lukas_12 pisze:Ja kupiłem Vaude Asymmetric 50l, dobry system nośny , mała cena, dwie komory w środku. Jedyny minu to pojemość, że troszkę zawyżona, ale możesz też się nim zainteresować, za 339zł masz plecak jednak mimo wszystko większy, a na 2dni też ok - można go ściągnąć po bokach trokami i automatycznie robi się bardziej zgrabny, waga ciut większa od tego Deutera.
Mam ten sam plecak, ale to nie jest plecak na 1 dzień.
Za ciężki.
Na 2-3 dni w sam raz.
Na jeden może nie, ale w drugą stronę też ciężko pogodzić , kupi chłopak Deutera 32l też waży te 1350g (600g mniej niż Vaude) ale na 2-3 dni już będzie za mały. Jedynie musiałby kupić tak jak ty planujesz drugi całkiem lekki i zgrabny plecaczek na jeden dzień.
Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem
lukas_12 pisze:Na jeden może nie, ale w drugą stronę też ciężko pogodzić , kupi chłopak Deutera 32l też waży te 1350g (600g mniej niż Vaude) ale na 2-3 dni już będzie za mały. Jedynie musiałby kupić tak jak ty planujesz drugi całkiem lekki i zgrabny plecaczek na jeden dzień.
No właśnie - ja mam 2 plecaki - "bazowy" 70 l Karrimor, ten na 2-3 dni 50 l VauDe i przymierzam się do kolejnego typowo 1-dniowego do kompletu z tym "bazowym". To już będzie optymalnie.
W sumie w domu mamy we czwórkę ponad 10 plecaków, ale na bieżąco użytkujemy około 8 (oczywiście stale pożyczamy od siebie).
Plus kilka małych plecaczków z którymi synowie chodzą do szkoły, na uczelnię a ja do pracy.
lukas_12 pisze: kupi chłopak Deutera 32l też waży te 1350g (600g mniej niż Vaude) ale na 2-3 dni już będzie za mały.
2-3 dni pakuje sie sam bez kobiety i staram sie jak najbardziej ograniczac sprzet- wiec te minimalne 32 litry sa rozwiazaniem- sprawdzilem,
chodzi mi bardziej o opinie o funkcjonalnosci plecaka
lukas_12 pisze: kupi chłopak Deutera 32l też waży te 1350g (600g mniej niż Vaude) ale na 2-3 dni już będzie za mały.
2-3 dni pakuje sie sam bez kobiety i staram sie jak najbardziej ograniczac sprzet- wiec te minimalne 32 litry sa rozwiazaniem- sprawdzilem,
chodzi mi bardziej o opinie o funkcjonalnosci plecaka
Mąż ma inny (większy) model Deutera i bardzo sobie chwali.
W ogóle te plecaki mają kapitalną opinię.
polazlem do HajMauntu, znalazlem to male Vaude co je wypatrzylas. Ma tylko tasme na biodrach, bida z nędzą. Zapakowaliśmy go (waga wykazała 7 kilo) - nic sie nie przenosi na biodra, ino pije w pasie. Slabe.
polazlem do HajMauntu, znalazlem to male Vaude co je wypatrzylas. Ma tylko tasme na biodrach, bida z nędzą. Zapakowaliśmy go (waga wykazała 7 kilo) - nic sie nie przenosi na biodra, ino pije w pasie. Slabe.
tomtom pisze:cos kupic musisz
ja bym sie zastanowil nad tym mammutem co go strone wczesniej polecalem. szczerze mowiac w hajmie nic godnego uwagi nie znalazlem.
Od miesiąca chodzi za mną pewien plecak. Potrzebuje do krótkich wycieczek jak i jako "podręczny" plecak w góry. Krótko mówiąc 25l
Powiedzcie tylko czy dobry wybór...
mefistofeles pisze:jesli sam za tobą chodzi to bym brał bez wahania
No masz w sumie racje
Agaar pisze:Nie za mały?
Nieee... ja nie potrzebuje wiele... w sumie umiem się DOBRZE PAKOWAĆ bo od spakowania wiele zależy... a przecież on mi porzebny by był tylko do dziennych wędrówek, resztę pakuje w większy...no a poza tym wiadomo... nie tylko w góry... biwaki też
Hannibal pisze:wg mojej skromnej wiedzy to strasznie słaby lans
Hanni jaki lans? Ja szukam tylko małego plecaka... ale takiego który nie zepsuje się po 3 dniach...
Poza tym nie znam WOLFganga bo nie mam od nich żadnego sprzętu, ale inni chwalą...
Nie śmiejcie się tylko mówcie czy to nie szajs i kasa tylko za firmę.
No taaa... racja racją, ale jak nie patrzeć plecaki 25l raczej kosztują przynajmniej jakieś 100zl...a teraz tylko pytanie czy reszte płace za firmę, czy może za naprawdę solidny plecak.