zaczyna się

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
lucyna

Post autor: lucyna »

Greg pisze:
lukas_12 pisze:
Greg pisze:Wzruszająca historyjka dla niepełnosprawnych intelektualnie czytelników "GW". Żaden przyzwoity człowiek nie poszedłby do SB nawet zamiatać korytarzy. Jeśli ktoś to uczynił, jest zwykłą, pożałowania godną kanalią.
I nie kłam, że Ziobro chciał ubekom odbierać emerytury. Chciał tylko, żeby te szumowiny nie brały po 7000 złotych na rękę.
Greg całkiem Cię po...ało, chłopie pomyśl - jeśli ktoś miał rodzinę i chciał ją wyżywić był wykształcony w tym kierunku to gdzie miał pracować, nie każdy miał farta jak Kaczyńscy, że ich ojciec służył PZPR szkoląc dygnitarzy, więc sami mogli sobie studiować prawo i mieć niby czyste ręce - a tak apropo myślisz, że ludzie z ulicy dostawali się na prawo. Dzisiaj pójdziesz pracować do IPN bo np jesteś historykiem a ja Cie opluje za 10 lat, że służyłeś w instytucji, która dla posła Mularczyka odkopała akta w 3 minuty a inni czekają 5 lat i jak się wtedy będziesz czuł ??
Człowieku, ty porównujesz SB i IPN?! Czy Ty się dobrze czujesz?!

A propos Twojego tekstu: nie chcesz chyba powiedzieć, że w PRL, gdzie bezrobocie wynosiło 0%, jedyną możliwością pracy było wysługiwanie się ubeckim bandytom? Jeśli ktoś tam szedł pracować, nawet jako portier, był moralnym zerem. Tak samo jak ci, którzy szli pracować jako elektrycy czy szprzątaczki w Gestapo.
Tia, do SB byli przyjmowani ludzie z ulicy. Każdy kto chciał mógł tam pracować. :D
Przestańcie opowiadać bzdury. Każdy z ubeków czy esbeków szedł do służby świadomy tego co robi. Motywy były zapewne różne. Nigdy, nie zagłosuję na PiS ale też nie wolno nam zapomnieć kim byli ludzie tworzący PRL.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Greg pisze:którzy szli pracować jako elektrycy czy szprzątaczki
z tą sprzątaczką to już przesadziłeś. Chyba od 60-ych to się wszystko nazywało np. Miejska Komenda Spraw Wewnętrznych, wojewódza... itd. U w tym była zwykła milicja, ta od spraw kryminalnych, drogówka itd a także służba bezpieczeństwa (nawet tak się nie nazywała tylko jakoś zmyłkowo). No i kobita się przyjmowała do roboty i gdzieś tam jej kazali sprzątać, nawet pewnie nie wiedziała gdzie. Drogówka też Ci pewnie nie odpowiada i masz ich za zaprzańców? Śmieszysz mnie Greg, tylko mi akurat nie do śmiechu. Spływaj!
Jestem gorszego sortu...
Greg

Post autor: Greg »

Janek pisze:Spływaj!
Przepraszam, że ośmieliłem się mieć inne poglądy niż Pan. Jednak obawiam się, że nie zmienię swoich poglądów i nie zaprzestanę ich rozpowszechniania, jeśli tylko będę miał na to ochotę.
I niech się Pan nie denerwuje, to nic nie da. Podobnie jak ja myśli kilka milionów Polaków, którzy nie dadzą się już więcej oszukiwać wszystkowiedzącym "autorytetom", którzy posiedli prawdę absolutną nt. czasów PRL.
Awatar użytkownika
Mecenas

Post autor: Mecenas »

@Greg: Czlowieku, kim Ty jestes zeby rownac sprzataczki z pozbawionymi sumienia zwyrodnialcami? OPANUJ SIE!
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

a potem się ludzie na świece dziwią, ze naród wybiera postkomuchów - jeśli alternatywa to prawie sami nawiedzeńcy.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Greg

Mecenas pisze:@Greg: Czlowieku, kim Ty jestes zeby rownac sprzataczki z pozbawionymi sumienia zwyrodnialcami? OPANUJ SIE!
Jeśli sprzątaczka poszła ś w i a d o m i e pracować do SB, jest moralnym zerem. Natomiast nigdzie nie zrównuje jej z ubeckimi oprawcami - nie manipuluj tekstem! Ubeccy oprawcy powinni wisieć (zamiast brać wielotysięczne emerytury), natomiast "cywilnych" prawcowników SB oceniam tylko moralnie.
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Greg pisze:Jeśli sprzątaczka poszła ś w i a d o m i e pracować do SB, jest moralnym zerem.
Co ty człowieku opowiadasz o świadomej pracy sprzątaczki. Puknij się w nawiedzony łeb. A poza tym teraz nie mówi się zero tylko ziobro. Np. Panie zero, jest pan ziobrem.
Ostatnio zmieniony ndz 09 wrz, 2007 przez Janek, łącznie zmieniany 1 raz.
Greg

mefistofeles pisze:a potem się ludzie na świece dziwią, ze naród wybiera postkomuchów - jeśli alternatywa to prawie sami nawiedzeńcy.
Jeśli robiłeś jakieś statystyczne badania, to może się z nami podzielisz? A jeśli nie, to po co ten oszczerczy komentarz?
Greg

Janek pisze:
Greg pisze:Jeśli sprzątaczka poszła ś w i a d o m i e pracować do SB, jest moralnym zerem.
Co ty człowieku opowiadasz o świadomej pracy sprzątaczki. Puknij się w nawiedzony łeb. A poza tym teraz nie mówi się zero tylko ziobro. Np. Panie zero, jest pan ziobrem.
Kultura, słownictwo i wychowanie na poziomie gumna, nie ma się co zniżać do komentowania.
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Post autor: Zygmunt Skibicki »

Greg pisze:Podobnie jak ja myśli kilka milionów Polaków, którzy nie dadzą się już więcej oszukiwać wszystkowiedzącym "autorytetom"...
Zastanawiam się, czy ty Greg jesteś taki głupi, czy tylko młodzieńczo naiwny?
Na cytowany wyżej argument powoływała się każda władza i to pewnie od Piastów począwszy. No, może nie mówili wtedy o milionach...
W każdym bądź razie po niejakiej "uldze w temacie" znów nam każą wierzyć, że za nimi stoi kilka milionów Polaków... Stare wraca!
Masz prawo do swoich poglądów... masz.
I korzystaj z tego, póki ci nowa władza tego nie zabroni, bo jak widać zaczęła swych nieposłusznych sadzać do "kibelka".
Mam tylko prośbę - nie chrzań swych naiwnych głupot akurat tutaj. Zwyczajnie śmieszysz...!
Jasne, że możesz mieć swoje zdanie w sprawie czasów. których nie przeżyłeś. Wypadało by się jednak czegoś prawdziwego o tamtych czasach dowiedzieć a nawet nauczyć... I tu jest problem.
Od jakiegoś czasu podejrzewałem, że najbardziej krzyczący dziś prawicowi historycy... coś za głośno krzyczą jak na mówiących samą prawdę i dziś pieprznęła bomba - profesor Jerzy Robert Nowak - źródło i ostoja najbardziej prawicowych poglądów historycznych okazał się współpracownikiem SB!
No, to ja się pytam: z czyich książek wziąłeś swoją wiedzę Greg?
Bezpośrednio z Nowaka, czy z któregoś z jego uczniów? Jego tezy miały cholernie liczne grono apologetów!
Podejrzewam, ze do tej pory wykasowano już podręczniki wszystkich innych niż "nowakonaśladowczy" autorzy...
Głupio, nie?
Nie martw się jednak. Prędzej, choć może dla ciebie to już będzie później... rzeczywista prawda wyjdzie na jaw. I nie będzie to ani prawda "lewicy", ani prawda "prawicy", ani "komusza", ani "mohairowa", ani LPR-na, ani leperna, ani kacza, ani kwasza, ale po prostu prawda bez żadnych podtekstów politycznych - dokładnie tak jak z przytaczaną przez ciebie bitwą pod Grunwaldem, choć... znów natrafiono na nowe materiały w tej sprawie.
No, niestety - czasem trzeba pomyśleć samemu i wyciągnąć wnioski, a nie klepać wyuczonych zdanek. Do tego wszak trzeba jeszcze myśleć - ot przykrość!
W ciężkich czasach przyszło ci żyć...
Dla pocieszenia powiem ci, że... nam też.
Ostatnio zmieniony ndz 09 wrz, 2007 przez Zygmunt Skibicki, łącznie zmieniany 4 razy.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
www.turystyka.skibicki.pl
Awatar użytkownika
Mecenas

Post autor: Mecenas »

Greg pisze:Ubeccy oprawcy powinni wisieć (zamiast brać wielotysięczne emerytury), natomiast "cywilnych" prawcowników SB oceniam tylko moralnie.
Owszem, nie powinni tyle dostawac, ale kim Ty jestes zeby decydowac o tym, czy ktos powiniene zyc czy nie?
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Greg pisze:Jeśli robiłeś jakieś statystyczne badania, to może się z nami podzielisz?
A widzisz - udzielam się na serwisie blogowym salon24.pl - ma on opinię prawicowego (choć jest tam też kilku 'lewaków'). U uwierz, ze jest tam ledwo garstka prawicowych bloggerów i komentatorów, którzy nie są oszołomami, szanują swoich adwersarzy i nie wystepuja z pozycji natchnionych jedyną prawdą.
Grzegorz Braun
Greg

mefistofeles pisze:
Greg pisze:Jeśli robiłeś jakieś statystyczne badania, to może się z nami podzielisz?
A widzisz - udzielam się na serwisie blogowym salon24.pl - ma on opinię prawicowego (choć jest tam też kilku 'lewaków'). U uwierz, ze jest tam ledwo garstka prawicowych bloggerów i komentatorów, którzy nie są oszołomami, szanują swoich adwersarzy i nie wystepuja z pozycji natchnionych jedyną prawdą.
Po pierwsze - z tego, że na jakimś serwisie blogowym jest określony odsetek ludzi takich, a ne innych, nie wynika zupełne nic.
Po drugie - co to znaczy "nawiedzony"? Bo wiesz, bardzo mi się śmiać zachciało, jak przeczytałem, że Ty - człowiek popierający UPR - nazywa innych ludzi "nawiedzonymi".
Po trzecie - co sądzisz o stosunku do adwersarzy jaki prezentuje forumowicz o nicku "Janek"?
Ostatnio zmieniony ndz 09 wrz, 2007 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Greg

Mecenas pisze:
Greg pisze:Ubeccy oprawcy powinni wisieć (zamiast brać wielotysięczne emerytury), natomiast "cywilnych" prawcowników SB oceniam tylko moralnie.
Owszem, nie powinni tyle dostawac, ale kim Ty jestes zeby decydowac o tym, czy ktos powiniene zyc czy nie?
Po prostu uważam, że ktoś, kto zabił wielu niewinnych ludzi, przedtem ich torturując, nie zasługuje na nic innego niż stryczek.
Greg

Zygmunt Skibicki pisze: Od jakiegoś czasu podejrzewałem, że najbardziej krzyczący dziś prawicowi historycy... coś za głośno krzyczą jak na mówiących samą prawdę i dziś pieprznęła bomba - profesor Jerzy Robert Nowak - źródło i ostoja najbardziej prawicowych poglądów historycznych okazał się współpracownikiem SB!
No, to ja się pytam: z czyich książek wziąłeś swoją wiedzę Greg?
Bezpośrednio z Nowaka, czy z któregoś z jego uczniów? Jego tezy miały cholernie liczne grono apologetów!
ż.
Panie Zygmuncie: są jeszcze inni historycy niż Jerzy Robert Nowak, a jeśli Pan zna tylko jego i jego opracowania Pan czytuje, to już jest pański problem.
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Greg pisze:jeśli Pan zna tylko jego i jego opracowania Pan czytuje, to już jest pański problem.
Jeśli chcesz być tu poważnie traktowany, to nie stosuj chwytów schopenhauerowskich - dobrze radzę.
Greg pisze:co sądzisz o stosunku do adwersarzy jaki prezentuje forumowicz o nicku "Janek"?
Albo jeszcze za mało poczytałeś to forum, by zadawać takie pytanie, albo rzeczywiście szkoda czasu na dyskusję z tobą.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek
Greg

Zygmunt Skibicki pisze:
Greg pisze:jeśli Pan zna tylko jego i jego opracowania Pan czytuje, to już jest pański problem.
Jeśli chcesz być tu poważnie traktowany, to nie stosuj chwytów schopenhauerowskich - dobrze radzę.
Panie Zygmuncie, problem w tym, że ja już nie za bardzo chcę w ogóle tutaj być. Taplajcie się sami w swoim bagienku. Ciao!
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Greg pisze:Po drugie - co to znaczy "nawiedzony"? Bo wiesz, bardzo mi się śmiać zachciało, jak przeczytałem, że Ty - człowiek popierający UPR - nazywa innych ludzi "nawiedzonymi".
Nawiedzony, znaczy przekonany o swojej świętej racji i czujący sie zobowiązanym tę rację głosić wszem i wobec malutkim, którzy jej nie znają. Nawiedzonych UPRowców tez jest sporo i uważam, że tacy ludzie bardziej szkodzą niż pomagają. Bo duża częśc normalnych ludzi widząc prawicowego 'oszołoma' i kulturalnego, wyważonego człowieka lewicy zapała sympatią do tego drugiego.
Wiesz z czego wynika słabość polskiej prawicy? Z nieumiejętności zawierania kompromisów. Bo kompromis jawi się jakocoś zgniłego, od czego należy się odciąć, bo przecież tylko my znamy prawde objawioną etc. etc. Stąd się bierze licytacja na radykalizm, bo kazdy mniej radykalny staje się lewakiem i komunistą. A lewica? Się jednoczy. I punktuje, bo ludzie nie lubią krzykaczy na dłuższą metę.
Słowem - lewicowiec zastanawia się gdzie tu sę jeszcze wepchnąć, prawicowiec - od czego się jeszcze odciąć.
Greg pisze:Po trzecie - co sądzisz o stosunku do adwersarzy jaki prezentuje forumowicz o nicku "Janek"?
Cóż - wart Pac Pałąca jak mawiano dawniej :)
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Zygmunt Skibicki

Kontakt:

Greg pisze:Taplajcie się sami w swoim bagienku.
Bez obrażających wycieczek osobistych niczego nie potrafisz wyartykułować.
Greg pisze:Panie Zygmuncie, problem w tym, że ja już nie za bardzo chcę w ogóle tutaj być./-/Ciao!
To nie jest problem, to od dłuższej chwili oczekiwana ulga!
Bez odbioru!
mefistofeles pisze:lewicowiec zastanawia się gdzie tu sę jeszcze wepchnąć, prawicowiec - od czego się jeszcze odciąć.
Święte słowa!
Exemplum - kolejny "przypadek"!
Mundek
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

Greg pisze: Jeśli sprzątaczka poszła ś w i a d o m i e pracować do SB, jest moralnym zerem.
A kimże Ty jesteś, że się bierzesz za ocenienie sprzątaczek?
A hutnik, który wyprodukował stal z której został zrobiony spinacz, który potem spinał ubecką teczkę też jest moralnym zerem?
3/4 kraju robiło coś z czego potem korzystała ubecja nawet o tym nie wiedząc co to dokładnie jest.
Trzeba rozliczać konkretnych ludzi za konkretne sprawy bez popadania w paranoję.
ODPOWIEDZ