i coś w tym jestZygmunt Skibicki pisze:Cierpliwi zawsze doczekają się ładnej pogody.
zzzzima
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Wszystko się kiedyś kończy.gosieńka pisze:gdyby wciąż tak lało i nie udało mi się pojechać choć na jeden weekenda ten śnieg wprowadził mnie w stan depresji.
Nawet deszcz w Cisnej!
Coś taka enigmatyczna?ruda pisze:i coś w tym jest
Radość w tym jest i... nadzieja!
...................................
Czy Ty wreszcie odstawisz ten pokal na bok?
Twarz Ci zasłania!
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Mundek
zrobiłam się nigmatyczna bo dokładnie tydzień temu pożegnałam się z nastolatką a przywitałam się z dwudziestolatkąZygmunt Skibicki pisze:Coś taka enigmatyczna?
jak wrócę do Wawy to może zmienię avatarkaZygmunt Skibicki pisze:Czy Ty wreszcie odstawisz ten pokal na bok?
a tak odnośnie pogody to w Kielcach zimno ale za to słońce co jakiś czas wyłazi
mnie wprowadził w stan euforii do tego stopnia ,ze wysłałem kasę na zimowe narty i mam nadzieję ,że nie będzie go tak mało ,jak w tym rokugosieńka pisze:ten śnieg wprowadził mnie w stan depresji
luknij na moje panoramy i galerie
Jak dla mnie kazda pogoda jest dobra, byle nie lalo - to jest prawdziwa "kaplica", bo ile mozna?
sniezek jest fajny
a w razie prawdziwych zagrozen - zawsze mozna modyfikowac plany :]
jesli ktos sie nie czuje zbyt pewnie chodzac po zasniezonych gorach (lub wrecz przeciwnie - czuje sie ZBYT pewnie), to lepiej sie nie pchac. Albo wybrac sie trasa spacerowa, np do niewyburzonych schronisk
i podziwiac gorki z dolu. z tej perspektywy tez sa piekne, warto tym imho pamietac 
sniezek jest fajny
jesli ktos sie nie czuje zbyt pewnie chodzac po zasniezonych gorach (lub wrecz przeciwnie - czuje sie ZBYT pewnie), to lepiej sie nie pchac. Albo wybrac sie trasa spacerowa, np do niewyburzonych schronisk
A to nie wystarczy?
http://www.zakopaneonline.pl/webcam/
http://www.zakopaneonline.pl/webcam/
-
Michał
Pod warunkiem, że jest synoptykiem. Ale to i tak wróżenie z fusów. Mnie ta bryndza dopiero co z Tatr wygoniła i ponoć się jeszcze utrzyma. Złotej polskiej jesieni nie stwierdziłem. Dla mnie bardzo ważna widoczność, pod kątem fotografowania. Temperatura mniej ważna. Jak "wchodzę" na kamerkę on-line to mam wystarczające info.
-
Michał
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Pod tym linkiem gromadzę wszystkie linki istotne w sprawie aktualnych prognoz w górach - http://turystyka.skibicki.pl/forum/viewtopic.php?t=593Michał pisze:Ma ktoś aktualne informację o pogodzie?
Polecam zwłaszcza pierwszy - aktualny stan w wielu miejscach w Tatrach - uaktualniany codziennie o 6:00 i 18:00.
O cholera!Michał pisze:bede w Zakopanem w czwartek rano na 10 dni, i chce troszkę pofotografować, jak i zaliczyć Rysy, Zawrat, Świnicę, może Orlą...
Chyba nici z tych wypraw...
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Mundek
-
Michał
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
Michał pisze:łatwo się nie poddam.
Kasprowy Wierch 10-9-2007 6:00
Zachmurzenie: niebo niewidoczne np. z powodu zamieci, mgły lub innych powodów.
Kierunek wiatru: NNE.
Prędkość wiatru: 6 m/s.
Charakterystyka pogody: Śnieg lub śnieg z deszczem.
Temperatura powietrza: 0ºC.
Wielkość opadu za 24H: 18 mm.
Grubość pokrywy śnieżnej: 22cm.
Grubość śniegu świeżo spadłego za 24H: 5cm.
Gatunek śniegu: śnieg o powierzchni łamliwej (szreń).
Ciężar śniegu: 233g.
Dokładny opad: 17.9.
Mundek
Mundek
- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
W aspekcie tego, co planujesz, JEST...!!!Michał pisze:tragicznie nie jest
Uwierz mi - dobrze radzę.
Mundek
Mundek
- diablak1223
-

Michal, nie napalaj sie tak. Wysoko w gorach jest nieciekawie. Z poziomu hali w niedziele prawie zszedl snieg, ale to co z chmur wyzieralo bylo biale. mialam zaplanowane 2 tygodnie - umowiona grupa, instruktor etc. w niedziele po sprawdzeniu prognoz na najblizsze dni odpuscilismy sobie. wrocimy za jakis czas.
kilka zdjec z ostatniej soboty/niedzieli :
http://www.flickr.com/photos/diablak/se ... 939597258/
kilka zdjec z ostatniej soboty/niedzieli :
http://www.flickr.com/photos/diablak/se ... 939597258/
- mefistofeles
-

- Kontakt:
- diablak1223
-

- Zygmunt Skibicki
-

- Kontakt:
I tego Ci oczywiście życzę, ale dopóki nie spłynie to, co leży... marne szanse na rozsądną realizację Twoich planów.Michał pisze:Jeszcze będzie dobra pogoda, uwierz mi
Mundek
Mundek