http://wiadomosci.onet.pl/1536238,11,item.html
Warto zwrócić na jedno:
średnia płaca w Lasach Państwowych - 4200 zł
średnia płaca w Parkach Narodowych - 2200 zł
Byt określa świadomość. Gdybym był pracownikiem PN to podnosiłbym rękę za wcieleniem.
Przyszła mi do głowy jedna refleksja. Charakter pracy w PN jest podobny do tego w Nadleśnictwie, tylko znacznie trudniejszy i wymagający dodatkowych kwalifikacji. To państwowe i to państwowe. Dlaczego wszystkie kolejne rządy nie "lubią" Parków Narodowych?
Parki Narodowe wcielone do Lasów Państwowych - ???
Parki Narodowe wcielone do Lasów Państwowych - ???
Jestem gorszego sortu...
Czyżby drugi Bobkowski?? ,ale pytanie jest inne - kto gra rolę Mościckiego??
luknij na moje panoramy i galerie
nie nie ,kto jest teściem (kuzynem , szwagrem - niepotrzebne skreślić) naszego genialnego Ministra Środowiska Naturalnego Dla Ministra I Iego Przyjaciół
luknij na moje panoramy i galerie
Na pewno kwestia uposażenia odgrywa rolę. Takie argumenty padały przy próbie powołania Turnickiego Parku Narodowego. Sądzę, jednak iż problem jest bardziej skomplikowany. Mam cichą nadzieję, że nie dojdzie do podporządkowania parków narodowych lasom państwowym. Padłby ostatni bastion dzikiej przyrody. Wystarczy podać przykład Białowieży aby wyobrazić sobie zagrożenie.
Prasa podała, że zwołano do Warszawy Dyrektorów Parków N. Po spotkaniu wręczono wymówienie dyrektorowi Parku Wigiersko-Suwalskiego. Facet był twardy i nie ulegał naciskom władz lokalnych (skąd my to znamy?). Jego "odstrzelenie" pasuje jak ulał braciszkom przed niedzielnymi wyborami regionalnymi na Podlasiu - "usunęliśmy tego h*** co wam tak przeszkadzał, drodzy Podlasianie, z wdzięczności zagłosujcie na PiS" 
Jestem gorszego sortu...