Muzyka

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
ola

Post autor: ola »

@ Ana

Nie byłam na koncercie , tak więc łączę się z Tobą w bólu .... Wspomniałaś o Ptaśku... to jeden z fajniejszych fimów, które będąc adolescentką lubiłam oglądać. Zresztą wtedy zaczytywałam się w W. Whorton. Teraz juz mi się tak nie podoba, komercja go dopadła...

@ Widmo

Rzeczywiście pytanie mało dyskretne hi hi... to taki żarcik słowny " jak byłam piękna i młoda".
ana

Post autor: ana »

Czytałam jego książki(parę ładnych lat temu) w ogólniaku-tak jak reszta mojej klasy. Najbardziej w pamięć zapadały mi dwie jego książeczki:"Niezawinione śmierci" i "Ptasiek". Do tej drugiej często wracam.A film nakręcony na jej podstawie nagrałam sobie kiedyś na kasecie VHS i dość często oglądam.Cage-bezbłędny. No i ta muzyka Gabriela...
Pozdrawiam.
Widmo Brockenu

Kontakt:

Post autor: Widmo Brockenu »

[quote="ola@ Widmo

Rzeczywiście pytanie mało dyskretne hi hi... to taki żarcik słowny " jak byłam piękna i młoda".[/quote]

Ha ha ha! Kobiety... to znaczy ze teraz jestes "brzydka i stara" ??? :O (to tez tylko zarcik slowny :angel:

Widzisz ja sie nie wstydze, ze jestem "Dziadkiem" (teoretycznie móglbym byc, bo mój syn ma 23 lata :D :D :D . I nawet moje zdjecie jest na stronce :P

Dobra dobra ja czasem tez tak mówie... Jak bylem.... :placze:

P..... to, czlowiek jest taki stary na ile sie czuje :ta:

Pozdro

Stare Widmo :freak:
Widmo Brockenu

Kontakt:

Mariusz pisze:(i tu niespodzianka dla Widma) niemieckie ROCK ANTENNE (odbieram z satelity i przez internet) z München.

A jeśli już nie ma wyjścia, to wolę Stare Dobre Małżeństwo lub Wolną Grupę Bukowina. A z tej papierowej Szymborska rulez. :D
Niestety nie znam Rock Antenne. Radia slycham praktycznie tylko w samochodzie a na UKF sa tylko rozglosnie lokalne. Jak tego sluchasz to powinienes tez znac Grönemayera?

Tak jak juz odpisalem na post Oli niestety nie znam wogóle "Starego dobrego malzenstwa" :ta: nazwa mi zbytnio nie pasuje :D :D i "Wolnej Grupy Bukowiny"...

Co do Grechuty to nie jestem jego fanem. Mam tylko jedna kasete z przgranym CD "Ocalic od zapomnienia" . Slucham raczej rzadko ale pare kawalków jest OK jak sie ma taki specyficzny nastrój... Dlatego napisalem bo z polskiej muzyki slucham tylko starego Czeslawa i to.

Wislawa Szymborska jest mi co prawda znana, niestety nie kojarze w tej chwili zadnych konkretnych kawalków :( Zajrze na pare stron w necie, moze cos znajde.

Pozdro
Zbyszko

PS: Salsa! To jest ogien! Nogi sie same ruszaja! Szkoda,ze do Warszawki tak daleko...
Widmo Brockenu

Kontakt:

ana pisze: Pink Floyd
Znam ich trzy albumy:"The final cut","Dark side of the moon" i "The Wall". Ten ostatni jest mi najbardziej bliski.

The Wall to naprawde ponura historia o alienacji czlowieka... Widzialas film w rezyserii Alana Parkera z Geldoffem w roli glównej? "Dark Side" to naprawde klasyka :) . "Final cut to album typowo antywojenny (Falklandy). Waters stracil swojego ojca na wojnie jak mial chyba 2 lata...
Musial to jakos wewnetrznie przetrawic... Fajne ale dosc ponure albumy.

Led Zeppelin
Wyobraź sobie,że początkowo chciałam zaproponować temat "Led Zeppelin",ponieważ od pewnego czasu interesują mnie ich dokonania i chętnie poczytałabym sobie zwierzenia jakiegoś ich fana. Zdecydowanie bardziej cenie sobie opowieści fanów właśnie niż profesjonalne recenzje. Dlaczego? Ponieważ w takich opowieściach jest miejsce na emocje,jakie powstają podczas obcowania z jakimś wykonawcą. Często dochodzą do tego wspomnienia,skojarzenia...
A Led Zeppelin zaczęłam poznawać "od kuchni". Latem Piotr Kaczkowski (Trzeci Program PR) prezentował płytę, na której różni wykonawcy śpiewają ich piosenki. Chociaż to nie byli oni-to coś we mnie drgnęło.

Led Zeppelin to zycie pelna geba! Troche mistyki ale jezeli mam byc naprawde szczery to nasza generacja sluchala Zeppów przy ... zajeciach bardzo intymnych. To naprawde do tego najbardziej pasuje...
Super muza!!!!

The Doors
Poznałam ich dzięki filmowi Stone'a. Świetna rola Kilmera.Pewnie wiesz,że ten aktor sam wykonywał piosenki Jima.Nie wiem,czy wszystkie. Czytałam kiedyś biografę wokalisty.

Nie znam biografii Kilmera. Czy masz na mysli biografie Jima? Ta znam.
Niesamowity gosc... Musze w koncu odwiedzic jego grób na cmentarzu Per Lachaise w Paryzu... Lezy tam tez nasz Norwid...

Genesis

A z którym konkretnie wokalistą?Przecież poza R.Wilsonem było jeszcze dwóch panów :)

Przede wszystkim stary Gabriel! Z pierwszych trzech albumów "Genesis".
Ale nowsze rzeczy od niego tez czasem slucham. Muzyki od "Ptaska" jakos nie pamietam... filmu tez ... ale go widzialem.

Grechuta

Jak Grechuta to Anawa, a jak Anawa to także Jan Kanty Pawluśkiewicz,którego kompozycje bardzo cenię.

Grechuta to u mnie tak jak odpisalem do Mariusza :ta:
Nie jestem jego fanem. Pare kawalków podoba mie sie (Jak mam odpowiedni nastrój :) ) Niektóre kawalki to mnie wrecz irytuja... :))

Sa dni gdzie wlacza sie prostu heavy metal :))

Jezeli chodzi o Twoje urodziny to jak widzialem tez jestes spod znaku Byka... I tez 29.kwietnia?! Czy tez najbardziej lubisz wiosne? Ja wprost uwielbiam.

Pozdro,
Zbyszko
Widmo Brockenu

Kontakt:

Ana i inni Forumowicze!

przepraszam, ze moj post jest w jednym okienku z cytatami :(
Klopoty techniczne :klaun:

Zbyszko
ana

@Zbyszek:
Pink Floyd:
Nie widziałam filmu, o którym piszesz.W każdym razie tak sądzę.Nie przypominam sobie.

Led Zeppelin:
hmmm....Pewnie miałeś na myśli zajęcie bardzo intymne,którym jest poranne mycie zębów :cegla: 8)

The Doors
Czytałam biografię Jima.Daaawno. Tak-wiem,że Norwid tam leży.

Genesis
"Ptasiek"-i książka,i film-jednakowo dobre(dla mnie)

Grechuta
Wcale nie napisałam,że jestem jego wielbicielką. Wspomniałam o nim i o Anawie,ponieważ grał tam kiedyś Jan Kanty Pawluśkiewicz i to właśnie jego(Jana Kantego)bardzo lubię.Komponuje świetną muzykę."Nieszpory Ludzimierskie";"Harfy Papuszy".

Urodziny
Tak urodziłam się 29.04(trochę starsza od Twojego syna).Wiosna rzeczywiście jest moją ulubioną porą roku.
Pozdrawiam.
PS.Mili Państwo-od dzisiaj przez kilka dni będę "niewirtualna".Do zobaczenia wkrótce!
ola

Post autor: ola »

Ana!!!!
Gdzie się podziałaś...czyżby Ciebie dopadła walka z telekomuniakcją...? :)

Wracaj szybciorem!!!
Pozdrawiam
Widmo Brockenu

Kontakt:

ana pisze:@Zbyszek:
Pink Floyd:
Nie widziałam filmu, o którym piszesz.W każdym razie tak sądzę.Nie przypominam sobie.

Szoda . Film jest niesamowity...Led Zeppelin[/u]:
hmmm....Pewnie miałeś na myśli zajęcie bardzo intymne,którym jest poranne mycie zębów :cegla: 8)

niestety cos innego... :) ale Led Zeppelin nie mozna tylko do tego sprowadzac... Solówki Jimmy Page'a i glos Planta.... Muzyka aktualny do dzisiaj , mimo lat...

Genesis
"Ptasiek"-i książka,i film-jednakowo dobre(dla mnie)...

Cos sobie przypominam... Chyba zobacze jeszcze raz.

Grechuta
Wcale nie napisałam,że jestem jego wielbicielką. Wspomniałam o nim i o Anawie,ponieważ grał tam kiedyś Jan Kanty Pawluśkiewicz i to właśnie jego(Jana Kantego)bardzo lubię.Komponuje świetną muzykę."Nieszpory Ludzimierskie";"Harfy Papuszy".

Przykro mi , ale niestety nie znam .... :(

Urodziny
Tak urodziłam się 29.04(trochę starsza od Twojego syna).Wiosna rzeczywiście jest moją ulubioną porą roku.

Wiosna jest naprawde najpiekniejsza!!! Niestety w Górach to jeszcze zima...

Pozdro,

Zbyszko

Pozdrawiam.
PS.Mili Państwo-od dzisiaj przez kilka dni będę "niewirtualna".Do zobaczenia wkrótce!
Gość

Post autor: Gość »

jakiejz to wszyscy szlachetnej muzyczki sluchaja... :)
ana

Anonymous pisze:jakiejz to wszyscy szlachetnej muzyczki sluchaja... :)
Chętnie poczytamy o fascynacjach muzycznych Szanownego Gościa :angel:
ana

Led Zeppelin

Skoro mówimy o gitarze- to, czy odpowiadają Ci brzmienia jakie proponują:A.Morissette, E.Clapton, Sting,T.Chapman,D.Gray?

Wiosna

Najbardziej lubię, kiedy drzewa zaczynaja zielenieć.Odnosi sie wtedy wrażenie,że Świat robi się za ciasny. I deszcz tak pięknie pachnie...cudo :D
ana

ola pisze:Ana!!!!
Gdzie się podziałaś...czyżby Ciebie dopadła walka z telekomuniakcją...? :)
Raczej z życiem 8) :)
Pozdrawiam Cię Ola.
Widmo Brockenu

Kontakt:

ana pisze:Led Zeppelin

Skoro mówimy o gitarze- to, czy odpowiadają Ci brzmienia jakie proponują:A.Morissette, E.Clapton, Sting,T.Chapman,D.Gray?

Allanis Morissette to dla mnie przede wszystkim glos!, przyznaje nie zwrócilem uwagi na gitare :ta: . Clapton to KLASYKA! , chyba nie musze nic wiecej mówic :) ; lubie tez Stinga ale jako kompozytora i wokaliste (on chyba gra na basie? a nie na gitarze). Dwóch ostatnich nazwisk niestety nie moge skojarzyc...

Wiosna

Najbardziej lubię, kiedy drzewa zaczynaja zielenieć.Odnosi sie wtedy wrażenie,że Świat robi się za ciasny. I deszcz tak pięknie pachnie...cudo :D

Tak, tak to wspanialy czas! Widze, ze "Byki" odczuwaja swiat bardzo podobnie :)

Pozdrawiam,

Zbyszko
Widmo Brockenu

Kontakt:

ana pisze:
Anonymous pisze:jakiejz to wszyscy szlachetnej muzyczki sluchaja... :)
Chętnie poczytamy o fascynacjach muzycznych Szanownego Gościa :angel:
Hahhahhha! Ana! gratuluje trafnej odpowiedzi :D :D :D
ana

Cóż...staram się,jak tylko potrafię :D Będzie gorzej,jak Gość odpali mi z "grubej rury",a ja jestem bardzo wrażliwa :P
:)
Widmo Brockenu

Kontakt:

Nie martw sie Ana!

Jestem z Toba!!!

Zbyszko
ana

Dzięki za wsparcie w tych ciężkich momentach :))
Widmo Brockenu

Kontakt:

Zawsze mozesz na mnie liczyc :)

masz gg?
ana

yes
ODPOWIEDZ