zipi pisze:ale należałoby usuwać te informacje które nie są już aktualne np: z pierwszych 2ch postów w tym wątku
przecież jest data napisania postu.Jadąc w lutym nie będę czytać info ze stycznia.Zainteresuję się informacjami najnowszymi i sprawdzę czy są jeszcze aktualne na mój wyjazd.Chodzi o zasygnalizowanie danego problemu,a nie pewniki podane na tacy.Tak przynajmniej ja to widzę
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Iwona pisze:Chodzi o zasygnalizowanie danego problemu,a nie pewniki podane na tacy.Tak przynajmniej ja to widzę
Chciałem zauważyć że tytuł wątku jest "Przydatne informacje dla aktualnie wyjeżdżających w góry"
Informacja o tym ze jest 2gi lawinowy jest nieprzydatna i może być niebezpieczna jeżli ktoś nie sprawdzi daty - poza tym z wątku robi sie śmietnik.
Może w takim razie zmienić tytuł wątku na "tak było w górach"
zipi pisze:
Może w takim razie zmienić tytuł wątku na "tak było w górach"
hehe
Przydalo by sie cos takiego jak jest na wspinanie.pl w ogloszeniach - wpisujac dana informacje podajesz do kiedy jest ona aktualna.
Post ulega automatycznej destrukcji po podanym przez autora terminie.
Wpisywanie info o stanie zagrozenia lawinowego jest chyba bez sensu - mozna to przeciez w kazdej chwili sprawdzic na stronie TOPR.
Podobnie jak przeklejanie definicji stopni zagrozenia lawinowego
dzikus pisze:Wpisywanie info o stanie zagrozenia lawinowego jest chyba bez sensu - mozna to przeciez w kazdej chwili sprawdzic na stronie TOPR.
Podobnie jak przeklejanie definicji stopni zagrozenia lawinowego
Zgadzam się absolutnie Przecież zakładamy, że na forum są ludzie inteligentni
Może dla niektórych nie będzie to nowina, ale właśnie się dowiedziałem, że są tzw. tanie linie kolejowe. Wystarczy upomnieć się w kasie na przynajmniej 3 tygodnie przed wyjazdem np. do Zakopanego o tani bilet, a zapłacimy wyraźnie mniej w wyższym komforcie z rezerwacją. Mniej więcej za dwa tygodnie moi rodzice wybierają się do Świnoujścia. Intercity z Radomia będzie ich kosztowało nie 77zł (to normalna cena), a 27 złociszy od głowy. To dobra informacja dla niezmotoryzowanych. W moim przypadku, jadąc do Zakopanego płacę za bilet ok. 55 zł w jedną stronę i mnożę przez 4, bo dojechać i wrócić trzeba, ....z połowicą . Teraz będzie to mniej bolało. Pozdrawiam.
P. S.
27 zł to cena za bilet w dowolnym kierunku i na dowolną odległość w kraju, gdzie kursuje Intercity.
No faktycznie to jest korzystne. Łączny koszt dwóch osób tam i z powrotem 108 złotych. Szybko włączyłem taki jeden program i przy dzisiejszej cenie paliwa i przy założeniu 6 l/100km wyszło mi 160 złotych, czyli przy trzech osobach samochód daje niewielką oszczędność. Kwestia czasu jest odrębną sprawą, gdyby tak była autostrada to w jedną stronę 2.5 godz. Ale autostrady nie ma i chyba długo nie będzie.
tylko z TLK warto korzystac o ile ma się połączenie bezpośrednie. Jeśli trzeba to łączyć z pośpiesznym czy osobowym przestaje się opłacać, bo kupujemy osobne bilety.
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
gosieńka pisze:kurcze, coś nie moge sie w tym połapać. może za ciemna jestem
najpierw klikasz: vlaky lub autobusy; po otwarciu się odpowiedniej strony wpisujesz pola: Odkial (miejsce odjazdu) Kam (miejsce docelowe) Datum (data) i Cas (czas). Potem Vyhladat , czyli wyszukiwanie - i cała fizolofia.