ja proponuje dojechac do Tatrzanskiej Lomnicy i dojsc do Chaty Przy Zielonym Plesie,a potem jezeli ewentualnie czulbys sie na silach,wyjsc sobie na Jagniecy Szczyt.
ja bym polecał Krywań albo Białą wodą na Polski Grzebień.
a z drugiej strony Tatr zdecydowanie pętelkę w dolinie Jałowieckiej, w góre Bobrowiecką Liptowską a w dół Głeboką lub Parzyhowstem lub odwrotnie.
krywan? nie... to prawie tak nudne jak slawkowski:). ja bede prawdopodobnie w sobote szedl hrebieniok - chata teriego - czerwona lawka - zbojnicka chata - hrebieniok.
mam jeszcze pytanie, jak jest z ruchem na czerwonej lawce, jest jedno kierunkowy z teriego, czy jak? co do bialej wody, ten stawek pod polskim grzebieniem (zmarzly, czy jakos tak) cudownie wyglada, jest jeszcze zamarzniety, na brzegach lazurowy, w srodku snieg... spieszcie sie;).
najlepszy sposób zrobienia czerwonej ławki chyba to wycieczka jaworowa - lodowa przelecz - czerwona lawka - rohatka - biala woda. znaczy bys na lysa polane jest tanszy niz do smokowca
a może Dolina białej wody na Polski Grzebień, a potem zejśc do doliny wielickiej, a potem dojsć do Starego Smokovca po czym wsiąść w słowackiego PKSa i wrócić do Lysej
ja bede prawdopodobnie w sobote szedl hrebieniok - chata teriego - czerwona lawka - zbojnicka chata - hrebieniok.
własie robiłam tą trase w ostatnią niedziele..Trzebaby jeszcze zapytac Piotrka czy aby dobrze sie czuje z łancuchami..Trasa pzepiękna ,owszem,ale dla badziej wprawnych..200 metrów łancucha w pionie..
Ja polecam szlak łatwiejszy ale urozmaicony równie pięknymi widokami(troche łancuchów)Najpierw dojscie do Stawu Zielonego w Dolinie Kiezmarskiej i szlak zółty na Jagnięcy szczyt..Bardzo ciekawa góra..Piekne widoki z jednej strony na Tatry Bielskie,z drugiej na Kieżmarski i Łomnice
Albo z Doliny Starolesnej przez Zbójnicką Chate na Polski Grzebien i zejscie do Doliny Wielickiej u stóp Gerlacha