- dołożyłeś tego "wysokościowca" Jaskra alpejskiego?/rutewnik jaskrowaty? Jednego z trzech naszych białasów,bo reszta to żółtki....to ja
polecę Dębikiem ośmiopłatkowym(chyba ) - reliktem glacjalnym - cenny bo zachował się jedynie w górach
Ostatnio zmieniony czw 13 lip, 2006 przez Izabela, łącznie zmieniany 1 raz.
- uuu....prawdziwa pięknotka! Goryczka kropkowana. 5-krotne kwiaty. Ślicznotka czasami prezentuje się także w kreacji ciemnofioletowej. Kazik jesteś prawdziwym koneserem piekna
No cóż, aż mi głupio wciskać się ze swoją techniczną mizerotą - nie dośc,że kwiatek słabo widoczny to jeszcze nie potrafię się nawet pomylić w jego nazwie - co to jest?.Wstawiam dla przebicia koloru - taki mam tupet
to już na dobranoc, - takie małe zmoknięte maleństwo , rosło sobie w uroczym towarzystwie nad Litworowym stawem
jeśli sobie za pragniesz jutro dołączę ,,towarzystwo" maleństwa
- nazywa się Pełnik alpejski. Cała para idzie w kwiat Piękny...ale trujący Hm..w jakim mógł byc towarzystwie? Może lilijki alpejskiej?... nie da się ukryc, pragne poznać towarzystwo maleństwa....kazik - do dzieła
Darkowski napisał:
Wg mnie to jest coś ze storczykowatych
dagomar napisał:
jak dla mnoie ,to storczyk
- Panowie, dziękuję Według pokrywających się opinii ekspertów- to MUSI być storczyk
Pozdrawiam
Izabela
Dzień dobry
w gdańsku dzisiaj wyrażnie chłodniej ,jest poniżej 20-tu stopni, mozna swobodnie oddychać .
A oto towarzysze wczorajszego zmokłego maleństwa -wszystkie rosły w tym uroczym ogrodzie nad Litworowym stawem
Jak jade w gory to zawsze przywożę ze soba ok 520 zdjęc z 8 dni...
Uwielbiam robić zdjęcia górom a najlepiej to zabrałbym je ze sobą nad morze do siebie
_Piotrek_ pisze:sheliak po ile są bilety do jaskini Bielskiej na Słowacji? I czy płaciłeś też bilet za fotografowanie?
Nie pamietam dokladnie ile co kosztowalo ale tu znalazlem ceny, w przewodniku pascala ktory kupilem pare dni temu sa te same i jak dobrze pamietam to chyba byly rzeczywiscie te same lub bardzo zblizone...
Ja mialem cyfrowke i placilem za robienie zdjec, a ze cyfrowka ma mozliwosc krecenia filmow to juz inna sprawa
aha... bilety studenckie w zeszlym roku bylu na polska legitymacje studencka a jak jest w tym?? mysle ze raczej nic sie nie zmienilo... Choc nie dam glowy...
Hania pisze:byłam w Gąsienicowej 14 i 15...
więc byliśmy całkiem blisko siebie...
Witam
Może się nawet spotkaliśmy gdzieś na szlaku?? Ja byłem w Tatrach od 13 do 18 i mieszkałem w Murowańcu, jak Byłaś w tych dniach w Murowańcu to na pewno musieliś się widzieć nawzajem...