Janek pisze:Mikołaj ponoć jest małowywrotny - wal śmiało!
Eeee... no to mniej więcej: "baletki", kask, ręcznik szybkoschnący ................................................................
.............................................................................................................................................................................
.................................................... (zabrakło kropek)
Janek pisze:Ty, Wielkopolanka! - to do Ciebie już przychodzi Mikołaj a nie Gwiazdor?
Jasne że Gwiazdor przychodzi. Ale odniosłam się to pytania Iw.
Stefano Ardito : " WIELKIE GóRSKIE PRZYGODY " WYDAWNICTWO MUZA 2001 r. Życzę Wam aby ta książka znalazła u Was pod Choinką A jak nie dostaniecie to i tak rozliczę z Śniętym Dziadem za czekan !!!!!!!!!!!!!!
Już dawno przestałem liczyć na Czerwonego ,bo im człek starszy ,tym prezenty głupsze i chudsze.
Kupiłem sobie sam nowy komp i monitor ,a na wiosnę buty (już wybrałem w Łodzi na Narutowicza)
Agaar pisze:Iw, a Ty co napisałaś w liście do Mikołaja?
Ha! W tym roku dostałam najfajniejszy prezent od Mikołaja. Prezent od przyjaciół, którego się nie spodziewałam zupełnie. Ależ fajne uczucie...jak za dziecięcych lat. W dodatku dobrany idealnie. Będzie mi oświecał górskie ścieżki
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Ja ostatnio (z różnych okazji) dostaję prezenty stricte górskie- na Mikołajki dostałam skarpety z Coolmaxem z wełny Merynosów i przewodnik po Bieszczadach. Mam nadzieję, że pod choinką znajdę również inne przydatne na górskich szlakach rzeczy
mefistofeles pisze:i mu te paluszki nie zdechną w plecaku
też
kurde przeanalizowałam listę rzeczy które by mi się w górach przydało i stwierdziłam, że jest tego straaaaaaaaasznie dużo...ale głównie są to jakieś przewodniki i mapy
To ja też a'propos: jak ochronić baterie-akumulatorki przed zimnem. Teoretycznie wiem, nosić gdzieś blisko ciała ale staje się to niewygodne, kiedy trzeba chronić zapasowy kpl do aparatu + kolejny do np. czołówki. Jak nic robi się 7szt
OK, chętnie przetestuję. Dzięki za radę Tym bardziej, że ostatnio moje akumulatorki płatały mi niezłe psikusy. Druga sprawa to fakt, że chyba kończą już żywotność. Mam je 3lata