krzymul pisze:W skali budżetu Państwa to rzeczywiście niewiele, ale dla poszczególnych obywateli to pewnie były niemałe sumki.
No i znowu obracasz kota ogonem. Ja piszę o obrotach na warszawskiej giełdzie, których spory procent to operacje dokonywane przez osoby fizyczne a Ty o budżecie państwa. Co komu do jemu?
Straty niewątpliwie spore - o ile to straty? Bo na razie jest lkwidacja a nie upadłość. A jeśli nawet dojdzie do upadłości to też nie należy przesądzać - może pieniędzy starczy? Znasz może wycenę majątku spółki, bo ja nie a syndyk na jej sporządzenie ma o ile pamiętam dwa miesiące czasu a w przypadku trudności w jej sporządzeniu Sąd może ten termin wydłużyć.
A teraz sprawa naistotniejsza - łatwo pyskować jak się wie, że mleko wykipiało.
Dwa miesiące temu ludziska spokojnie wpłacali pieniądze a Amber Gold wypłacał depozyty tym, którym ich termin minął. Latały też samoloty OLT Express. Gdyby wtedy ktoś podniósł raban, że to jest szwindel to natychmiast byłaby taka reakcja:
- "Znowu ktoś, pewnie z poduszczenia wiadomych sił, usiłuje storpedować inicjatywę gospodarczą mającą na celu podważenie monopolu banków, w większości kontrtolowanych przez obcy kapitał"
i
- "Linie lotnicze OLT Express latają tanio i prawie każdy polski obywatel może sobie na skorzystanie z nich pozwolić. Podważanie ich działalności to wynik zmowy dotychczasowych potentatów rynku lotniczego, niedołężnego państwowego LOT-u i zagranicznych kompanii lotniczych - to działanie na szkodę obywateli"
Tak by było, koteczku, jak dwa razy dwa jest cztery.
A wszystkim tym, którzy tak teraz głośno płaczą nad nieszczęściem obywateli, to nieszczęście zwisa. Tu chodzi tylko o utopienie Tuska i nic innego.
Jestem gorszego sortu...