ORLA PERĆ szlakiem jednokierunkowym

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

horolezec pisze: i uwaga - DLA MEDIÓW. Teraz im ratownicy ładnie pokazali o co w tym wszystkim biega na tych warsztatach i już nie są tacy ciemni to niech nagłaśniają co trzeba, a ludzie będą się powoli przekonywać do tego rozwiązania.
Hmm..., a moim zdaniem tu jest pies pogrzebany. Czy mam rozumieć, że była jakaś wielka akcja na skalę krajową uświadamiania w tym temacie przedstawicieli mediów? Czy teraz powstaną wakacyjne ramówki, nie tylko w mediach ogólnopolskich, ale także w prasie lokalnej (bo co region Polski to inne czytelnicze tradycje), mające na celu uświadamianie czytelników-potencjalnych górołazów? Nie mam na myśli wyłacznie mediów drukowanych ale i stacje radiowe, telewizyjne, portale internetowe... Zatem odpowiadam, nie wierzę! Taka misja zapewne będzie tylko widziana na forach górskich, czasopismach tematycznych. Ale prawda jest taka, że w górach najczęsciej ofiarami nie są ich odbiorcy.
Pozdrawiam
MiG

Post autor: MiG »

andy67 pisze: Ruch pozorny - żeby nie było że "ludzie giną a TPN ani TOPR nic nie robią".
Też mi sią taka myśl kołacze po głowie...
Choć oczywiście nie można zaprzeczyć, że brak "mijanek" przyczyni się do jakiejś tam poprawy bezpieczeństwa. Tylko że w znikomym stopniu.
ODPOWIEDZ