Tego już nie wolno dalej lekceważyć...

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

krzymul pisze:Normalnie "Folwark zwierzęcy"
A ja bym to raczej przyrównał do Forum Romanum...
Zawsze było tak, że mówcy przedkładając swe projekty walczyli słownie o przychylność tłumu.
Jak któryś tłumowi podpadł, to go po prostu nie słuchali obojętnie co potem chciał powiedzieć. I choćby to były najmądrzejsze słowa, miał już przechlapane.
W dzisiejszej wojnie o władzę takim forum jest każdy kawałek miejsca przed kamerami mediów. I nie ma że boli! Jak sobie ktoś czymś zrazi większość "docelową", to nawet w najsłuszniejszej sprawie idzie "pod but" i przegrywa kolejne batalie.
Uczciwe w tym wszystkim jest to, że aby być przegranym, trzeba najpierw samemu sobie odpowiednio dużo ludzi zrazić. Czasem, często nawet cała walka polityczna idzie tylko o to by dużo i często mówić, a zrazić sobie możliwie mało ludzi.
I ja bym się nad walczącymi nie rozczulał. Oni za nasze podatkowe pieniądze mają takie tłumy doradców z doktoratami i profesurami, że jak mimo tego coś spieprzą, to wyłącznie ich osobista wina.
Ostatnio zmieniony wt 19 paź, 2010 przez Zygmunt Skibicki, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Awatar użytkownika
Dragan

Post autor: Dragan »

krzymul pisze:
Dragan pisze:Jednak moim zdaniem dorabianie ideologii do czynów kogoś kto wyraźnie jest niezrównoważony nie ma większego sensu
Masz na myśli biednego zabójcę, czy wstrętnego zamordowanego ?
Jeśli to dowcip to słaby.

O to też fajne: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,8536 ... trych.html
"Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie..." (P.Bukartyk)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Dragan pisze:O to też fajne:
środy nie zaprosili? Szkoda, byłby pluralizm poglądów na całego.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Dragan

mefistofeles pisze:
Dragan pisze:O to też fajne:
środy nie zaprosili? Szkoda, byłby pluralizm poglądów na całego.
Wszyscy propisowscy akurat byli w radyju :P
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Dragan pisze:Wszyscy propisowscy akurat byli w radyju
zawsze twierdizęłm, że TokFM idzie w stronę RM ;)
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Dragan

A nie wiem, nie słucham ani jednego, ani drugiego, tylko Trójki czasem ;)
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Wiadomo było że Jarek będzie znów odwracał kota ogonem, krzyczał "łapaj złodzieja" i powtarzał że to wszystko wina Tuska.

Bo to przecież Tusk podzielił naród na lepszych i gorszych, na prawdziwych, prawych, sprawiedliwych i tę całą resztę co to stała tam gdzie ZOMO itd. A Jaruś "przeszedł straszną osobistą tragedię" (bo innym ludziom przecież bliscy nie giną w wypadkach) i ma prawo się zachowywać jak ..... zresztą szkoda słów.

A na dokładkę usłyszałem w radiu że niejaki Waszczykowski (kandydat podobno na prezydenta Łodzi) palnął coś w stylu "jak widać rozpoczęła się likwidacja opozycji" .

I co tu k... komentować. Tu trzeba lekarza - i to naprawdę dobrego.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

andy67 pisze:krzyczał "łapaj złodzieja"
no tak, w końcu to on wysłał tego dziadka do swojego biura.
andy67 pisze:Bo to przecież Tusk podzielił naród na lepszych i gorszych,
a nie? Na światłych i niedouczonych, młodych wykształconych, patrzących w przyszłosć wyborców PO i zacofanych wyborćów PiSu. Sugerowałbym wizytę u okulisty jeśli widzisz tylko przewiny Kaczyńskiego.

Andy - uzyj na chcwilę swojej wyobraźni. Wyobraź sobie, że jest rok 2006 i ktoś morduje pracowników biura PO krzycząc, że chce dorwać Tuska. Kto będzie temu winny i dlaczego Kaczyński?
I co tu k... komentować. Tu trzeba lekarza - i to naprawdę dobrego.
Dla Niesiołowskiego? Już dawno!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Dragan

Palikot parę dni temu już powiedział, że Kaczyński doprowadzi swoją retoryką do rozlewu krwi, zadziwiająco szybko okazało się, że ma rację, wizjoner kurwa mać :P

Mefi czytaj uważniej, nikt o Niesiołowskim nie mówił.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Dragan pisze:Palikot parę dni temu już powiedział, że Kaczyński doprowadzi swoją retoryką do rozlewu krwi, zadziwiająco szybko okazało się, że ma rację, wizjoner kurwa mać
Rzekłbym, że może był dobrze poinformowany. A może ten pan tak się wypowiedzią Palikota przyjął, że postanowił wprowadzić ja w życie?
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Dragan

mefistofeles pisze: Rzekłbym, że może był dobrze poinformowany.
No comments :O
Awatar użytkownika
andy67

mefistofeles pisze:
andy67 pisze:krzyczał "łapaj złodzieja"
no tak, w końcu to on wysłał tego dziadka do swojego biura.
Wysłał brata do Smoleńska. Żeby złapał parę punktów w sondażach. Za wszelką cenę. W sumie nawet się udało (tyle że brat na tym gorzej wyszedł), ale sumienie będzie gryzło go aż do śmierci.

I co ? Ładny argument ?

Ps - ja podobno jestem człowiekiem spokojnym, niekonfliktowym, wesołym, lubię podyskutować na każdy temat, lubię słuchać co inni mówią, muchy bym nie skrzywdził i w ogóle. Tak mówią ci co mnie osobiście dobrze znają.

Ale jakbym tego ...... Kaczyńskiego miał w zasięgu lewego prostego i prawego sierpowego to nie ręczę za siebie. I śmiem twierdzić że tenże ...... Kaczyński sam byłby sobie wtedy winien. Po prostu "wychodzę z nerw" gdy go słucham. Nawet porażki naszych sportowców tak mnie nie wk...ją jak ten ...... Kaczyński. :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

No comments
a widzisz. Czyli jak widać tylko Palikotowi wolno snuć absurdalne oskarżenia i zadawać "trudne" pytania, gdy ktoś go tak potraktuje - to oburzające. Kali się kłania.
andy67 pisze:Wysłał brata do Smoleńska. Żeby złapał parę punktów w sondażach. Za wszelką cenę. W sumie nawet się udało (tyle że brat na tym gorzej wyszedł), ale sumienie będzie gryzło go aż do śmierci.
Jesteś bliski prawdy, ale jak już to nie chodzi o Smoleńsk a o prezydneturę.
Grzegorz Braun
janek754

Post autor: janek754 »

andy67 pisze:Bo to przecież Tusk podzielił naród na lepszych i gorszych, na prawdziwych, prawych, sprawiedliwych i tę całą resztę
Pisałem już nie raz, ale widać za mało. PO i PiS są siebie warci i w takim samym stopniu ponoszą winę za to co dziś stało się w Łodzi.
Dwie partie w imię własnych interesów, które są dalece odległe od interesu Polski, w ciągu pięciu lat, podzieliły społeczeństwo w sposób wprost niewyobrażalny i proszę nie mówcie mi że to wina jednych i drugich, bo to właśnie tego typu, rozpowszechniane przez media i powtarzane przez długi czas bzdury, doprowadziły do tragedii, a każdy gorliwy obrońca jednych lub drugich, ma w tym swoją malutką cegiełkę.
Przejrzyjcie wreszcie na oczy, wzajemne przepychanki i brak jakiegokolwiek kompromisu do niczego nas nie zaprowadzą. Polsce nie jest potrzebny ani PiS ani PO tylko zgoda i solidarność. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że dopóki tego nie zrozumiecie, nic się w tym kraju na lepsze nie zmieni.

Pozdrawiam
Jan
janek754

Post autor: janek754 »

andy67 pisze:Ale jakbym tego ...... Kaczyńskiego miał w zasięgu lewego prostego i prawego sierpowego to nie ręczę za siebie. I śmiem twierdzić że tenże ...... Kaczyński sam byłby sobie wtedy winien. Po prostu "wychodzę z nerw" gdy go słucham. Nawet porażki naszych sportowców tak mnie nie wk...ją jak ten ...... Kaczyński.
Tak czytam, i sam już nie wiem, kto gorszy, Kaczyński, czy Ty ?

Pozdrawiam
Jan
Awatar użytkownika
andy67

janek754 pisze:
andy67 pisze:Ale jakbym tego ...... Kaczyńskiego miał w zasięgu lewego prostego i prawego sierpowego to nie ręczę za siebie. I śmiem twierdzić że tenże ...... Kaczyński sam byłby sobie wtedy winien. Po prostu "wychodzę z nerw" gdy go słucham. Nawet porażki naszych sportowców tak mnie nie wk...ją jak ten ...... Kaczyński.
Tak czytam, i sam już nie wiem, kto gorszy, Kaczyński, czy Ty ?

Pozdrawiam
Jan
Takich jak ja są miliony.

Miliony wk... nych obywateli.

Wk...nych na to że taki Kaczyński sobie gębę Ojczyzną i Patriotyzmem wyciera a jednocześnie Ojczyznę tę pcha w chaos i konflikt - bo przecież "władza jest najważniejsza" i cel uświęca środki.

Zaiste Prawdziwy Patriota ... k... mać.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Dragan pisze:Jeśli to dowcip to słaby.
Rzecz gustu, ale to nie był dowcip, zastanawiałem się kogo miałeś na myśli pisząc...
Dragan pisze:kogoś kto wyraźnie jest niezrównoważony nie ma większego sensu
...Jarka czy zabójcę. Wątpliwości moje wynikają z paru zasłyszanych tekstów usprawiedliwiających mordercę, a zrzucających całą winę i zło tego świata na jednego z braci.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

andy67 pisze:Miliony wk... nych obywateli.

Wk...nych na to że taki Kaczyński sobie gębę Ojczyzną i Patriotyzmem wyciera a jednocześnie Ojczyznę tę pcha w chaos i konflikt - bo przecież "władza jest najważniejsza" i cel uświęca środki.
Serio, to jest niesamowite. Miliony obywateli wkkkych na lidera opozcji. Takie rzeczy to tylko u Orwella, ew. w Rosji.
andy67 pisze:bo przecież "władza jest najważniejsza" i cel uświęca środki.
Utrzymanie się u władzy znaczy się?
Ostatnio zmieniony wt 19 paź, 2010 przez mefistofeles, łącznie zmieniany 1 raz.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Dragan

A sorki Krzymul, faktycznie pasowało do obu, miałem na myśli mordercę.
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

andy67 pisze:Takich jak ja są miliony.
Tak jak i miliony, przeciwnych tobie. To tylko i wyłącznie zasługa mediów, gdyż jak już napisałem...
krzymul pisze:No i tak kończy się politykierowanie i sianie nienawiści przez media. sad
Niezbadane są zakamarki ludzkiego mózgu i nieodgadniona jest ludzka psychika.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
ODPOWIEDZ