Zima w Tatrach?!
wydaje mi się ,że wystarczy raz gdzieś przejść W "normalnych" warunkach i potem się pamięta ,to dotyczy tras trudniejszych orientacyjnie ,niektóre są oczywiste z i bez szlaków ,są i takie ,które wariantami zimowymi są prostrze i łatwiejsze.
Te "na czuja" w moim wypadku to były trasy zboczem Koprowego od Koprowej z ominięciem Przełęczy ,z Polskiego Grzebienia na skuśkę w dół do Świstowej ,Jaworową zboczem Lodowej Kopy podeszliśmy sporo powyżej przełęczy i były potem problemy z zejściem. Pozostałe zimowe odchyłki były kontrolowane
Te "na czuja" w moim wypadku to były trasy zboczem Koprowego od Koprowej z ominięciem Przełęczy ,z Polskiego Grzebienia na skuśkę w dół do Świstowej ,Jaworową zboczem Lodowej Kopy podeszliśmy sporo powyżej przełęczy i były potem problemy z zejściem. Pozostałe zimowe odchyłki były kontrolowane
Witam. Miałem okazję tego zaznać bo dopiero co wróciłem. Dwutysięczniki zabielone, na Kasprowym temp. 5 stopni. Nawet na dole na Krupówkach zauważyłem mały opad śniegu, co prawda z deszczem, ale zawsze. Właśnie znajomki, którzy tam zostali, płaczą z powodu silnych opadów deszczu. O widoku gór mogą sobie jak narazie pomarzyćRafał pisze:W Tatrach kończy się pierwszy atak zimy tego lata
Na Słowacji podobnie:
http://www.holidayinfo.sk/camera.cgi?c= ... 177&size=0
http://www.holidayinfo.sk/camera.cgi?c= ... 177&size=0
No tak , a jak pisałem tydzień temu, że do końca miesiąca dupnie ze śniegiem to mnie wyzywali od pesymistów
Taki już urok Tatr.Przecież zima jest piękna, jeśli nie najpiękniejsza ze wszystkich pór roku w Tatrach a i samo chodzenie jest przepiękne bo wymagające i emocjonujące jak nigdy
Choć nawiasem mówiąc nikt chyba nie wierzy że ten śnieg się utrzyma. Dwa razy zdąży stopnieć do prawdziwej zimy
Taki już urok Tatr.Przecież zima jest piękna, jeśli nie najpiękniejsza ze wszystkich pór roku w Tatrach a i samo chodzenie jest przepiękne bo wymagające i emocjonujące jak nigdy
Choć nawiasem mówiąc nikt chyba nie wierzy że ten śnieg się utrzyma. Dwa razy zdąży stopnieć do prawdziwej zimy
Oj, na północnych zboczach chyba się jednak w wielu miejscach zdoła utrzymać... na Kasprowym jest 26 cm teraz, a do końca tygodnia spadnie jeszcze prawdopodobnie ponad 20 cm ... i tylko dzisiaj po południu i jutro ma być powyżej zera... a na południowych rzeczywiście się jeszcze raczej zdąży stopić...horolezec pisze:Choć nawiasem mówiąc nikt chyba nie wierzy że ten śnieg się utrzyma. Dwa razy zdąży stopnieć do prawdziwej zimy
HA, ja byłem w słowackich czwartek-piątek. Idealnie zdążyłem. W piątek wieczorem z Białej Wody widać było chmurzyska przewalające się przez granie Wołoszyna i Miedzianych. Widoczność z idealnej spadała przez cały dzień.
Na pożegnanie jesieni wrzucam Wam zdjęcie z czwartku 26.10, Łatwa zagadka, ale skąd zrobione?

Na pożegnanie jesieni wrzucam Wam zdjęcie z czwartku 26.10, Łatwa zagadka, ale skąd zrobione?

Oczywiście Vysoka i Rysy - chyba z Lodowej Przeleczykisor pisze:Łatwa zagadka, ale skąd zrobione?
Jakaś duża ogniskowa, pewnie z 200mm?
Ostatnio zmieniony pn 30 paź, 2006 przez zipi, łącznie zmieniany 1 raz.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
-
Bogusław Pawłowski
-

zgadza się
rano wróciłem,
jesień skonała na moich oczach, na pogrzeb nie zostałem,
lało, wieczorem nawet burza była
jesień skonała na moich oczach, na pogrzeb nie zostałem,
lało, wieczorem nawet burza była