Uwagi do konkursu #23

Tradycyjna i cyfrowa: galerie, techniki, sprzęt, fotozagadki.
uszba

Post autor: uszba »

Gratuluje zwyciezcy!

Dziekuje glosujacym za tak duza ilosc glosow. Nie spodziewalam sie tego :)

Pozdrawiam
uszba
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Przyznam się ,że źle mi idzie porządne fotografowanie w tatrach dość wypasioną cyfrówką - ma od cholery pokręteł ,przycisków ,trybów ,ciągle zapominam ,co do czego ,czasu na postojach mało i w rezultacie idiotenkamera jest głównym trybem mej górskiej fotografii. Całe szczęście ,że dobry aparat częściowo wie ,co robić ,ale "wrażeniowych" fot z jednej ,idealnej chwili ,gdy światło , pogoda i kompozycja tworzą ideał ,nie zrobię ,bo po pierwsze zawsze wtedy zapominam ,czym sie ustawia migawkę ,przesłonę ,czym się zmienia pomiar światła ,czułość ,i.t.d. ,a po drugie w ruchu ,gdy fotografowanie jest tylko dodatkiem do trasy ,nie ma czasu na to.
Tak więc mój Corel jest często ostatnią mą nadzieją na zrobienie ze zdjęcia czegoś pożytecznego ,inna sprawa ,że nie nad każdym w ogóle warto się pocić .Tak więc jak chcę pooglądać magię gór ,po prostu oglądam fotki profesjonalistów ,a kiedy chcę sobie powspominać ,te moje w zupełności wystarczają
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

dagomar pisze:Przyznam się ,że źle mi idzie porządne fotografowanie w tatrach dość wypasioną cyfrówką - ma od cholery pokręteł ,przycisków ,trybów ,ciągle zapominam ,co do czego ,
Dagomar - jesteś bardzo odważnym człowiekiem, że się do tego przyznałeś, nie obawiając się drwin, kpin i ogólnego pośmiewiska. Pociesz się jednak - jestem taki drugi. A w dodatku ta ilość wszelakiego rodzaju ikonek zasłaniających niezbyt wielki w końcu ekranik. Chyba zejdę z tego świata nie nauczywszy się tego wszystkiego!
:P :x ;)
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Zakochani w Tatrach

Post autor: Zakochani w Tatrach »

dagomar pisze:.Tak więc jak chcę pooglądać magię gór ,po prostu oglądam fotki profesjonalistów ,a kiedy chcę sobie powspominać ,te moje w zupełności wystarczają
Co racja - to racja. Tak samo uważam :) .Pozdrawiam.Ala.
Zakochani w Tatrach
ODPOWIEDZ