackie[Foto] 08-10.07.10

Wspomnienia z pobytu w górach, relacje, plany wyjazdów.
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

W Dolinie Pięciu Stawów Spiskich jeszcze trochę śniegu zalega - widać to było nawet z Novej Lesnej :).
Hm...ten śnieg pod Lodową.... :think: .....poczekam aż stopnieje :)).
Nie zdążyliśmy się tam wybrać podczas ostatniego pobytu - trochę nam się plany pokrzyżowały (musieliśmy wcześniej wrócić), ale liczę na ładną pogodę w sierpniu :).
Widoki z Lodowej wspaniałe, koniecznie trzeba się będzie tam dotelepać.

Ścieżka od Terynki - faktycznie jak ta lala, nie wiem tylko, co się kryje pod tym śniegiem przy łańcuchu :? :)).

Fajnie popatrzeć na niedawno odwiedzone okolice.
Zdjęcie 130 skądś mi znane :) (dzięki za ememeska) :).
Nie zagrzało Ci się to piweczko w tym upale ?
:think: ....chyba, że wychłodziłeś je w "terynkowym" stawie :)).
Barek pisze:Takei onfo dla Ali:po niecalej godzinie jestem przy Zabim Stawie,wiec w gore mysle ze w godzinke z małym hakiem dacie rade:)
Dzięki, tak liczyłam, około półtorej godziny, bo ja nie potrafię szybko chodzić przy takich widokach :).
Barek pisze:. Rozne okazy sie trafialy...
Czy to znaczy, że piwko też znalazłeś ? :)).
Tak a propos - co ludzie potrafią w górach zgubić - to głowa mała. Można się kompletnie ubrać, wyposażyć w sprzęt, doposażyć w części zamienne swój.
Nawet kartę do aparatu fot. ze zdjęciami :O :?.

Zdjęcie nr 72 - "po bażancie przy hydrancie" ???
:)) :)) :)).
Zakochani w Tatrach
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Barek pisze:a pod jaka inna przelecz podchodzilem Krzymul co?
Pytanie moje wynika z prostej przyczyny, iż tudzież bywając poprzednimi laty na Lodowej nie zauważyłem bytności udogodnień w postaci żelaztwa, a może byłem tak wkur....ny na te osuwające sie piargi, że poprostu przeoczyłem. :think: ;)
No i moje podejrzenia, że to inna przełęcz wynikały z wiedzy o Twoim ogromnym zoomie. :D
Czy ktoś wyprowadzi mnie z błędu i odpowie, że te sztuczne ubezpieczenia w postaci łańcucha pod przełęcza to od tego roku ? :?
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
świster

Post autor: świster »

Barek pisze:no wlasnie rowniez prosze o wyjasnienie :) moze pomyliles kierunki?? :think: 8)
Chodzi o to, że góry - nawet ta część nieożywiona - żyją własnym życiem. W czasie burzy Maszynka wypluła lawinę kamienną, a ona miała taki kapryś i znalazła sobie nową drogę do Morskiego Oka. Teraz od "głównego" piarżyska z Maszynki odchodzi nowe ramię, które to przejęło rolę głównego, bo nim woda płynie. Niestety zdjęcia nie zrobiłem.
Awatar użytkownika
Barek

Post autor: Barek »

Zakochani w Tatrach pisze: Ścieżka od Terynki - faktycznie jak ta lala, nie wiem tylko, co się kryje pod tym śniegiem przy łańcuchu :? :)).
Nie zagrzało Ci się to piweczko w tym upale ?
pod sniegiem mysle ze sa kamory i skaly :) a czy do samej przeleczy porobili takie stopnie jak wczesniej to nie wiem niestety...Tak jak napisalas ze sporo sniegu jeszcze w spiskich plesach widac ,ale na szlakach on zalega tylko pod czerwona lawka i pod lodowa wlasnie...
Piwko bylo akuratne do spozycia...na Lodowej fajnie wialo i nie bylo nawet 20 stopni :)
krzymul pisze: Pytanie moje wynika z prostej przyczyny, iż tudzież bywając poprzednimi laty na Lodowej nie zauważyłem bytności udogodnień w postaci żelaztwa, a może byłem tak wkur....ny na te osuwające sie piargi, że poprostu przeoczyłem. :think: ;)
No i moje podejrzenia, że to inna przełęcz wynikały z wiedzy o Twoim ogromnym zoomie. :D
Czy ktoś wyprowadzi mnie z błędu i odpowie, że te sztuczne ubezpieczenia w postaci łańcucha pod przełęcza to od tego roku ? :?
no spoko :) zdj jest zrobione doslownie z kilku metrow ponizej przeleczy i tam sobie ten lancuch wisi...a czy byl wczesniej???? tego to ja tez nie wiem,bylem ost tam w 2006 i nie pamietam go, zreszta wydaje mi sie tam zbedny...
świster pisze: chodzi o to, że góry - nawet ta część nieożywiona - żyją własnym życiem. W czasie burzy Maszynka wypluła lawinę kamienną, a ona miała taki kapryś i znalazła sobie nową drogę do Morskiego Oka. Teraz od "głównego" piarżyska z Maszynki odchodzi nowe ramię, które to przejęło rolę głównego, bo nim woda płynie. Niestety zdjęcia nie zrobiłem.
aha no i teraz wszystko jasne :) to nowe rami jest z prawej strony starego patrzac od schronu tak>?bo widzialem gdzies juz jakies foto :)
Awatar użytkownika
tommer91

Post autor: tommer91 »

Jakoś tego łańcucha na Lodowej nie pamiętam :think:
Zdjęcia piękne, ale tego to chyba nie trzeba powtarzać :D
Don't shit, where you eat
ODPOWIEDZ