Kwartalnik "Tatry" TPN'u

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Wróble ćwierkają,że jakaś fotka Piotrka jest w najnowszych Tatrach :think: :D Piotrek...jako chyba jedyny posiadacz jeszcze ciepłego wydania, czy mógłbyś kilka słów w temacie.... ;)
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Kert pisze:w empikach już jest (od przedwczoraj?)
W stołecznych (przynajmniej tych po drodze) nadal brak. :x
Awatar użytkownika
diablak1223

Post autor: diablak1223 »

empik przy nowym swiecie i w arkadii - te byly po drodze ;)
tatry juz sa.
Awatar użytkownika
Kert

Post autor: Kert »

kazik pisze:Kert :)
a może po prostu do Stawów :) ?
hehehe :D:D:D
to może być wariant uwzgledniony w dyskusji na podwójny jubileuszowy numer, a tak na marginesie to mają ludzie problemy z nazwami :)
Awatar użytkownika
Kert

Iwona pisze:Wróble ćwierkają,że jakaś fotka Piotrka jest w najnowszych Tatrach :think: :D Piotrek...jako chyba jedyny posiadacz jeszcze ciepłego wydania, czy mógłbyś kilka słów w temacie.... ;)
eee tam od razu fotka - mała miniaturka (i to taka brzydsiejsza)
a kilka słów w temacie to o co chodzi?
Awatar użytkownika
Szarotka

Kert pisze:a kilka słów w temacie to o co chodzi?
właśnie o to,co napisałeś wyżej :D
Awatar użytkownika
Szarotka

Koleżanka Ewa (diablak1223) zrobiła mi strasznie miłą niespodzinkę, przysyłając specjalne wydanie Tatr w wersji pol-słow. Upominek tym cenniejszy,że przemierzył z Ewką tatrzańskie szlaki :D
...a w nim same fajne rzeczy:
-wirtualne foty,
-z dziejów ochrony Tatr,
-zwierzętadla których nie istnieją granice,
-roślinność,
-stacja naukowa TANAP-u,
-straż leśna,
-mapy,które prowadzą na manowce,
-Tatry bez granic,
-o naprawie szlaków,
-polskie drogi na Słowację,
-Orla Perć(z fantastyczną wirualną mapą),
-o schroniskach dawniej i dziś,
-przemiany ratownictwa górskiego,
-ludzie gór
..a nawet krzyżówka
Zachęcam do zdobycia tego numeru,a Ewie jeszcze raz serdecznie dziękuję :)
Awatar użytkownika
diablak1223

Post autor: diablak1223 »

Iw, nmzc :)

btw. przemierzajac gran krupowek w sobote, widzialam jeszcze kilka egzemplarzy tego numeru w ksiegarni poraj.
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

Dzisiaj w poczcie otrzymałam pismo z TPN sygnowane SW- O571/03-32/2006, a w nim propozycję premumeraty(wraz z drukiem przelewu na kwotę 34.90zł). Wszystko byłoby dobrze ale w zeszłym roku, za taka samą opłacona przeze mnie ofertę, nie dostałam ani jednego numeru Tatr ( nie mówiąc juz o obiecanych dla prenumeratorów "ciekawych gratisów". Upominałam się kilka razy (nawet pisemnie) i cisza. W końcu machnęłam ręką....W cyt. na wstępie piśmie podziękowano mi za współpracę(sic!) i popieranie rozwoju..., a także przesłano tatrzańskie pozdrowienia. Pismo zostało własnoręcznie podpisane przez pana Dyrektora, co jest niezwykle uprzejme i w dobrym tonie. No i w końcu nie zapomniano o mnie i ponownie złożono mi propozycję. Dlatego mam ochotę wybaczyć i znów wpłacić pieniądze na konto.....Przyznam,że kuszą mnie też te "ciekawe gratisy"...Nie jestem jednak pozbawiona obaw ....Czy komus coś takiego się zdarzyło?
Pozdrawiam
Izabela
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

No i teraz już wiesz co to znaczy "współpraca i popieranie rozwoju" :D
Awatar użytkownika
tomtom

Post autor: tomtom »

ostatnio gratisy tpn widzialem na taborze w serduszku. nie uzylem, bo mialem lepszy szpej, ale zasadniczo przydatnosc jest mniej wiecej taka wlasnie.
Awatar użytkownika
Szarotka

Izabela pisze:Upominałam się kilka razy (nawet pisemnie) i cisza. W końcu machnęłam ręką....
Izka, jak mogłaś się poddać! Trzeba było napomknąć o tym podczas listopadowego zlotu. Ja już raz miałam zaplanowany taki nalot z czekanami na TPN ,na szczęście rozwiązali sprawę po dobroci. Uraz mi jednak pozostał i więcej nie zaprenumerowałam Tatr. Za to teraz mam bardzo rzetelnego dostawcę :D

...a poważnie już...jak się sytuacja powtórzy to daj znać,mam znajomego w tej TPN-owej biurokracji.
Awatar użytkownika
Szarotka

Izabela pisze:Dzisiaj w poczcie otrzymałam pismo z TPN sygnowane SW- O571/03-32/2006, a w nim propozycję premumeraty(wraz z drukiem przelewu na kwotę 34.90zł). Wszystko byłoby dobrze ale w zeszłym roku, za taka samą opłacona przeze mnie ofertę, nie dostałam ani jednego numeru Tatr ( nie mówiąc juz o obiecanych dla prenumeratorów "ciekawych gratisów". Upominałam się kilka razy (nawet pisemnie) i cisza
Ciągle mi ten Izy przypadek chodzi po głowie.Zwłaszcza,że właśnie opłaciłam prenumeratę...
Może ktoś mi powie,jak Iza mogła wygrać tę sprawę? Owszem,ma pokwitowanie wpłaty ale jak udowodnić,że nie odebrała ani jednego numeru Tatr? Kwartalnik jest przysyłany listem zwykłym,a taki nie jest chyba nigdzie na poczcie odnotowywany? Jak więc udokumentować fakt,że się nie odebrało(bo zwyczajnie nie przyszła) przesyłki z TPN?
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Iwona pisze:Jak więc udokumentować fakt,że się nie odebrało(bo zwyczajnie nie przyszła) przesyłki z TPN?
Wziąć oświadczenie listonosza - powinno wystarczeć. Poza tym wątpie by ktokolwiek chciał wyłudzać prenumerate 'Tatr' - bądź co bądz to pismo niszowe adresoane do specyficznego kręgu odbiorców i raczej próżno w nim szukać jakichś chamskich oszustó[url].
Awatar użytkownika
Szarotka

mefistofeles pisze:Wziąć oświadczenie listonosza - powinno wystarczeć
Myślisz,że listonosz pamięta co i do kogo zanosi?
mefistofeles pisze:Poza tym wątpie by ktokolwiek chciał wyłudzać prenumerate 'Tatr'
posłużę się dalej przykładem Izy(mam nadzieję,że nie będzie miała mi tego za złe :) ),przecież ona chciała jedynie dostać to za co zapłaciła
Izabela pisze:Upominałam się kilka razy (nawet pisemnie) i cisza. W końcu machnęłam ręką....
nie chcę machać ręką,z drugiej strony wiem ile się trzeba naczekać za kolejną dostawą(zawsze z dużym opóźnieniem miałam)Płacąc za prenumeratę nie chcę się skazywać na przepychanki z TPN. Ja nie machnęłam ręką ale tylko dlatego,że całkiem przypadkiem miałam znajomego siedzącego "biurko obok" kobitki zajmującej się działem prenumeraty i tym sposobem doczekałam się na kwartalnik.
Przypadek Izy sprawił,że zastanawiam się jak zapobiegać...a nie leczyć ;)
Awatar użytkownika
Kert

Do kogo mogę się uśmiechnąć, żeby mi spiracił 2 płytki z muzą załączone do najnowszych Tatr?

ps. Jestem daleki od piractwa, nie popieram tego, ale jeśli wydawca nie chce tego sprzedawać a rozdaje tylko prenumeratorom to sorry winetou
Awatar użytkownika
Szarotka

Kert,odnośnie tych "ksiażek" co to chcesz sobie pożyczyć ..to nie ma sprawy...ale najpierw muszą do mnie dojść 8) :P
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Czy "Tatry" już leżą w empikach?
Awatar użytkownika
Szarotka

w Poznaniu leżały
Awatar użytkownika
Kert

Iwona pisze:w Poznaniu leżały
poleżą jeszcze troche i do wawy je wyślą ;) tak za tydzień, dwa...

Iw-prościej od razu kopie puścić;)
ODPOWIEDZ