słowackie tatry! [Poradnik dla zapalczywych żółtodziobów]
-
-
-
-
mado też tak po prawdzie ciekaw tej relacji jestem...
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
-
-
Śmiejcie się i kpijcie. Więcej o górach dwoeidziałem się na szlaku od ludzi co chodzą niż od was. Najwyższy szczyt w tatrach to Gerlach ma ponad 2600 na niego i na inne najwyższe np. Lodowy i Łomnicę i Durny idą normalne szlaki dostępne dla wszystkich zwykłych ludzi. Dla przykładu o trudnościach którymi mnie straszyliście: na Rysy - no problems, wszedłem nie używając nawet łańcucha, na Krywań - no problems, na Koperowy Szczyt - no problems. Ale gadania i pisania musiało być dużo. Po prostu przewodnicy i ludzie jak manfred czy erynie którzy tam byli wiedzą że nie ma problemu ale jakby się wiedzą dzielić to byłby tam normalny ruch i to przeszkadza.
-
-
Heh.. Wiesz tak czy siak gór nie da się zatrzymać dla siebie (widać chociażby po tłumach na Zakopiance), a moim skromnym zdaniem nawet gdybyś tam nie poszedł i tak wielka różnica w ruchu na szlaku nie miałaby miejsca.. Pozdrawiam!
Wszystko, co przeżywamy, to tylko jakieś etapy, jakieś stacje. To, co dziś wydaje się wielkim osiągnięciem, jutro odpada, bo poszliśmy już dalej. Trzeba być zawsze w drodze.
Anna Kamieńska
Anna Kamieńska
-
-
mado pisze:Więcej o górach dwoeidziałem się na szlaku od ludzi co chodzą
Tego dowiedziałeś się od ludzi na szlaku???mado pisze: Najwyższy szczyt w tatrach to Gerlach ma ponad 2600
Wszystko, co przeżywamy, to tylko jakieś etapy, jakieś stacje. To, co dziś wydaje się wielkim osiągnięciem, jutro odpada, bo poszliśmy już dalej. Trzeba być zawsze w drodze.
Anna Kamieńska
Anna Kamieńska
czegoś tu nie rozumie
skoro:
pozdr

skoro:
i jeśli jest tak jak piszesz:mado pisze:na Rysy - no problems, wszedłem nie używając nawet łańcucha, na Krywań - no problems, na Koperowy Szczyt - no problems.
to czemu sobie tam po prostu nie poszedłeś jako zwykly ludź tak jak poszedłeś na ten Koperkowymado pisze: Gerlach ma ponad 2600 na niego i na inne najwyższe np. Lodowy i Łomnicę i Durny idą normalne szlaki dostępne dla wszystkich zwykłych ludzi.

pozdr
Może najpierw pomyśl a później napisz. Jeśli by chcieli "zatrzymać góry tylko dla siebie" to chyba nie pisali by tak wspaniałych relacji, co nie?mado pisze:ludzie jak manfred czy erynie którzy tam byli wiedzą że nie ma problemu ale jakby się wiedzą dzielić to byłby tam normalny ruch i to przeszkadza.
A opisy dróg nieznakowanych znajdziesz bez problemu w wielu przewodnikach - wystarczy się postarać je zdobyć, a nie liczyć że ktoś Ci to poda na tacy (tym bardziej, że robiąc to wziąłby na siebie pewną odpowiedzialność moralną).
Co do Koperowego nie będę się wypowiadał, bo nie byłem, co do pozostałych - pełny szacunek. Ale muszę Ci powiedzieć, że od "ludzi co chodzą" dowiedziałem się, iż Rysy i Krywań nie są najwyższe, więc co z Twoją obietnicą? Przeczytaj sobie co sądzi Gosieńka o rycerzach co nie chcą rycerskości przez cały czas utrzymywać. Pozdrawiam - Erynie.mado pisze: na Rysy - no problems, wszedłem nie używając nawet łańcucha, na Krywań - no problems
PS.
Coś ty się mnie i Manfreda tak uczepił?
Jeśli nie lubisz morświnów, to nie perforuj wiewiórek
mado ja dalej nie rozumiem z tą ogólnodostepna zwykłoludziową sciezka na gerlach?
Moje Tatry