zaręczyny w górach:)

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Keczup pisze:Mefi będzie robił za pastora
A czy ktoś tak szatański to może? Mefistofeles (patrz - Faust) to raczej wodził dziewczęta na manowce.
Ale się cieszę, że moja propozycja spotkała się z uznaniem.

MiG pisze:... i wiązał dłonie młodych liną wspinaczkową laughing
i popychał w przepaść. To mimo wszystko znacznie lepsze rozwiązanie - delikwent krócej się męczy...
:))
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Keczup pisze:A zamiast pierścionka z brylancikiem, ładny czekanik albo raczki
a nieeee,to jest passe.Dla mnie poproszę Nd80 :D
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Janek pisze:to raczej wodził dziewczęta na manowce.
A czyż to nie jest właśnie wodzenie? Facet naiwnie wierzy, ze ślub da mu szczęście a tu bach!

:D
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Szarotka

mefistofeles pisze:Facet naiwnie wierzy, ze ślub da mu szczęście a tu bach!
:)) oj tam marudzicie.Czasy się zmieniają,prężnie rozwija się era wolnych związków,dziś ta-jutro nowszy model,modne jest bycie singlem.Nic,tylko się cieszyć panowie :P Małżeństwo to niewola,ciągła udręka,słuchanie babskiego marudzenia,wieczne niedomówienia,wymówki.No i najważniejsze-małżeństwo nie jest przymusowe,więc w czym tak naprawdę problem? :D :P
Awatar użytkownika
Janek

Iwona pisze:No i najważniejsze-małżeństwo nie jest przymusowe,więc w czym tak naprawdę problem? happy razz
Churchill napisał kiedyś, że demokracja ma same wady lecz problem jest w tym, że jak dotąd nikt lepszego modelu życia społecznego nie wymyślił.
Z małżeństwem jest dokładnie tak samo.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

Iwona pisze:a nieeee,to jest passe.Dla mnie poproszę Nd80 happy
No dobra, niech będzie, że passe. Ale nikon D80 to mój patent na zaręczyny :D. A tak w ogóle D200 staniał :D
Janek pisze:Z małżeństwem jest dokładnie tak samo.
Eeetam, kocia łapa też fajna ;)
Iwona pisze:słuchanie babskiego marudzenia
Ja bez małżeństwa to słyszę ;)
Awatar użytkownika
Hannibal

Post autor: Hannibal »

Iwona pisze: (...) modne jest bycie singlem. Nic,tylko się cieszyć panowie (...)
Tak jak każda moda i moda bycia singlem przeminie; powrócą znów stałe związki na całe życie z jednym partnerem. :)
"Chwalić możnych tego świata za cechy, których nie posiadają, to tyle co drwić z nich bezkarnie"
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Hannibal pisze: Tak jak każda moda i moda bycia singlem przeminie; powrócą znów stałe związki na całe życie z jednym partnerem. :)
LPR wraz z partią Jurka Marka (czy jakoś tak) nam to załatwią :D
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

Jednym słowem wniosek jest taki:
Mężczyzna jest poli z natury ,mono z wygody ,a kobieta mono z natury ,a poli z konieczności.
Rozwijając ,chłop mlaska za każdą ładniejszą i młodszą ,ale taka młoda i ładna potrzebuje raczej jego kasy ,niż koszul do prasowania ,w dodatku sensownie mu nie doradzi w interesach ,stąd żonę ,choć już nie młoda ,trzeba trzymać
Jednocześnie chcę z całą mocą podkreślić ,że niektórzy swoje żony naprawdę kochają (co i tak nie przeszkadza im flirtować z młodszymi na różnych forach :)) )
Kobiety natomiast chciały by mieć swojego chłopa na całe życie ,i całe życie mieć w nim oparcie ,no i trochę zabawy ,a tak się składa ,że po paru latach małżeństwa większość mężczyzn okazuje się niezdatna ani do jednego ,ani do drugiego . No i kto wtedy wkręci rurę lepiej ,niż uczynny sąsiad?
Awatar użytkownika
Szarotka

:)) Dag,fantastytczne podsumowanie
Skoro już wszystko jasne to możemy wracać do tematu głównego "gdzie się zaręczać w górach" :D
Awatar użytkownika
Janek

Iwona pisze:możemy wracać do tematu głównego "gdzie się zaręczać w górach" happy
Moim zdaniem jest to obojętne byle w pobliżu była jakaś gastronomia bo chłop po tak trudnych przejściach musi się posilić.
Lokalizacje wysokogórskie nie wskazane. No bo przypuśćmy, że kogoś zmoże potrzeba wyznania miłości aż po grób np. nad Zmarzłym Stawem po drodze do Pięciu Stawów Polskich. No i dobrze - padł na kolana, wyznał to wszystko co go w trzewiach wierci i co dalej? Powiedzieć - a teraz miła moja zakładaj plecak i zasuwamy dalej. Mało romantycznie! W dodatku niebezpiecznie. Szczególnie podczas majowego weekendu gdy jeszcze śniegu kupa. No bo usłyszało dziewczę wyznanie, oczekiwane lub zgoła odwrotnie. No i co - czy w takim stanie ducha można kontrolować jak się lezie.
Słowem, turysto z Kielc - najlepiej i najbezpieczniej będzie zrobić to w jakiejś miłej knajpce w Zakopanem. Większość znanych mi ongiś młodych dziewczyn wyznanie miłości złożone wśród granitów i śniegów, nad niebotycznymi przepaściami i zagłuszane szumem wodospadu (można jeszcze dodać poświstywanie świstaków, pobekiwanie kozic, zbyrkanie owieczek i ryki niedźwiedzie) uznałaby za, wybacz, dość kiepski teatrzyk.
Jestem gorszego sortu...
Awatar użytkownika
Janek

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 362608.539

ciekawe w której dolinie lub na którym szczycie się zaręczył? :D :D :D
Jestem gorszego sortu...
gosia d

Post autor: gosia d »

Myslę że Głodówka jest świetnym miejscem, piekna panorama na całe Tatry - to miejsce ma poprostu w sobie coś. Wysoko w góry bym nie poszła a to z kilku powodów: tak jak Janek uważam, że to mało romantyczne, poza tym po takim wyznaniu ukochana będzie napewno przejeta zaistniałym faktem i w drodze powrotnej może stracić czujność i może stać się coś bardzo przykrego a przecież to ma byc niezapomniany, szczególny dzien. Inna sprawa wędrując wysoko zamiast poświęcić czas sobie będziecie zajęci maszerowaniem, a na takiej np. Głodówce możecie sobie spokojnie usiaść przytulić się, porozmawiac.
Decyzję music podjąć sam, pojawiło się tu wiele propozycji z fajnymi pomysłami, ale to Ty postawisz kropkę nad i to Ty najlepiej znasz swoja wybranke i wiesz gdzie lubi bywac, co lubi itp.
Zyczę Wam wszystkiego dobrego i czekamy na relację po powrocie, pewnie wiele osób bedzie ciekawych jakie wybraliście miejsce. :)
Jeszcze raz wszystkiego dobrego i przeslicznej pogody (mysle że się przyda)
Awatar użytkownika
milan

Kontakt:

Post autor: milan »

Moim zdaniem Zmarzły Staw - zresztą miały się tam odbyć nasze zaręczyny. Odbyły sie jednak na zamku w Odrzykoniu w blasku gwiazd.
prezes

Kontakt:

Post autor: prezes »

rozmawialiśmy dzis z dziewczyną o pierścionku zaręczynowym z kawałkiem granitu zamiast jakiegoś brylantu :) Co o tym myślicie, może nie jako stricte zaręczynowy, ale tak ogólnie? to przecież kawałek Tatr w końcu ;) tak symbolicznie :) a poza tym ciekawe czy ktoś by to wykonał :)
MiG

Post autor: MiG »

prezes pisze:rozmawialiśmy dzis z dziewczyną o pierścionku zaręczynowym z kawałkiem granitu zamiast jakiegoś brylantu :) Co o tym myślicie, może nie jako stricte zaręczynowy, ale tak ogólnie? to przecież kawałek Tatr w końcu ;) tak symbolicznie :) a poza tym ciekawe czy ktoś by to wykonał
Taniej Cię wyjdzie :)
Więc działaj szybko, póki się dziewczynie podoba :))
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

prezes pisze:a poza tym ciekawe czy ktoś by to wykonał
popytaj kamieniarzy od pomników :)
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

MiG pisze:Taniej Cię wyjdzie smile
Więc działaj szybko, póki się dziewczynie podoba laughing
EEe tam, zaraz granit. Mógłby być bardziej oryginalny. Nie mu obrobią śrubkę od historycznej już kolejki na Kasprowy. Będzie dziewczę na palcu dźwigało kawał historii PKL :D
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

ruda pisze:jeżeli bym chciała, żeby ktokolwiek mi się oświadczył to tylko na Przełęczy Krzyżne :)
Ciekawe czy się spełniło to marzenie Rudej ;)
Każdemu jego Everest...
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

andy67 pisze:Ciekawe czy się spełniło to marzenie Rudej
Jeśli Krzyżne jest na albańskiej plaży...
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
ODPOWIEDZ