Orla Perc na Majowke??

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Gość

Post autor: Gość »

Wyodrębniono trzy terminy: chłop, facet, mężczyzna (czyli pan). Chyba potrzebne są zdefiniowania. Kto się pokusi?

Ostatnio wyłoniła się nowa grupa (a raczej podgrupa wśród facetów) - "człowiek z laptopem". Ich garniturki są zbyt wyprasowane, buty nadmiernie się świecą, koszule i krawaty nie mogą być bardziej nudne, na główce ani jeden włos nie odchyla się w niewłaściwą stronę. Samochód "człowieka z laptopem" zawsze wygląda tak jakby przed chwilą opuścił myjnię. Wszystko to byłoby wielce imponujące gdyby nie wyraz twarzy - człowiek z laptopem nie myśli, od myślenia ma laptopa. Co ciekawe - z najnowszych badań wynika, że "człowiek z laptopem" występuje tylko w Polsce i to głównie w Warszawie i jej okolicach.
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

Klarissa -
chłopy są na ogół głupie i chamowate. Faceci są najczęściej zarozumiali i to w dodatku nie wiadomo z jakiego powodu. Natomiast z mężczyznami, czyli panami, którzy umieją docenić walory dobrej wody lawendowej Yardley'a *) można się dogadać.

*) oczywiście mają jeszcze inne zalety
Widzę, że wywijasz sie z uliczki, w którą sama się wpakowałaś...
Zatem... lista pojęć do zdefiniowania:
- chłop,
- na ogół,
- głupi,
- chamowaty,
- facet,
- powód,
- najczęściej,
- zarozumiały,
- mężczyzna,
- pan,
- umieć docenić,
- walory,
- inne zalety.
z najnowszych badań wynika, że "człowiek z laptopem" występuje tylko w Polsce i to głównie w Warszawie i jej okolicach.
Chylę czoła przed znajomością świata, a zwłaszcza tych "najnowszych badań". Coś mi sie jednak widzi, że to jedynie czcza gadanina - w dodatku właśnie "człowieka z laptopem".
Nie mieszkam w Warszawie, ani w jej okolicach!
Ostatnio zmieniony ndz 04 mar, 2007 przez Zygmunt Skibicki, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
MiG

Post autor: MiG »

Izabela wczorajszy post z 21:55 jest bezbłędny :) :))
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

klarissa napisała
Wszystkie chłopy są na ogół głupie i chamowate
Tomek L napisał
Nie żartuj happy Za dużo siedzisz w tym zgniłym i brudnym internecie. Tam na zewnątrz jest piękny świat.
klarissa napisała
Chyba potrzebne są zdefiniowania. Kto się pokusi?
-
Wyodrębniono trzy terminy: chłop
"Chłop" to zjawisko, które towarzyszy nam od ponad dziesięciu lat. Urodziło się w głowie Staszka Szelca, znakomitego satyryka kabaretu Elita. Po pewnym czasie "Chłop" działał jak narkotyk a grono uzależnionych rosło lawinowo. Powstał nawet swoisty fan club "Chłopa". Taki kult o rodzimej głupocie i ogarniającej nas paranoi. Gdy słucha się tego, ciekną łzy. Głównie ze śmiechu, ale też z rozpaczy....
A oto materiał poglądowy terminu "chłop"
http://polewka.pl/811/Chlop-z-Mazur.html
P>S MiG - miło mi,że post z 22.55 Ci się spodobał
:)
Pozdrawiam
Izabela
Awatar użytkownika
Andrzej Krystoszyk

Post autor: Andrzej Krystoszyk »

Jqak tedy zdefiniować takie oto zjawisko: pejsaty chłop z Mazur poruszajacy się na rowerze. :think:
ps. Wątek żydowski jest dziś jak najbardziej na miejscu, wszak dziś świeto Purim- żydowskie zapusty, jakby co. ;)
Awatar użytkownika
Izabela

bo teraz ponoć tylko "chłopy"są.
Ostatnio coraz większą popularnością cieszy się chłop sejmowy. Odmianą tego gatunku jest chłop rządowy i ostatnio powstały na skutek błędu genetycznego chłop wicepremierowy. Jest to mutacja powstała na skutek doświadczeń i upokorzeń znoszonych przez chłopów przez lata. Kolejnym etapem mutacji będzie tzw. chłop prezydentowy.

Aygmunt Skibicki napisał:
Poza tym zrobiło się zbyt poważnie i osobiście jak na publiczną dyskusję. Możemy ją kontynuować na priv, ale inicjatywa musi wyjść z Twojej strony, bo... tak będzie lepiej, jak sądzę.
- Ja tu żadnej poważnej dyskusji / sytuacji nie widzę. Za to sporo absurdu. I zareagowałam na niego dozą humoru, zgoda, z mojej strony mniej lub bardziej udanego, ale humoru, bo z absurdem tylko tak się da. Tak sądzę. Mundku, jak bym nawet nie umiała kontynuować tej rozmowy na priv, bo ani ona dla mnie poważna ani osobista. Co nie znaczy,ze w jakimś sensie kolejny raz mnie nie zaskoczyłeś. Ale jak tu poważnie rozmawiać o kwakwabrekekeks, jak okreslał podobne sytuacje Wańkowicz?. To ja bym miała na tyle. Miłego dnia Ci życzę.
Pozdrawiam
Izabela
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Izabela -
...bo z absurdem tylko tak się da...
Póki co udowodniłem jedynie, że absurdem było obwinianie mnie o "seksizm", ale skoro uważasz inaczej...
Mistrz Wańkowicz nazywał to "chciejstwem".
Zdrowia życzę.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Awatar użytkownika
Izabela

Póki co udowodniłem jedynie, że absurdem było obwinianie mnie o "seksizm"
- nie pochlebiaj sobie!
Mistrz Wańkowicz nazywał to "chciejstwem".
- ciekawe jak nazwałby, to co w ogóle napisałeś - Kamyczek - ale , mniejsza z tym. :) Dziękuję za rozmowę
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

A więc ,reasumując ,kto jest bardziej predysponowany psychicznie do spędzenia majowego weekendu w Tatrach - czy ktoś o żydowskim sposobie myślenia i postrzegania (należało by tu uściślić ,czy chodzi nam o typ fatalistyczno-cadykowo-małomiasteczkowy ,czy też o wojująco-syjonistyczny ,czy może kabalarsko-intelektualistyczno-światowy ) ,czy może raczej facet z laptopem ,bez myślenia i postrzegania ,a raczej z możliwością zainstalowania postrzegania przez USB lub port równoległy?
MK

zapuszczanie

Post autor: MK »

'50
Ja będę na początku maja w Gąsienicowej, Roztoce i Plesnivcu.
Kto się w maju zapuszczał Doliną Białego i Jaworową, i jak daleko?
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

MK -
Kto się w maju zapuszczał Doliną Białego i Jaworową, i jak daleko?
Na wskroś, ale to "zimowa robota" prawie od samego dołu.
Zejście do Terieho może być "turbulentne".
Podejście na Lodową czy Grzebień też...
Mundek
ODPOWIEDZ