słowackie tatry! [Poradnik dla zapalczywych żółtodziobów]

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
mado

Post autor: mado »

Miałem już dać spokój z pisaniem tutaj ale widzę że nie odpuszczacie. Mado to mado tamto.Manfred zadowolony ze orlej perci, smolik z alp, erynie z jakiś gór gdzie tylko sarny widać chodżą? To się dobrze bawcie ale nie moim kosztem. pozdrawiam.
madziula24

Post autor: madziula24 »

Ej no, Mado!! A co z Twoją relacją??? Obiecałeś.. Chętnie przeczytamy..
Wszystko, co przeżywamy, to tylko jakieś etapy, jakieś stacje. To, co dziś wydaje się wielkim osiągnięciem, jutro odpada, bo poszliśmy już dalej. Trzeba być zawsze w drodze.

Anna Kamieńska
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

No mado nie daj się prosić.
Każdemu jego Everest...
madziula24

No niestety Janku, nie jestem z mado jedną osobą, więc średni z Ciebie detektyw :D
Wszystko, co przeżywamy, to tylko jakieś etapy, jakieś stacje. To, co dziś wydaje się wielkim osiągnięciem, jutro odpada, bo poszliśmy już dalej. Trzeba być zawsze w drodze.

Anna Kamieńska
Awatar użytkownika
Olav

Post autor: Olav »

mado też tak po prawdzie ciekaw tej relacji jestem...
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

Mado weź się nie obrażaj, wiesz że ludzi z gór są troche nieokrzesani :D Dawaj relacje, wszyscyśmy ciekawi...
Awatar użytkownika
Erynie

Post autor: Erynie »

Mistrzu! Nareszcie...
Jeśli nie lubisz morświnów, to nie perforuj wiewiórek
Awatar użytkownika
cyganeria

Post autor: cyganeria »

Wielki Powrót w Wielkim Stylu :D

Mado nie świruj tylko wrzucaj relacje z hardcorowych łańcuchówek!

:P
(...) Ku przełęczom, Ku wierchom, Ku graniom...
Ja za nią... (...)
madziula24

Nie daj się prosić, chociaż napisz, gdzie byłeś :D

Anna Kamieńska
mado

Post autor: mado »

Śmiejcie się i kpijcie. Więcej o górach dwoeidziałem się na szlaku od ludzi co chodzą niż od was. Najwyższy szczyt w tatrach to Gerlach ma ponad 2600 na niego i na inne najwyższe np. Lodowy i Łomnicę i Durny idą normalne szlaki dostępne dla wszystkich zwykłych ludzi. Dla przykładu o trudnościach którymi mnie straszyliście: na Rysy - no problems, wszedłem nie używając nawet łańcucha, na Krywań - no problems, na Koperowy Szczyt - no problems. Ale gadania i pisania musiało być dużo. Po prostu przewodnicy i ludzie jak manfred czy erynie którzy tam byli wiedzą że nie ma problemu ale jakby się wiedzą dzielić to byłby tam normalny ruch i to przeszkadza.
madziula24

Heh.. Wiesz tak czy siak gór nie da się zatrzymać dla siebie (widać chociażby po tłumach na Zakopiance), a moim skromnym zdaniem nawet gdybyś tam nie poszedł i tak wielka różnica w ruchu na szlaku nie miałaby miejsca.. Pozdrawiam!

Anna Kamieńska
madziula24

mado pisze:Więcej o górach dwoeidziałem się na szlaku od ludzi co chodzą
mado pisze: Najwyższy szczyt w tatrach to Gerlach ma ponad 2600
Tego dowiedziałeś się od ludzi na szlaku???

Anna Kamieńska
Awatar użytkownika
Huczaj

Post autor: Huczaj »

mado pisze:Koperowy Szczyt
:?
mado pisze:Najwyższy szczyt w tatrach to Gerlach ma ponad 2600 na niego i na inne najwyższe np. Lodowy i Łomnicę i Durny idą normalne szlaki dostępne dla wszystkich zwykłych ludzi.
:?
świster

Post autor: świster »

czegoś tu nie rozumie :think:
skoro:
mado pisze:na Rysy - no problems, wszedłem nie używając nawet łańcucha, na Krywań - no problems, na Koperowy Szczyt - no problems.
i jeśli jest tak jak piszesz:
mado pisze: Gerlach ma ponad 2600 na niego i na inne najwyższe np. Lodowy i Łomnicę i Durny idą normalne szlaki dostępne dla wszystkich zwykłych ludzi.
to czemu sobie tam po prostu nie poszedłeś jako zwykly ludź tak jak poszedłeś na ten Koperkowy :?
pozdr
Awatar użytkownika
Rafał

Post autor: Rafał »

mado pisze:ludzie jak manfred czy erynie którzy tam byli wiedzą że nie ma problemu ale jakby się wiedzą dzielić to byłby tam normalny ruch i to przeszkadza.
Może najpierw pomyśl a później napisz. Jeśli by chcieli "zatrzymać góry tylko dla siebie" to chyba nie pisali by tak wspaniałych relacji, co nie?
A opisy dróg nieznakowanych znajdziesz bez problemu w wielu przewodnikach - wystarczy się postarać je zdobyć, a nie liczyć że ktoś Ci to poda na tacy (tym bardziej, że robiąc to wziąłby na siebie pewną odpowiedzialność moralną).
Awatar użytkownika
DeGie

Post autor: DeGie »

mado pisze:Koperowy Szczyt
Znaczy się Koprowy Wierch ?
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

mado pisze:Śmiejcie się i kpijcie. Więcej o górach dwoeidziałem się na szlaku od ludzi co chodzą niż od was. Najwyższy szczyt w tatrach to Gerlach ma ponad 2600
No, no - widzę że nie traciłeś czasu chłopie.
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
tommer91

Post autor: tommer91 »

Więcej o górach dwoeidziałem się na szlaku od ludzi co chodzą niż od was.
To dużo musieli tamci ludzie tobie mówić. Jak czytałeś forum, to dużo się dowiedziałeś.
Don't shit, where you eat
Awatar użytkownika
Erynie

Post autor: Erynie »

mado pisze: na Rysy - no problems, wszedłem nie używając nawet łańcucha, na Krywań - no problems
Co do Koperowego nie będę się wypowiadał, bo nie byłem, co do pozostałych - pełny szacunek. Ale muszę Ci powiedzieć, że od "ludzi co chodzą" dowiedziałem się, iż Rysy i Krywań nie są najwyższe, więc co z Twoją obietnicą? Przeczytaj sobie co sądzi Gosieńka o rycerzach co nie chcą rycerskości przez cały czas utrzymywać. Pozdrawiam - Erynie.
PS.
Coś ty się mnie i Manfreda tak uczepił?
Jeśli nie lubisz morświnów, to nie perforuj wiewiórek
Awatar użytkownika
Olav

Post autor: Olav »

mado ja dalej nie rozumiem z tą ogólnodostepna zwykłoludziową sciezka na gerlach?
Moje Tatry
Ponad 100 km/h, trzech rywali, śmiertelne wypadki, ostre starcia, wąski tor, żądza zwycięstwa i... brak hamulców! To właśnie żużel...
ODPOWIEDZ