Witam, mam pytanko odnosnie sprzetu Małachowskiego. Slyszalem rozne opinie ale malo od osob ktore na wlasnym ciele poeksperymentowaly z tym sprzetem. Chodzi mi tak naprawde o serie tourist a w szczegolnosci o spodnie tourist I. Nosze sie z zamiarem kupna i szukam ludzi ktorzy uzytkuja te spodnie i moga sie podzielic opinia. Sa pancerne i to mi sie podoba, ale maja marna membrane-parametry (a jak ona sie sprawuje w warunkach praktycznych?), konkurencyjne sa spodnie alviki iceberg ale sa za to troche delikatniejsze za to maja lepsza membrane (ale czy wybrac lepsza membrane czy material?). Spodnie beda uzytkowane jesienia, zima, wiosna. Co Wy na to?
Odnośnie spodni wiem jedno...koniecznie muszą mieć wzmocnienie na tyłku(dupozjazdy) i na bokach nogawek(raki).
Zimowe dupozjazdy strasznie niszczą spodnie
dzieki za rade. Te dwa modele maja wzmocnienie z cordury na 4 literach i na nogawkach. Małach ma na kolanach nawet troche pianki, alvika ma tylko zaszewki ale co wybrac? bo z kolei jak mowilem alvika ma lepsza membrane. Tylko co ma wiekszy priorytet?
Mam spodnie Małachowskiego i nigdzie się nie przecierają, mimo iż nie gardzę wszelakimi zjazdami, na czym tylko idzie. ogólnie są bardzo dobre, wogóle nie przemakają, niestety kupiłem rozmiar o wiele za duży i wyglądam w nich jak pajac
Tez bylem zdecydowany na malacha, ale niestety wczoraj poszedlem do sklepu i przymierzalem. nie wiem czy ze mna jest cos nie tak ale wzmocnienia kolan wyszly mi ponizej moich kolan ,hmm... w spodniach alviki nie bylo tego problemu. Na pewno sniegolapy w malachu sa lepiej zrobione bo jest guma silikonowa na zakonczeniach i material do sniegolapow to nie siateczka. szkoda ale moze cos pokombinuje...
Nie przejmuj sie tym..moze poprostu wzmocnienia sa bardzo duze i zostaly tak nauszyte, jezeli masz mozliwosc to zrob pare fotek i pokaz na forum te spodnie i wzocnienia
Wczoraj napisałem email-a do pracowni małacha. Szybka odpowiedz: ct 'Wzmocnienie kolan jest zaprojektowane pod kolanem, ma za zadanie oslaniac kolano w pozycji kleczacej lub przy ugietej nodze - spodnie troche sie przemieszczaja i wtedy wzmocnienie oslania prawidlowo kolano' . No tak ale u mnie jest to jednak za bardzo na dole . A alvika przy podnoszeniu kolan (teoretyzując - przy podchodzeniu pod górę) się ciągnie (a moze jestem za bardzo wymagający?), ale to był jeden z powodów dla którego chce zamienić moje wysłuzone bojówki na cos lepszego.