COFFEE AND CIGARETTES

Rozmowy na dowolny temat, niekoniecznie górski... :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

a dym? co robił z dymkiem...
- Przed zaśnięciem Szerlok Holms pyta się Dr. Łotsona. ...
:P
I piwsko i papierochy to rzecz okropna ;) :P Tylko nazwa ładna: używki...
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

dagomar pisze:Psuć dodatkami mozna herbatę ,ale nie kawusię.
wow wreszcie ktoś kto nie lubi kawy z dodatkami...ja pije kawe bez mleka i cukru i wszyscy się dziwią, że mi taka kawa smakuje...a jak dla mnie to właśnie tak zrobiona jest najlepsza...i jak dla mnie mocniejsza przez to rankami szybciej stawia mnie na nogie :)
Matii

Post autor: Matii »

Izabela papierochy to rzeczywiście okropna rzecz. A co do nomenklatury to piweczko, a nie piwsko :) Nie lubisz po zejściu z gór sobie wypć zimne piweczko :?
Dagomar kawę też lubię mocną, ale lubię poeksperymentować, nie pijam wogóle rozpuszczalnych kaw, bo to świństwo. Mleka do kawy nie dodaję bo zwyczajnie mi taka kawa nie smakuje. Ludzie podobno dzielą się na inteligentnych i tych co słodzą kawę, jak już ktoś kiedyś powiedział. Za to Herbaty, a pijam prawie tylko owocowe i raczej z tych lepszych zawsze słodzę, często miodem (zimą polecam herbatkę o smaku przypraw korzennych posłodzoną miodem, najlepiej w górach przy kominku, przytulając się do dziewczyny).
Ruda widzę, że masz gust :)
AdiK

Post autor: AdiK »

Janek pisze:Piwosze, trochę więcej tolerancji dla przywar bliźnich
abstynent się odezwał?... :think:
ruda pisze:ja pije kawe bez mleka i cukru i wszyscy się dziwią, że mi taka kawa smakuje...
ja się nie dziwię, innej bym nie wypił :)
kazik

Post autor: kazik »

dagomar pisze:Ale cieszę się ,że moimi sześcioma dziennie kawami nikomu nie szkodzę ,a kawy klasycznie polsko parzone ,prawdziwe ,z fusami ,które można wysączać ,najlepsze ,bez jakiegokolwiek dodatku ,cukru,cynamonu,imbiru,soli czy czekolady. Tylko 3 łyzeczki kawy i woda. Psuć dodatkami mozna herbatę ,ale nie kawusię.
dogomarze :)
trafiłeś właśnie na fana szlachetnej herbaty-uważasz ,że można ją psuć dodatkami tworząc ohydztwa typu : h. cynamonowa ,toffi czy inne podobne paskudztwo :x
czy wiesz jak wspaniały smak, aromat , barwę ma klasyczny Golden Nepal GFOP czy Darjeeling SFTGFOP first flush Himalayan albo Sikkim FTGFOP ???
a królestwo herbat zielonych ? -Pi Lo Chun (Nefrytowa Spirala Wiosny) , Yunnan green czy też Tamaryokucha z Japoni :)
Absolutnie nie należy mieszać tych cudów natury robiąc pseudo-smakowe mieszanki !!!
pozdrawiam
"We wszystkich sytuacjach życiowych trzeba zachować spokój i pogodę ducha, a rozmowy należy prowadzić w taki sposób, by nigdy nie zakłócały innych rozmów prowadzonych w najbliższym otoczeniu"
Awatar użytkownika
dagomar

Kontakt:

Post autor: dagomar »

więc przykro mi ,herbaty nie lubię i nie piję ,czasami nasączoną opuncją lub bergamutem lub owocową ,inna sprawa ,że również bez cukru i mleka. Te dwie rzeczy potrafią zepsuć każdy gorący napój.
Ogólnie mleko wylewałem do zlewu już jako pięciolatek i nie trawię go do tej pory (za to przepadam za serami ,lubię kefiry i jogurty).
Cukier za to jest dobry do napojów zimnych (cola n.p.) ,chociaż coraz trudniej trafić na taki bez aspartamu ,którego nie trawię w żadnej ilości.
ana

Post autor: ana »

No proszę, ale się dyskusja rozwinęła, hehe.
Kert, żyjesz Ty? ;)
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Matii pisze:Za to Herbaty, a pijam prawie tylko owocowe
to nie jest herbata, to jest napar
Matii pisze:zawsze słodzę, często miodem
no tak, naparom z jakichś dziwnych zielsk to może i nie przeszkadza
Matii pisze:przy kominku, przytulając się do dziewczyny
co jeszcze?
kazik pisze:można ją psuć dodatkami tworząc ohydztwa typu : h. cynamonowa ,toffi czy inne podobne paskudztwo
to powinno być urzędowo zakazane ale ludziska to lubią (czego zresztą nie jestem w stanie zrozumieć)
kazik pisze:czy wiesz jak wspaniały smak, aromat , barwę ma klasyczny Golden Nepal GFOP czy Darjeeling SFTGFOP first flush Himalayan albo Sikkim FTGFOP ???
a królestwo herbat zielonych ? -Pi Lo Chun (Nefrytowa Spirala Wiosny) , Yunnan green czy też Tamaryokucha z Japoni
Czy w Trójmieście jest to gdzieś do kupienia? Byłbym wdzięczny za adres
kazik

Matii

Janek napisał:
to nie jest herbata, to jest napar
no tak, naparom z jakichś dziwnych zielsk to może i nie przeszkadza
Nie jestem znawcą, ani koneserem, a widzę, że rozmawiam z ekspertem. Chętnie więc przyjmuję rady, lecz jednocześnie pijam to co mi smakuje. Tą herbatę Darjeeling SFTGFOP first flush Himalayan widziałem dziś w Chorzowie w Rossmanie (nie widziałem jej dla odmiany w herbaciarni :)) Janek a mógłbyś coś wspomnieć o białych herbatach? bo widziałem takie u nas w herbaciarni.
A lubisz różnego rodzaju Early Grey (tylko nie te z Tesco za 2.5zł ;)) ?
Matii napisał(a):
przy kominku, przytulając się do dziewczyny

co jeszcze?
Czy to coś złego, bo brzmi to jak wyrzut, albo Cię źle zrozumiałem, a co jeszcze... najlepiej peły żołądek po dobrym obiedzie, fajka nabita porządnym, aromatycznym tytoniem, zapach przypalonej żywicy na piecu, cicha, muzyka, a za oknem zawierucha :)
kazik

Poczytaj uwaznie a znajdziesz też troche o białej herbacie :)
http://www.poradnikzdrowie.pl/19_397.htm
Matii

Dzieki, choć dziwne wydają mi się te temperatury zalewania wodą. Z różnych źródeł słyszałem inaczej.
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

Janek pisze: trochę więcej tolerancji dla przywar bliźnich
Przymykanie oczu na wszechobecne pety i inne symptomy obecności palaczy nazywasz tolerancją???
No to nie jestem tolerancyjny :D
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

Matii pisze:Cytat:
Matii napisał(a):
przy kominku, przytulając się do dziewczyny

co jeszcze?

Czy to coś złego, bo brzmi to jak wyrzut,
Jeśli już wyrzut to najwyżej o niepełność informacji. No i od kiedy się to kominek nazywa? :P
Matii

Janek mi naprawdę chodziło o kominek :)
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

"Pomoże jej filiżanka kawy dziennie"
http://facet.interia.pl/forma/news/pomo ... 86800,2633
------------------------------------------
"Bedzie wcioł to mnie ku sobie zabiere..."
ODPOWIEDZ