gdzie kupić dobre mapy w Krakowie?

Buty, odzież, plecaki, śpiwory, akcesoria i sprzęt górski...
ODPOWIEDZ
kisor

gdzie kupić dobre mapy w Krakowie?

Post autor: kisor »

kupilem jakis czas temu mape, ale nie jestem z niej zadowolony (euromapa, taka zielonam Tatry 1:27.000). Chciałem więc kupić sobie jakąs dobrą nową, myślałem o laminowanej. Czy polecacie jakąś konkretną? Gdzie kupić ją w Krakowie, czy da się też kupić tu dobrą mapę Tatr Słowackich?
jarek63

Post autor: jarek63 »

Ostatnio kupiłem laminowane f-my ExpressMap. Tatry Polskie (1:27000), Tatry Wysokie i Bielskie(1:30000) ; obie super.Na mapę Tatr Zachodnich czekam. Zamówiłem przez internet i po 2 dniach były u mnie. Polecam :D
Awatar użytkownika
bsuder

Kontakt:

Re: gdzie kupić dobre mapy w Krakowie?

Post autor: bsuder »

kisor pisze:Gdzie kupić ją w Krakowie?
Największy wybór map w Krakowie znajdziesz w Sklepie Podróżnika (księgarnia turystyczna):
ul. Jagiellońska 6, idąc od ul. Szewskiej w stronę Pl. Szczepańskiego mniej więcej w połowie, po prawej stronie, na przeciw cukierni, w budynku PTTK i Restauracji "Pod Ogródkiem", parter, po wejściu po lewej. Czynne od 11.00 do 19.00, w soboty do 15.00. Telefon 012/4291485, http://www.sp.com.pl
Zdecydowanie największy wybór map i przewodników w Krakowie (najbliższa tak zaopatrzona księgarnia to dopiero w Wiedniu :)) ), a i ceny naogół niższe niż w zwykłych księgarniach. Można też liczyć na fachową pomoc obsługi.
kilgor

Post autor: kilgor »

Potwierdzam, na Jagiellońskiej w Krakowie rzeczywiście jest największy wybór map i mozna liczyć na fachową pomoc.
kisor

Post autor: kisor »

dziekuje, ide jutro zbadac i kupic sobie jakas :) rozumiem ze mapy slowackich Tatr tez sa..?
Awatar użytkownika
ml

Kontakt:

Post autor: ml »

Express Map sa OK - co do Tatr, to na razie znam trzy: Tatry (Polskie), Tatry Zachodnie (Polskie i Slowackie) i Tatry Wysokie (Polskie i Slowackie).
ODPOWIEDZ