Trybunał Konstytucyjny

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Czy PAD nie mógł poczekać kilkunastu godzin z tym zaprzysiężaniem na wyrok TK? Jak powiedział Magierowski to z troski o sprawne działanie TK. Ha, ha, ha - kawał roku.

Coś mi się widzi, że PAD coraz bardziej wierzy w to, że jest Bogiem. Oczywiście z nadania prezesa.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Janek pisze:Czy PAD nie mógł poczekać kilkunastu godzin z tym zaprzysiężaniem na wyrok TK? Jak powiedział Magierowski to z troski o sprawne działanie TK. Ha, ha, ha - kawał roku.
No jak to? To już nie niezwłocznie?

A serio mówiąc - mógł, ale gra idzie o wyższą stawkę. Myślę, że głowa Rzeplińskiego jest teraz na stole a karty zostały rozdane.

Bo to jest proszę pana tak. Przyszedł PiS do szatni i usłyszał "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam teraz zrobi" A PiS wziął szatniarza za szmaty , wziąłswój płąszcz i jeszcze do kompletu płaszcz szatniarza.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Janek pisze:coraz bardziej wierzy w to, że jest Bogiem. Oczywiście z nadania prezesa.
Normalnie święta trójca - Prezes, Duda i Szydło. Plus Antoni i Ziobro jako dwuosobowy archanioł Gabriel :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

mefistofeles pisze:Przyszedł PiS do szatni i usłyszał "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam teraz zrobi" A PiS wziął szatniarza za szmaty , wziąłswój płąszcz i jeszcze do kompletu płaszcz szatniarza.
Masz rację. Bardzo knajacko się zachowują.
Jakoś zachwytu, nawet w sensie uśmiechu do obserwowanego z widowni skeczu... nie doznaję.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

mefistofeles pisze:
Janek pisze:Nowoczesna goni PiS
Obrazek
J bym był przeszczęśliwy, gdyby Ryszard Petru wyprowadził z Sejmu chociaż jedną Kaczkę zamiast kury.

Ale mam przeczucie graniczące z przekonaniem, że ta Kaczka sama się stamtąd prędzej czy później wyniesie i już nigdy nie wróci. Jest na dobrej drodze.
Awatar użytkownika
Janek

Alan pisze:Ale mam przeczucie graniczące z przekonaniem, że ta Kaczka sama się stamtąd prędzej czy później wyniesie i już nigdy nie wróci. Jest na dobrej drodze.
Ja też, z tym, że Ty masz większe szanse na doczekanie. Ale nawet OIOM-ie się upiję jak by co.

Tak nawiasem - wczoraj oglądałem konferencję nowej pani minister edukcji. Przykre, ale ta pani ma tak fatalny akcent, że polonistów musiały boleć uszy jak ją słuchali,

No i po co PiS-owi te sześciolatki i gimnazja - nie mają istotniejszych problemów? Będzie kolosalny burdel ale to może nawet dobrze. Trzeba być kompletnym idiotą aby proponować aby dzieci, jak rodzice zechcą powtarzały pierwszą klasę. Ale to zgodnie z porzekadłem - "Kogo Pan Bóg chce ukarać to mu rozum odbiera".

@Alan - prawie mogę się założyć, że pierwszym, który z hukiem trzaśnie drzwiami będzie wicepremier Mateusz Morawiecki.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:No i po co PiS-owi te sześciolatki i gimnazja - nie mają istotniejszych problemów?
Likwidacja przyusu dla sześcilatkó było ich obietnicą wyborczą. Dość łątwą do speołnienia.
Janek pisze:aby proponować aby dzieci, jak rodzice zechcą powtarzały pierwszą klasę.
Decyzja jest dla rodziców. Zaniedbania z pierwszej klasy mogą się potem ciągnąć cała edukację. Największa głupota edukacji wczesnoszkolnej to brak "kiblowania" Efekt taki, że dzieciaki nie umiejące czytać czy liczyć są wypychane do 4 klasy i paraliżują pracę całej klasy.
Zygmunt Skibicki pisze:Masz rację. Bardzo knajacko się zachowują.
Cóż, z gangsterami trzeba rozmawiać w zrozumiałym dla nich języku.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

mefistofeles pisze:z gangsterami trzeba rozmawiać w zrozumiałym dla nich języku
A ja uważam, że z gangsterami wcale nie... "trzeba rozmawiać".
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Zygmunt Skibicki pisze:A ja uważam, że z gangsterami wcale nie... "trzeba rozmawiać".
Trzeba ich powsadzać, ale wtedy dopiero byłby jazgot.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Basia Z.

Kontakt:

Post autor: Basia Z. »

mefistofeles pisze: Trzeba ich powsadzać, ale wtedy dopiero byłby jazgot.
Wsadza się tych, którym udowodniono winę i skazał ich niezależny sąd.

Przedtem to można sobie wsadzić - wiadomo co - palec w oko.

Za "poprzedniego" PiS było kilka bardzo spektakularnych akcji - aresztowań w obecności kamer i większość z nich to był pic na wodę, a niesłusznie aresztowanym Skarb Państwa (czyli de facto my wszyscy) musi teraz płacić odszkodowania.

Trudno mi oceniać kto z aresztowanych wtedy ludzi był winien, a kto nie był winien. Jedno jest pewne - że wszelakie "medialne" akcje były fatalnie przygotowane.

I jeżeli rzeczywiście były jakieś przekręty (a na pewno były, choćby ostatnio czytałam o budowie autostrady A1 i aż się włos jeży) to należy postępowanie przygotowawcze bardzo dobrze przygotować, aby nie wsadzać osób niewinnych ale aby winnym udowodnić ich winę.
Najlepszy na świecie kurs przewodnicki :)
http://www.skpg.gliwice.pl/kurs/
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Basia Z. pisze:Za "poprzedniego" PiS było kilka bardzo spektakularnych akcji - aresztowań w obecności kamer i większość z nich to był pic na wodę, a niesłusznie aresztowanym Skarb Państwa (czyli de facto my wszyscy) musi teraz płacić odszkodowania.

Trudno mi oceniać kto z aresztowanych wtedy ludzi był winien, a kto nie był winien. Jedno jest pewne - że wszelakie "medialne" akcje były fatalnie przygotowane.
Jest jeszcze "drugie pewne", a kto wie, czy ono właśnie nie jest "pierwsze"?
Otóż pewne jest, że nikomu... dosłownie nikomu nie wolno kwestionować wyroków sądów, a Trybunału Konstytucyjnego to nie pozwalał kwestionować nawet młodszy brat... nieomylnego Prezesa. Tak, tak... ten sam, co to mu mamy święty obowiązek postawić pomnik przed Pałacem Namiestnikowski!
Gdybym miał absolutną pewność, że tam będzie na cokole wyryte ww. przekonanie Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, a nie przygłupawy cytat z Jego brata albo ów kuriozalny Kornela Morawieckiego o konieczności ulegania prawa potrzebom społecznym, to może bym nawet tę wątpliwą propozycję pomnikotwórczą poparł...
Mundek
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Basia Z. pisze:Za "poprzedniego" PiS było kilka bardzo spektakularnych akcji - aresztowań w obecności kamer i większość z nich to był pic na wodę, a niesłusznie aresztowanym Skarb Państwa (czyli de facto my wszyscy) musi teraz płacić odszkodowania.
I dlatego przeraziłem się Ziobry na stanowisku Ministra Sprawiedliwosci. Mam jednak nadzieje, że 10 lat więcej a przede wszystkim żona nauczyły go, że nie nalezy przedwczesnie kończyć bo nic z tego nie wychodzi ;)
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

mefistofeles pisze:I dlatego przeraziłem się Ziobry na stanowisku Ministra Sprawiedliwosci. Mam jednak nadzieje, że 10 lat więcej a przede wszystkim żona nauczyły go...
Zdrowia życzę, bo na to drugie to...
Mundek
Awatar użytkownika
Janek

Ani nauki życiowe, których zaznał pan Ziobro, ani wpływ pani Patrycji de domo Koteckiej nie mają tu żadnego znaczenia - liczy się wola prezesa. A jeśli pan Ziobro odważy się przeciw niej wystąpić po raz drugi, to spotka go to co go spotkało za pierwszym razem. Zamachy stanu na ogół są tylko wtedy skuteczne gdy obalany wędruje na cmentarz.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Janek pisze:Zamachy stanu na ogół są tylko wtedy skuteczne gdy obalany wędruje na cmentarz.
Brawo Janku!
Iście piastowska maksyma!
Jagiellonowie już tak zdecydowani nie byli, toteż mało co w ogóle kończyli, a pełnym sukcesem... zgoła nic.
Mundek
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:Zamachy stanu na ogół są tylko wtedy skuteczne gdy obalany wędruje na cmentarz.
A razem z nim 95 innych?

MSPANC
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

mefistofeles pisze:A razem z nim 95 innych?
Mefi... Ty wierzysz w to, co piszesz, czy tylko chcesz awantury, by zwiększyć ilość wejść na Twoje forum?
Mundek
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze:
A razem z nim 95 innych?

MSPANC
W niedługim czasie nowe komisje to stwierdzą. Na jakiej podstawie? Bo mocodawcy wygrali wybory.

Rosyjskie słowo "bolszewicy" to właśnie "będący w większości" . Co było do udowodnienia.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Zygmunt Skibicki pisze:Mefi... Ty wierzysz w to, co piszesz, czy tylko chcesz awantury, by zwiększyć ilość wejść na Twoje forum?
Że 10 IV miał miejsce zamach stanu owszem wierzę*. Czy miał miejsce zamach na samolot - tego nie wiem.

*przejęcie włądzy przez marsząłka sejmu bez czekania na potwierdzenie zgonu prezydenta, siłowe wejscie do BBN i Kancelarii.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

*przejęcie włądzy przez marsząłka sejmu bez czekania na potwierdzenie zgonu prezydenta, siłowe wejscie do BBN i Kancelarii.