Buty wspinaczkowe
Buty wspinaczkowe
Witam . Mam pytanko o buty wspinaczkowe na sztuczna scianke i ewentualnie na skalki. Kupiłem numer mniejsze i nie wiem czy nie za małe są?? Czy do tych butów sie ubiera skarptki?? bo jak tak to chyba wymienie na wieksze. Prosze o pomoc
Re: Buty wspinaczkowe
Czesc
Do butow wspinaczkowych z reguly nie uniera sie zadnych skarpetek. Chodzi o jak najlepsze czucie skaly. Sa oczywiscie wyjatki ale to wtedy sa cienkie skarpetki albo ponczochy.
A dlaczego numer mniejsze? Kupilas bez przymierzania? Rozumiem, ze to buty na poczatek? TO nie ma sensu katowac nogi. Wystarczy jak beda na styk dobre. Tak abys dobrze je czula ale zeby nie byly za ciasne. Nie ma tez sensu kupowac na starcie jakiegos topowego modelu bo zanim zaczniesz go wykorzystywac to zdazy sie rozsypac w mak.dyla pisze:Witam . Mam pytanko o buty wspinaczkowe na sztuczna scianke i ewentualnie na skalki. Kupiłem numer mniejsze i nie wiem czy nie za małe są?? Czy do tych butów sie ubiera skarptki?? bo jak tak to chyba wymienie na wieksze. Prosze o pomoc
Do butow wspinaczkowych z reguly nie uniera sie zadnych skarpetek. Chodzi o jak najlepsze czucie skaly. Sa oczywiscie wyjatki ale to wtedy sa cienkie skarpetki albo ponczochy.
Czesc.
. Zwaz, ze rozne buty sa robione z roznej gumy i nie kazda ma tendencje do tego zeby po pewnym czasie sie rozejsc.
O ile sie rozejdadyla pisze:Przymierzałem na golą stopę i wziołem nr mniejsze zgodnie z zaleceniem kolegi. Są obisle , jak sie rozejdą bedą oki, ale jak ubiore skarpetni to bedzie gorzej. A to buty za 99 zł wiec sprzed z najniższej półki (Decathlon)
- mefistofeles
-

- Kontakt: