[rower] Nasze wycieczki w roku 2012
- mefistofeles
-
- Kontakt:
- mefistofeles
-
- Kontakt:
Dziś 49, głównie po lesie
Hazardowo - ruszylismy z wiatrem by wracać pod wiatr - założyliśmy, że jak wyjedziemy z lasu wiać już nie będzie. I wygraliśmy.
http://www.endomondo.com/workouts/gQhsSHeWR-o
Hazardowo - ruszylismy z wiatrem by wracać pod wiatr - założyliśmy, że jak wyjedziemy z lasu wiać już nie będzie. I wygraliśmy.

http://www.endomondo.com/workouts/gQhsSHeWR-o
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
- mefistofeles
-
- Kontakt:
Dzisiaj korzystając z nadmiaru urlopu do wybrania wybralismy się w góry. A konkretnie w Góry Jabłowskie koło Barcina. Najwyższy szczyt ma 150m npm i 80m wysokości względnej, podjazd drogą, kóra kiedyś była afaltowa jest bardzo stromy. Niestety wieza na szczycie zamknięta na 4 spusty i strzeżona kamerami. No i w końcu padło 2000 km 

Widok ze szczytu Jabłowskiej Góry

Kurhanik taki sprzed 4000 lat...
PS Przy okazji przetestowąłem nowe sakwy jakie na urodziny dostałem od kochającej żony

http://www.endomondo.com/workouts/jGdqHsy_EfM

Widok ze szczytu Jabłowskiej Góry

Kurhanik taki sprzed 4000 lat...
PS Przy okazji przetestowąłem nowe sakwy jakie na urodziny dostałem od kochającej żony

http://www.endomondo.com/workouts/jGdqHsy_EfM
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
cześć 
W lipcu 2012 jeździłem rowerkiem po Ukrainie przez 10 dni co w sumie dało 940 km. Było nas trzech ale po 6 dniu pozostało nas dwóch z powodu kontuzji ręki kolegi. Było trudno z powodu długich dystansów dziennych a także dużej ilości podjazdów na ukraińskich wyżynach gdzie dochodziło nawet do 12% podjazdów.
Ten gość w okularach to ja

Zamek w Kamieńcu Podolskim na Ukrainie

W lipcu 2012 jeździłem rowerkiem po Ukrainie przez 10 dni co w sumie dało 940 km. Było nas trzech ale po 6 dniu pozostało nas dwóch z powodu kontuzji ręki kolegi. Było trudno z powodu długich dystansów dziennych a także dużej ilości podjazdów na ukraińskich wyżynach gdzie dochodziło nawet do 12% podjazdów.
Ten gość w okularach to ja

Zamek w Kamieńcu Podolskim na Ukrainie
Ostatnio zmieniony ndz 07 paź, 2012 przez Jurek, łącznie zmieniany 1 raz.
Z pewnoscia bylo bardzo ciekawie 10 dni po Ukrainie to kawal czasu,,,,wspominales o wielu podjazdach,,,,na fotkach pare takich podjazdow widac
gratulacje za zapal i odwage po ukrainskich drogach,,,, tez trzeba miec troche sszczescia zeby jaks pijany czasem nie wjechal w rower,,,
zamek bardzo fajny i postawiony w ciekawym miejscu,,historia zamku tez jest ciekawa

"Zdobadz wszystko nie robiac nic"
- mefistofeles
-
- Kontakt:
Była, jest grupa ludzi co o to dbają społecznie. Generalnie przez te 4000 lat traktowano kamienie jako źródło materiałów budowlanych, dopiero w latach '60 odkryto co to jest i zabezpieczono.caatoosee pisze:o ,,byla tam jakas tablica informujaca ze to resztki kurhanu?wyglada jakby byl u kogos w ogrodzie,,o takie sprawy to powinno sie bardziej dbac moim zdaniem
Grzegorz Braun
Grzegorz Braun
cześć dagomar, dawno się tu nie pojawiałem ale widzę że ostro jeździszdagomar pisze:W niedzielę zamierzamy wjechać na "górę" koło Kamieńska. Może ktoś też ma blisko ?

jeszcze dodatkowo dwa dni zeszło na dojazdy pociągiem do Przemyśla i spowrotem. Niesamowita przygoda, pijani są wszędzie...tam na Ukrainie też ale ruch samochodowy jest bardzo niewielki...pewnie z powodu lichych drógcaatoosee pisze:Z pewnoscia bylo bardzo ciekawie 10 dni po Ukrainie to kawal czasu,,,,wspominales o wielu podjazdach,,,,na fotkach pare takich podjazdow widacgratulacje za zapal i odwage po ukrainskich drogach,,,, tez trzeba miec troche sszczescia zeby jaks pijany czasem nie wjechal w rower,,,
zamek bardzo fajny i postawiony w ciekawym miejscu,,historia zamku tez jest ciekawa

niespecjalnie ostro, robimy sobie z żoną wycieczki, owszem, bywa, że jest to 140-180 km, ale bywa, że 60, czy 80. Kilometrowo nie podskoczę, bo rower mam terenowy o małych kołach, a nie kolarkę, ale tak ma być, bo nie jestem niczym ograniczony, więc i piach, i błoto i jakieś łęgi, i fajne, ciekawe pobłądzenia po manowcach też mi nie straszne. Generalnie rowery są u mnie dopiero po górach, nartach, pływaniu, na równi z tenisem ziemnym i stołowym, czyli pewnie wojaże po Ukrainie są poza moim zasięgiem, nie żebym nie dał rady, ale nie mam aż tyle wolnego czasu, którego nie poswięcił bym na swoje priorytety. W tym roku zrobiłem jakieś 2100 km, wyłącznie w niedziele. Czyli moje i Twoje jeżdżenie to zupełnie różne światy. Spotkanie... , ależ oczywiścieJurek pisze:ale widzę że ostro jeździsz PGR czyli Piotrkowska Grupa Rowerowa co tydzień w niedzielę organizuje jakieś wycieczki

luknij na moje panoramy i galerie
no właśnie ten brak czasudagomar pisze:niespecjalnie ostro, robimy sobie z żoną wycieczki, owszem, bywa, że jest to 140-180 km, ale bywa, że 60, czy 80. Kilometrowo nie podskoczę, bo rower mam terenowy o małych kołach, a nie kolarkę, ale tak ma być, bo nie jestem niczym ograniczony, więc i piach, i błoto i jakieś łęgi, i fajne, ciekawe pobłądzenia po manowcach też mi nie straszne. Generalnie rowery są u mnie dopiero po górach, nartach, pływaniu, na równi z tenisem ziemnym i stołowym, czyli pewnie wojaże po Ukrainie są poza moim zasięgiem, nie żebym nie dał rady, ale nie mam aż tyle wolnego czasu, którego nie poswięcił bym na swoje priorytety. W tym roku zrobiłem jakieś 2100 km, wyłącznie w niedziele. Czyli moje i Twoje jeżdżenie to zupełnie różne światy. Spotkanie... , ależ oczywiścieJurek pisze:ale widzę że ostro jeździsz PGR czyli Piotrkowska Grupa Rowerowa co tydzień w niedzielę organizuje jakieś wycieczki

dziękuję...pierwszy raz w życiu wybrałem się na taki dłuższy wypad...ciekawy byłem czy można codziennie przejechać około 100 km...okazało się że można choć było nie łatwo ale cały dzień jest do dyspozycji a więc jest to możliweuszba pisze:Jurek pisze:W lipcu 2012 jeździłem rowerkiem po Ukrainie przez 10 dni co w sumie dało 940 km.
Jestem pod wrażeniem. Szacunek.
Pozdrawiam
uszba

cześć MariuszMariusz pisze:Jurek - gratulejszyn! Taki długi rajd po Ukrainie to jest jednak spore przedsięwzięcie logistyczne. A jak z noclegami mieliście? Namioty na dziko?

Też mi się marzy taka wycieczka, tylko o połowę krótsze trasy i boczne drogi.Jurek pisze: Namioty wzięliśmy ze sobą ale ani razu nie nocowaliśmy pod nimi a to z powodu dużej gościnności tamtejszych ludzi i parafii polskich. Trzy noclegi były u prywatnych osób(noce za free), trzy na terenie plebani parafii polskich(co łaska), jeden w hotelu przy stacji benzynowej(po 5 dolarów od osoby) i jeden w prywatnym hoteliku(150 hrywien za dwie osoby). Takiej przygody nigdy wcześniej nie doświadczyłem....no i te dzienne odległości dały dużo satysfakcji z powodu pokonywania trudu![]()
Byłam na Ukrainie wiele razy, m.in. w tych miastach, w których też Wy byliście, ale nigdy rowerem.
No niestety wczoraj chyba było pożegnanie z rowerami typu letniego, takiego w podkoszulce i krótkich spodenkach, z posiłkiem na trawie. Teraz tylko kostium i kurtka, śnieg w twarz, spocone plecy i zastałe smary w rowerze, który ciężko zmusić do jazdy.
Wycieczka do Dłutowa, 100km, trasa tak kombinowana, by omijać lasy, wczoraj nieprzyjemne i mokre i jechać wśród nagrzanych, słonecznych pól.
Wycieczka do Dłutowa, 100km, trasa tak kombinowana, by omijać lasy, wczoraj nieprzyjemne i mokre i jechać wśród nagrzanych, słonecznych pól.
luknij na moje panoramy i galerie
wczoraj 80 km, pojechaliśmy do Barkowic nad Zalewem Sulejowskim zobaczyć niski stan wody Zalewu a potem dalej na mostki przez Luciąże do Sulejowa i dalej obok Jaksonka nad rzekę Czarną do starego młyna. Ognisko i pieczenie kiełbasek, było nas 15 osób, wycieczka udana ze względu na Złotą Polską Jesień i ciepło