Nie spałem jeszcze w schroniskach w Tatrach i za bardzo nie orientuję się co i jak. Jak to jest np. z rezerwacją, trzeba wcześniej zadzwonić i zarezerwować sobie miejsce,? jak sprawa z łazienką, jak wyglądają miejsca do spania, jakie zwyczaje panują , klimat, itp. Po porostu napiszcie coś laikowi o schroniskach w Tatrach.
Schroniska
E, może trochę dziwne pytanie zadam, ale cóż...nie śmiejcie się ;P
Nie spałem jeszcze w schroniskach w Tatrach i za bardzo nie orientuję się co i jak. Jak to jest np. z rezerwacją, trzeba wcześniej zadzwonić i zarezerwować sobie miejsce,? jak sprawa z łazienką, jak wyglądają miejsca do spania, jakie zwyczaje panują , klimat, itp. Po porostu napiszcie coś laikowi o schroniskach w Tatrach.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
dobrze jest to zrobić, ale nie jest to koniecznością, szczegolnie poza sezonem. W sezonie na rezerwację może być jednak już za późno.Raadek pisze:Jak to jest np. z rezerwacją, trzeba wcześniej zadzwonić i zarezerwować sobie miejsce,?
Wspólna na korytarzu. Obecnie wszystkie schroniska mają już ciepłą wodę. Najlepsza jest w "starym" Morskim Oku ("Nowe" to hotel) - w kolejce do jedynego przysznica można zawrzęć badzo interesujące znajomości.Raadek pisze:jak sprawa z łazienką,
Tapczany (czasem piętrowe) z kocem i poduszką. Trzeba miec własny spiwór. Jak nie ma miejsc czasem można spac na karimacie na podłodze - w Ornaku i Chochołowskiej sa do tego specjalne duże sale, w pozostałych to prowizorka i trzeba się licyzć z odesłaniem na dół.Raadek pisze:jak wyglądają miejsca do spania
Trza byc cicho, nie chrapać, nie imprezować etc. Klimat zalezy od przypadku.W sezonie trudno go poczuć, szczególnie w tatrach ze względu na tłumy ludzi i ścisk także na podłodze.Raadek pisze:jakie zwyczaje panują
Co jeszcze? Wrzątek gdzieniegdzie jest za darmo całą dobę (Chochołowska, stare Morskie Oko), gdzie indziej za darmo, w godzinach otwarcia bufetu (8-20, czasem 21), w Murowańcu trzeba dać jakieś 50 groszy.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
no i sprawa rozwiązanaOlka pisze:W piątce woda w łazience może być nawet wrząca, ale tylko wtedy kiedy się sobie ją przyniesie we wiaderku z kuchni. A przynajmniej tak było parę dni temu
skałojeb do zaspiarza - "ja rzygnę, ale na Everest wejdę, ale Ty za ch... VI.4 nie zrobisz
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
A może to była tylko informacja, że w Piątce już są dwa rodzaje wody: zimna i... zimniejsza?Asik pisze:kto mi sprzedał ta wredną plotke o ciepłej wodzie w Piątce
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl