Właściwie całe Tatry są moim ulubionym miejscem.
W naszej części Tatr szczególnym sentymentem darzę Szpiglasowy, bo widok z niego na Dolinę Koprową jest pierwszym i najsilniejszym wspomnieniem gór. A to co pierwsze zawsze ma szczególne znaczenie. Polskie Tatry są piękne, ale mnie odstrasza ilość turystów, a raczej tzw. turystów. Dlatego od jakiegoś czasu odkrywam Tatry Słowackie - szczególnie polecam Skalnate Pleso i widok na Łomnicę ( pomino ilości turystów, a raczej tzw. turystów oraz Dolinę Małej Zimnej Wody.
Masz rację Kilgor, pierwszy kontakt z górami zazwyczaj wspomina się, jako ten najwspanialszy. Dlatego dla mnie szczególnym miejscem w Tatrach wciąż pozostaje Kościelec. Ma to też związek ze swoistym "romantyzmem" tej góry, a to za pośrednictwem takich osób, jak Mieczysław Karłowicz i Wojciech Kilar. No i ten kształt... nie trzeba wiele tłumaczyc. Tak się też składa, że będąc pierwszy raz w Tatrach odwiedziłem też Szpiglasowy Wierch i również w tym względzie podzielam waszą opinię.
Wszystko, co tu piszę ma domyślną klauzulę "moim zdaniem" i nikogo to do niczego nie obliguje, ale i nie... upoważnia.
Mundek www.turystyka.skibicki.pl
Hej skad pomysł na nicka hmmm dlugo hostoria kompletnie poza tematem fyskusji moze kiedyś napisze a tak wogóle averick oznacza smotnika trohce w tym prawdy o mnie Pozdr a co nie podba Ci sie??
D.Jaworowa bezapelacyjnie ,poza tym Staroleśna ze wszystkimi przełęczami , Gładka P.,Otargańce,Banówka i Mała Łąka (dla mnie taka miniaturka Jaworowej)
Nie o to mi chodziło. Znam osobę, która posługiwała się tym nickiem i myślałam, że to ta osoba.
PS mam spodnie sztruksowe na których jest metka z napisem maverick )