100 (i jeszcze więcej) pytań Bartka :)

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Post autor: horolezec »

bartek11 pisze:Zawrat to góra
Że co????????????? A co to jest góra???????
bartek11 pisze:czy tylko przełęcz?
"tylko" przełęcz????? A co to przełęcz nagle gorsza od "góry"??????
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

horolezec pisze:A co to jest góra?
Góra to jest -(dół)
Jeśli się boisz, już jesteś niewolnikiem!
Grzegorz Braun
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

Że co????????????? A co to jest góra???????
"tylko" przełęcz????? A co to przełęcz nagle gorsza od "góry"??????
- Ty sie horolezec trzymaj lepiej tematu! Tu się odpowiada na pytania Bartkowi, a nie je zadaje.
"skromnie przyjmować, spokojnie tracić"
Awatar użytkownika
bartek11

Drugie pytanie z serii ,,100 i więcej pytań Bartka 11"

Post autor: bartek11 »

Czy mam z tego forum się usunąć?? :(
Bartek
Aleksandra

Post autor: Aleksandra »

Ale ewentualne pytania miałes zadawac w jednym temacie Bartku :)
:)) Hehe... Swoją drogą to ciekawe rozumowanie :P
Chcesz się sam usunąć? Uważasz że dojrzałeś do podjęcia tak zdecywanego i poważnego kroku? ;)
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

bartek11 pisze:Czy mam z tego forum się usunąć??
Uchodzę tu za osobę złośliwą, więc niby powinienem odpowiedzieć że TAK...
Jednakże po chwili namysłu stwierdzam......
1. Pytania miałeś zadawać w jednym wątku (chyba wyraźnie to zaznaczono)
2. KONIECZNIE przeczytaj regulamin forum! Powienieneś to zrobić przy rejestracji no ale co tam.....Tam znajdziesz informację, że nie powinieneś zakładać wątków pytając o rzeczy, które możesz z łatwością znależć w archiwum...Poza tym nie wolno Ci zadawać pytań dla debili, typu czy to góra czy tylko przełęcz...

Jeśli w szybkim tempie się nie dostosujesz do panujących tu reguł to deklaruję że stanę na czele szwadronu smierci, który usunie Cię stąd na tak długo aż zmądrzejesz ;)
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Izabela pisze:Ty sie horolezec trzymaj lepiej tematu! Tu się odpowiada na pytania Bartkowi, a nie je zadaje.
Najmocniej przepraszam. Prosze mnie nie karać. Chciałem dobrze ;)
Po prostu zdębiałem i pytania rzuciły się same :O
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

AdiK pisze:a to co ma być???
Posty Bartka trzeba śledzić od początku. Nie jest to proste, ale jak się AdiK wysilisz, to może Ci się uda 8)
Izabela pisze:Gdzie sie te dziewuchy podziały? Wiesz Agaar, jak one się nie zjawia to my zaraz wylądujemy w koszu. Teraz to i ja się boję
Nie ma co się bać. Imprezy dawno nie było :think:
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Awatar użytkownika
Izabela

Agaar napisała:
Nie ma co się bać. -
- ale ja się lubie bac, a Ty nie?
horolezec napisał:
Najmocniej przepraszam
- no juz dobrze. Ale na przyszłość panuj nad sobą. ;)
Ostatnio zmieniony pn 19 lut, 2007 przez Izabela, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
horolezec

Kontakt:

Izabela pisze:no juz dobrze. Ale na przyszłość panuj nad sobą.
Obiecuję zdecydowaną poprawę :D
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Izabela pisze: ale ja się lubie bac, a Ty nie?
:O To zależy, mała adrenalinka wskazana :think:
"pamiętaj jak Ci praca lub jakieś studia przeszkadzają w chodzeniu po górach to rzuć to w diabły" Fenek
[galeria zdjęć] http://picasaweb.google.com/103556764021884049151
Gość

Post autor: Gość »

horolezec pisze:Że co????????????? A co to jest góra???????
horolezec pisze:"tylko" przełęcz????? A co to przełęcz nagle gorsza od "góry"??????
Strasznie się nerwowy zrobiłeś!
;) W dodatku nie słuchasz dobrych rad, wszak Janek zalecał ci herbatkę z Melissy. Ona naprawdę nie jest szkodliwa dla wspinaczy. Ja np. mam wiele zrozumienia dla problemów Bartka. Może to kwestia wrodzonych każdej dziewczynie uczuć macierzyńskich. Poczytaj, Horolezec, posty Olusi, Agaar czy Rudej. Ile w nich ciepła, powiedziałbym wręcz matczynej troski. A Ty odrazu bierzesz się do rugania - łomot z góry na dół. Za dużo posługujesz się tą dziabką - to zaczyna być groźne. Tak nawiasem - nie zastanawialeś się nigdy czy lodu nie boli jak go tak tą dziabą łomoczesz. Nawiasem mówiąc - taka dziabka znakomicie by się nadała do wzruszania ziemi między uprawami, np. kapusty. Powinneś się zakręcić koło działki, żal, że takie cenne narzędzie całe lato się marnuje. A taka kapusta np. bardzo by się Ci przydała. Czytałam niedawno, że w dawnych latach taternicy żywili się głównie bigosem. Taki Świerz czy Chmielowski podobno wszystkie swoje sukcesy zawdzięczali spożywaniu olbrzymich ilości bigosu.
Odeszliśmy od tematu - jestem rozstrzepana jak każda dziewczyna. Ale już się poprawiam. O ile pamiętam to padło pytanie - co jest ważniejsze - czy góra czy też przełęcz. Bartek sam pewnie nie zdając sobie z tego sprawy poruszył temat o kapitalnej wręcz doniosłości. Otóż zdajmy sobie sprawę z tego, że gdyby nie było przełęczy to nie byłoby gór (szczytów) a całe Tatry by przypominały radlinę (radlicę?) taką od ziemniaków tylko wyższą i pokrzywioną jakby oracz co ją robił by spity w 4 d***.
Czyli ustaliśmy punkt pierwszy - nie szczyty są ważne ale przełęcze.
Moglibyśmy też podejść do tematu po "freudowsku" - pewne analogie są tu tak oczywiste, że... Nie będę rozwijał jednak tego tematu z uwagi na bytność na forum osób małoletnich.
Kolejny aspekt - historyczny. Bardzo w tej chwili istotny - jak dobrze wiadomo w naszym kraju historycy "robią" za prokuratorów a prokuratorzy zamiast ścigać złodziei zabawiają się w historyków i to wszystko za Twoje i moje pieniądze. Znów odeszłam od tematu, okropna jestem! Historia ludzkości to historia wojen. A podczas wojny przeciągają armie. Kędy przeciągają? Przez szczyty może? O nie, tacy głupi to nawet generałowie nie są. Przez przełęcze, przełęcze, drogi Horolezcu. Taki Hannibal np. ze swoimi słoniami ciągnął przez przełęcz Brennerską a nie przez Mont Blanc. Bo przecież każdy rozsądny człowiek przyzna (nawet taka głupiutka pannica jak ja to wie), że trzeba być zdrowo [cenzura] aby się pchać na ten Mont Blanc, natomiast przez Brenner autostrada przechodzi, równiutka, samochodem można jechać tylko trzeba 25 euro zapłacić. Nie ma co mówić - ci Włosi i Austriacy to mądry naród. U nas np. zbudowanie tej austostrady byłoby absolutnie niemożliwe bo zaraz by ekolodzy wygrzebali ptaszka o nazwie Słoninka Pstra, która zaraz po przejściu Hannibala uwiła tam sobie siedlisko bo Słoninki Pstre osobliwie upodobały sobie jako żer słonie gówna, których od czasu tego przejścia haniballowego na przełęczy od groma.
Strasznie się rozpisałam, no mnie, Horolezcu, strasznie zdenerwowałeś tym nalatywaniem na Bartka. Chyba dla uspokojenia skołatanych nerwów będę musiała sobie jutro ze cztery kiecki kupić.
Już późno, za następnym razem przystąpimy do rozważenia czy w górach w ogóle potrzebne są szczyty czy nie mogłyby wystarczyć same przełęcze. No i zastanowimy się nad pochodzeniem nazwy Zawrat. wyprzedzając - ostatnie badania wskazują na to, że pochodzi ona zawracania głowy - np. pytania czy to szczyt (góra) czy też przełęcz.
A teraz idę sobie zaparzyć Melissę! :P
AdiK

Post autor: AdiK »

Klarissa, Ty nie pij tyle tej melissy, bo niedługo to forum się przemianuje na www.dużedzieci.inspiration.pl
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

horolezec pisze: A co to przełęcz nagle gorsza od "góry"??????
i właśnie w tym krótkim zdaniu dotknęliśmy całej głębi tematu. Czy należysz ,forumowiczu do miłośników dziur,depresji,szczelin,czy też na odwrót ,jest w Tobie umiłowanie szczytów,pałek,szpiców??. Odwieczne ścieranie się fallicznego pierwiastka męskiego i miękkiego ,schowanego ,żeńskiego - Jin i Jang. Zwróćcie uwagę ,jak odwrócony ,foremny szczyt dobrze pasuje do kształtnej przełęczy. Dopiero razem tworzą całość i odwieczną harmonię.
Ja wiem ,że co niektórzy erotomani gawędziarze ,szczególnie ci mieszkający daleko od Tatr ,chcieli by widzieć same przełęcze bez szczytów ,a wyemancypowane młódki na odwrót - same szczyty ,najlepiej takie ,jak Ostry (byle nie Wołowiec ). Zresztą ,czy prawdziwemu mężczyźnie ,który odbywa doroczną pielgrzymkę do Babich Nóg może podobać się taka Mułowa Dolina ??.
Osobny problem w Tatrach stanowią Dziury - Kocie,Przeziorowe i inne. Wydaje mi się ,że te twory ,jako wyjątkowo wulgarne ,stanowią przesadę ,wartą zlikwidowania. Dobrze ,że ominęła nas zmora Maczug ,za to Kościołów ,Kościółków ,Apostołów i Mnichów mamy pod dostatkiem.
Jeszcze jedno - dlaczego Anielka nie zdecydowała się na zabranie głosu w dyskusji??
Otóż Agnieszce i Izie nie dotrzymała by pola ,to jednak głupiutkie ,i ,niestety o zbyt frywolnych poglądach dziewczę.
Brawo Bartek ,tylko ty odważyłeś się podjąć wątek dla niektórych zbyt trudny i niezręczn ,ale przecież takie kontrowersyjne tematy też iedyś muszą zostać poruszone?
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

bartek11 pisze:Czy mam z tego forum się usunąć??
Ty mi młody nie wchodź w moje kompetencje... :think: :P
Awatar użytkownika
Izabela

I Klarissa i dagomar stanęli na wysokości zadania. Tak uważam. Czyta się Wasz duet pysznie. A jak sie człowiek wczyta, to i refleksja najdzie. Ta Anielka, byc może niestosowna by była, no chyba,żeby jej Klarissa z tych czterech kiecek jedną odstapiła.
Zwróćcie uwagę ,jak odwrócony ,foremny szczyt dobrze pasuje do kształtnej przełęczy. Dopiero razem tworzą całość i odwieczną harmonię.
Oto cos dla koneserów - i dowód na to o czym tak ładnie napisał dagomar. Panowie, kaptury od kurtek z głów. Oto biust Lolobrygidy :)
Obrazek
Aha, a przy okazji, kto wie gdzie znajdują się te sliczne cycuszki? ;)
Ostatnio zmieniony wt 20 lut, 2007 przez Izabela, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Keczup

Post autor: Keczup »

a gdzie suty? ;)
Awatar użytkownika
Izabela

no wiesz co keczup!? Jakiś nieporadny jesteś ;) Chyba trzeba się nieco wykazać,żeby móc je zobaczyć, no nie?
Gość

Post autor: Gość »

Izabela pisze:Ta Anielka, byc może niestosowna by była, no chyba,żeby jej Klarissa z tych czterech kiecek jedną odstapiła.
Nawet dwie, Izabelo! Jakoś za duże kupiłam. A dla Anielki będą w sam raz.
:P
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

cyce są w Rudawach ,chyba??
ODPOWIEDZ