No i bum dopadło i mnie - wielka miłość oczywiście:) Planuje w weekend majowy oświadczyc sie mojej Kochanej Sylwiuni:) a niestety będe miał no to niewiele czasu bo tylko 2 pełne dni nie licząc dnia przyjazdu i wyjazdu. Oboje kochamy góry, więc postanowiłem że stanie się to właśnie tam!
zaręczyny w górach:)
- turysta z Kielc
-

zaręczyny w górach:)
Witam wszystkich!
No i bum dopadło i mnie - wielka miłość oczywiście:) Planuje w weekend majowy oświadczyc sie mojej Kochanej Sylwiuni:) a niestety będe miał no to niewiele czasu bo tylko 2 pełne dni nie licząc dnia przyjazdu i wyjazdu. Oboje kochamy góry, więc postanowiłem że stanie się to właśnie tam!
jednak jescze nie zdecydowałem sie na miejsce. Licze na Wasze propozycje odnośnie najbardziej romantycznego zakątka w Taterkach lub Zakopcu... Pozdrawiam!
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Jeśli będzie widoczność to proponuje polanę Głodówka na tle panoramy (tj. koło Bukowiny, trzeba dojechać). Jeśli nie będzie widoczności to na Kalatówkach. Po takich emocjach trzeba coś zjeść, na Głodówce pójdziesz na pstrąga do Bigosówki, na Kalatówkach do schroniska. Lokalizacja zapasowa - Cyrhla i Restauracja Siedem Kotów (kultowa).
Jestem gorszego sortu...
- turysta z Kielc
-

-
Filanc
- turysta z Kielc
-

"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Giewont to moim zdaniem dobra opcja.
Często go pokazują w telewizji, więc wyobraź sobie 10 lat "po": leci dziennik albo inne wiadomości, jakiś papież przyjechał do Polski, pokazują Giewont - jak zwykle przy takich okazjach. A wy romantycznie wzdychacie pomiędzy jednym a drugim siorbnięciem herbatki
Często go pokazują w telewizji, więc wyobraź sobie 10 lat "po": leci dziennik albo inne wiadomości, jakiś papież przyjechał do Polski, pokazują Giewont - jak zwykle przy takich okazjach. A wy romantycznie wzdychacie pomiędzy jednym a drugim siorbnięciem herbatki
Scilicet scio qiud hodiernus dies! Modo ei non possum meminisse verbum Polonicum.
- turysta z Kielc
-

Giewont to raczej słynny z samobójstw jest
Odnośnie miejsca to raczej wolałabym je sama wybierać,niż żeby to robiło za mnie forum. Bez urazy.
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
- turysta z Kielc
-

Oczywiście, masz rację w 100% ja nie mówiłem ze nie mam sojego miejsca, a właściwie to naszego, byłem poprostu ciekawy jakie miejsca forumowicze uznaja za romantyczne. Podzielam zdnie, że Głodówka jest jednym z takich miejsc. A wg.Iwona pisze:Odnośnie miejsca to raczej wolałabym je sama wybierać,niż żeby to robiło za mnie forum
Nie mam urazy
Dlaczego Głodówka - bo możesz przysięgać na wszystkie szczyty powyżej 2600 m. Bigosówkę jako miejsce posilenia się po tej wyczerpującej operacji też nie przypadkowo poleciłem - szef sali (znak rozpoznawczy - kucyk z włosów) reprezentuje typ filozofa góralskiego - żywcem z traktatu ks. Tischnera - tylko musisz mu powiedzieć, żeś się właśnie oświadczył.
Jestem gorszego sortu...