Bo to się zwykle tak zaczyna...

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Słowo się rzekło - kobyła u płota stoi...
Czytelnicy tego wątku może pamiętają, że kolega Mefi podał tu link do blogu pana Łukasza Warzechy SALON24 (jak mniemam paradziennikarza, bo w prasie papierowej jakoś artykułów tego mistrza pióra sobie nie przypominam). Kolega Mefi ową wypowiedź zarekomenfował gorąco jako wyważoną, ergo wiarygodną.

Pan Warzecha lpmentując przedstawione na konferencji ABW i Prokuratury arsenały znalezione u pana Brunona K (Brunabombera, Aprilo Bruno) stwierdził, że to wszystko co tam pokazano każdy Polak (w domyśle "prawdziwy Polak patriota") ma w domu, może poza wyjątkiem archaicznej komórki Nokia.

Otóż ja, pewnie dlatego, że jestem tylko paraPolakiem i parapatriotą nic z tego nie mam poza właśnie tą komórką. Obiecałem jej zdjęcie na tle najnowszego numeru "Uważam rze" aby nie było podejrzeń, że podrzucam stare zdjęcie. Niestety "Uważam rze" nie dostałem, kiosk dostaje tylko dwa numery, które o o świcie kupuje jakiś młody i blady w okularach i osiłek w kowboyskim kapeluszu. A zatem na tle nowej POLITYKI (przepraszam wszystkich, których sam widok tej lewackiej gadzinówki przyprawia o mdłości):

Obrazek

Jest komórka? Jest, chyba ta sama co u Aprilo Bruno.

No to teraz wzywam Mefi (a także innych chętnych) aby ujawnili swoje "arsenały" zbieżne z tymi co ujawniono u Brunona K,, a które wedle WIARYGODNEGO Warzechy każdy Polak posiada w domu.

Sprawa jest poważna, Mefi, chodzi o Twoją WIARYGODNOŚĆ na tym forum!!!
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Nie mogłem otworzyć tego artykułu, ale z rzeczy do produkcji bomby mam telefon, dostęp do saletry, kwasu azotowego, gliceryny, siarki, węgla, krzemionki i sklepów: metalowego, z chemią przemysłową, z nawozami sztucznymi. Poza tym posiadam lutownicę, spawarkę, miernik elektryczny, narzędzia skrawające, wiertarkę, wiedzę techniczną i dostęp do internetu.
Wsadźcie mnie, jestem niebezpieczny :O
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Janek pisze:został zawieszony w prawach członka partii a blog usunięty z sieci.
bo to nicpoń był... :D
Alan pisze:Krzymul, współczuję Ci.
A dziękuję,... ale czego ?... z jakiego powodu ?, bo u mnie wszystko w porządku,
I u bliskich też. :-)
Ostatnio zmieniony czw 22 lis, 2012 przez krzymul, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Janek pisze:Pan Artur Nicpoń został zawieszony w prawach członka partii a blog usunięty z sieci.
To Nicpoń był w PiS? Ale jaja. Ja go znałem jeszcze z Salonu24 gdzie co jakiś czas dostawał bana za podobne tkesty jako zapiekłego korwinistę co PiSu nie znosił (za podpisanie lizbony). Ale, że w PiS to jestem w szoku. Ale widze, że informacja ojego pisostwie niekoniecznie jest prawdziwa.

Ale skoro tak się przerzucamy to jak ci sie podoba hitlerowiec Kulpa z bydgoskiego PO, ktorego twórcość gdzieś tu wklejałem?

Janku - sprawdziłem - nie mam baterii 9V. Ale trochę elektornicznego tałatajstwa by się znalazło, także takie rzeczy jak zdalne kontrolery (czyt. zapalniki) czy kilka pudełek śrutu (czyt 1000 sztuk amunicji)
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Mało zdjęć z Tatr

Kontakt:

Post autor: Mało zdjęć z Tatr »

Janek, ale powiedz tak z ręką na sercu. Nie masz wrażenia, że ta cała afera z udaremnionym zamachem śmierdzi na kilometr ściemą ?
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze:Ale widze, że informacja ojego pisostwie niekoniecznie jest prawdziwa.
Jak to? Sam prezes obwieścił, że go zawiesza i dodał, że więcej na razie zrobić nie może bo to kompetencja Sądu Partyjnego (czytaj - już jesteś, Nicpoń, wywalony).

Co do reszty, można sie spierać, bateryjka nie bateryjka, ale uogólnienie przez Warzechę było skamdaliczne.

Sprawa "Aprilo Bruno" to zresztą wyjątkowy rarytas dla "jajcarzy" (ale z wyraźnym obliczem politycznym). Facet siedzi, przecieków jakoś nie ma, prokuratura i ABW na serio traktuje procedury o tajemnicy śledztwa. No to można pohulać snując opowiastki o agentach ABW i ich złwrogiej roli, ilości trotylu i innych specyfików, żonie co nakapowała itd itd. A faktycznie chłopcy nic nie wiedzą i snują tylko przypuszczenia, czort wie jak mające się do faktów.

Co więcej - prezes milczy jak zaklęty. Może dlatego, że sobie uświadomił jak wpadł na Gmyzie ale może i dlatego, że uświadomił sobie, że gdyby ABW nie zapudłowało świra to mógłby podczas debaty budżetowej powędrować do nieba i to razem z Tuskiem, Komorowskim, Millerem, Palikotem i Piechocińskim. To by dopiero był zamach, jakiego w historii nie było, Smoleńsk przy tym to mały pikuś.

Ale może i dlatego, że z ujawnionych postów Brunonka wynika, że facet jechał nie tylko na PO ale wszystkich a prezesowi nawet zarzucił, że braciszka posłał do Bozi.

I to jest dopiero sedno sprawy - facet miał dość WSZZYSTKICH, wielu tak myśli, tylko mało kto na szczęście tak sie radykalizuje. Ale to jest poważne ostrzeżenie dla elit.

PS.
Ubawił mnie Ziobro - ma pretensje, że za szybko ujawniono, że trzeba było, oczywiście pod kontrolą, złapać faceta na gorącym uczynku, czyli na minutę przed odpaleniem. O tym co by się stało, gdyby w tej kontroli coś zaszwankowało to Zbysio już nie pomyślał. A byłby fajerwerk porównywalny tylko z 11 września a może większy bo z 11 września nie wynikały problemy konstytucyjne jak wyłonić nowe władze.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Janek

Mało zdjęć z Tatr pisze:Janek, ale powiedz tak z ręką na sercu. Nie masz wrażenia, że ta cała afera z udaremnionym zamachem śmierdzi na kilometr ściemą ?
Nie. Zbyt wielka draka w przypadku ujawnienia. A i zbyt wielu ludzi przy tym się kręciło aby zachować w tajemnicy. Zastanawiałeś się może kiedy dlaczego Bursztynowej Komnaty nigdy nie odnaleziono? Pewnie dlatego, e prawie wszystkich tych, którzy ją chowali po prostu wystrzelano - choć to byli swoi ludzie, martwy się nie wygada.

Aprilo Bruno nie jest takim pierwszym maniakiem w dziejach świata.

No i zastanów się nad jednym. Powiedzmy, że CIA nakryło tych facetów z 11 września i ogłosiło co i jak zamierzali zrobić. Uwierzył by ktoś? Wszyscy by mówili, że Bush ratuje swój poupadający pijar.

PS.
Natomiast dopuszczam możliwość, że Aprilo Bruno w ostaniej chwili by zdrefił. Albo też, że przygotowywanie zamachu było jego ideą fix, że się tym "ładował", że to była jego rekompensata za nieudane życie. 45 lat i tylko adiunkt, to prawie jak wyrok, że jego kariera naukowa dobiegła końca.
Widzisz, ja 49 żyłem pod jednym dachem z psychiatrą i zarazem biegłym sądowym - co nieco usłyszałem, cjoć żona nie była gadatliwa i nic mnie nie jest w stanie zdziwić.
Ostatnio zmieniony czw 22 lis, 2012 przez Janek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

Mało zdjęć z Tatr pisze:Janek, ale powiedz tak z ręką na sercu. Nie masz wrażenia, że ta cała afera z udaremnionym zamachem śmierdzi na kilometr ściemą ?
Może śmierdzi, może nie śmierdzi. Śmierdzi głównie tym, którym nie śmierdzi ściema macierowiczopodobnych.
Niektórym ludziom łatwiej uwierzyć w zbrodnię państwa na własnym (podobno najlepszym) prezydencie, niż w jakiegoś pojedynczego szaleńca.
I to śmierdzi najbardziej.
Awatar użytkownika
krzymul

Post autor: krzymul »

Smród/zapach to pojęcie względne. Np. niektórym śmierdzi serek pleśniowy, w każdym razie współczuję tym co śmierdzi.
Pozdrawiam.
Brudas bez łazienki z wychodkiem za stodołą.
Awatar użytkownika
Janek

Alan pisze:I to śmierdzi najbardziej.
I to jest sedno problemu. I temat do refleksji. To tak jak z zrzuceniem z głupoty klamota w Tatrach - na początku leci sam a potem robi się lawina, którą nijak zatrzymać nie można.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:
Jak to? Sam prezes obwieścił, że go zawiesza i dodał, że więcej na razie zrobić nie może bo to kompetencja Sądu Partyjnego (czytaj - już jesteś, Nicpoń, wywalony).
Doczytaj dalej - zaczeli goscia szukać i nie znaleźli. Prezes nie musi znac wszystkich swoich działaczy. Jeśli to ten nicpoń co myślę to nie wiem co musiało mu na łeb paść by zostać pisiorem.
Janek pisze: I to jest dopiero sedno sprawy - facet miał dość WSZZYSTKICH, wielu tak myśli, tylko mało kto na szczęście tak sie radykalizuje. Ale to jest poważne ostrzeżenie dla elit.
To już widać od roku - sukces Palikota jest na to dowodem.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze:Doczytaj dalej - zaczeli goscia szukać i nie znaleźli. Prezes nie musi znac wszystkich swoich działaczy
Może jakiś link? Dla mnie komunikat wierchowki PiS był jednoznaczny - facet używał m. in. lokalnej strony PiS.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:Może jakiś link? Dla mnie komunikat wierchowki PiS był jednoznaczny - facet używał m. in. lokalnej strony PiS.
z Twojego linka z wp:
Dopytywany, czy jest pewien, że Nicpoń jest postacią realną, powiedział: "Zawiesiliśmy go, żebyście państwo nas nie atakowali, zakładając, że on jest w papierach. Zakładaliśmy, że on na pewno jest, skoro tak mówicie, że jest; bo to była informacja medialna".

Jak zaznaczył, w tej chwili w okręgu nr 3, z którego ma pochodzić Nicpoń, "trwają poszukiwania".
(...)
Kaczyński przyznał, że w pewnym momencie nazwisko "Nicpoń" zaczęło mu się wydawać "cokolwiek dziwne". Jak dodał, jeżeli osoba o takim nazwisku jednak nie figuruje na liście członków PiS i ktoś po prostu robi sobie żarty, będzie to oznaczać, że nabrali się na nie zarówno dziennikarze jak i on sam.
Wygląda na to, że ktoś brzydko wrabia PiS w Nicponia. Dodam, że tak samo brzydko ktoś próbowął wrabiać PO w to, że Aprilio Bruno miał być rzekomo członkiem PO kiedyś, ale tego żadne medium nie podchwyciło.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

swoją drogą - ja się w sumie z wpisem Nicka zgadzam. Tzn brzmi niefajnie, ale przekaz akurat jest oczywisty i tylko tepe pały z GW go nie rozumieją - że skoro można głosowac nad prawem do zabijania nienarodzonych dzieci to czemu nie głosowac za prawem do zabijania kogokolwiek innego (np Tuska). Innym słowem jest to tylko reductio ad absurdum tezy, że można zabijać dzieci a nie wyrażenie woli autora by zalegalizować strzelanie do Tuska .

Mamy więc jedną wiadomośc i aż dwa kłamstwa - i tyle w temacie wiarygności mainstreamowych mediów w Polsce.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

mefistofeles pisze:swoją drogą - ja się w sumie z wpisem Nicka zgadzam. Tzn brzmi niefajnie, ale przekaz akurat jest oczywisty i tylko tepe pały z GW go nie rozumieją - że skoro można głosowac nad prawem do zabijania nienarodzonych dzieci to czemu nie głosowac za prawem do zabijania kogokolwiek innego (np Tuska). Innym słowem jest to tylko reductio ad absurdum tezy, że można zabijać dzieci a nie wyrażenie woli autora by zalegalizować strzelanie do Tuska .

Mamy więc jedną wiadomośc i aż dwa kłamstwa - i tyle w temacie wiarygności mainstreamowych mediów w Polsce.
To co tu wypisujesz ma od około 2 tysięcy lat określoną nazwę - FARYZEIZM
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janku - a jak nazwiesz wyciąganie wypowiedzi z jej kontekstu jak to uczyniła GW? Bo wg mnie na to jest od kilku tysięcy lat jedno słowo - kłamstwo.
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Przepis na beton:

Weż SALON24, Nowy Ekran itp, dodaj szczyptę polskiego antysemityzmu, później zmieszaj z młodzieńczą naiwnością i brakiem doświadczenia oraz nadmiernym zachwytem z siebie samego plus końskie okularki - wychodzi beton marki 400, po dojrzeniu praktycznie nie do ruszenia. No chyba, że trotylem
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Janek pisze:dodaj szczyptę polskiego antysemityzmu
A gdzie można go kupić? Na Czerskiej sprzedają?
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Janek

Kolego - mówisz "nicponiem" - naqwet prawie dosłownie - proszę porównać post Mefiego z treścią rozmowy z Arturem Nicponiem:

http://www.tvn24.pl/nicpon-wytrwale-pyt ... 304,s.html

I co? Ściema?

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... machu.html
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Chcielibyśmy przegłosować, abyśmy mogli w sposób niekontrolowany mordować ludzi bardzo małych i bezbronnych. Jeżeli możemy głosować nad takimi rzeczami to dlaczego nie możemy przegłosować zastrzelenia Donalda Tuska czy czegokolwiek?
Ale co on złego powiedział? Gdzie jest wyzwanie do referendum nad zastrzleniem Tuska? No chyba, że prawo do mordowania nienarodzonych dzieci jest dla dziennikarzy tak oczywiste, że nie dociera do nich o co Nicponiowi chodzi.
Grzegorz Braun
ODPOWIEDZ