Szlak papieski w dolinie Chochołowskiej

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
Awatar użytkownika
andy67

Post autor: andy67 »

A gdzie ja "warczę z oburzenia" na Twoje uwagi?Po prostu dziwi mnie Twoja tendencja do uogolniania: jak Polak to kombinator a wszyscy inni uczciwi.Świat przecież nie jest czarno-biały :)
Jeśli zaś chodzi o opłaty TPN-po prostu kupuję bilety wielodniowe i po kłopocie.A to że płacić trzeba to oczywiste i powtórzę po raz kolejny-dopóki ratownictwo po polskiej stronie jest bezpłatne to w cenie biletu powinno zawierać się wieksze wsparcie dla TOPR :)
AdiK

Post autor: AdiK »

Janek pisze:Ale ten sam "x" bez żenady pisze, że specjalnie wychodzi kilka minut wcześniej by nie płacić za bilet i nawet sobie chyba nie zdaje sprawy, że to też kradzież
jaki znów „x”? :x czy Ty zawsze musisz sobie coś ubzdurać żeby podgrzać wątek, kto Ci napisał że specjalnie wychodzi wcześniej żeby zdążyć przed otwarciem kasy...
mefistofeles pisze:zauważ, że aak nie dotyczy tych co naprawde nie maja jak kupic, tylk otych co kombinują
a ja zauważam, że Janek wrzuca wszystkich, którzy przechodzą obok zamkniętej kasy do jednego wora z napisem ‘złodzieje’...
Awatar użytkownika
Janek

Post autor: Janek »

AdiK pisze:że Janek wrzuca wszystkich, którzy przechodzą obok zamkniętej kasy do jednego wora z napisem ‘złodzieje’...
to przestań o tym pisać, musisz? :D Chyba jeździsz na te kilka dni, można kupić bilet wielodniowy, są różne. Dziś Trójka podała, że w Tatrach policja wprowadza patrole piesze i na quadach. Jak sądzisz po co?
Awatar użytkownika
andy67

W Tatrach na quadach??? Chyba takich na pedały :D
Awatar użytkownika
wieczor22

Post autor: wieczor22 »

andy67 pisze:W Tatrach na quadach??? Chyba takich na pedały
My jak z MOka schodziliśmy to Służby Graniczne na crossach pomykały
Awatar użytkownika
andy67

wieczor22 pisze:
My jak z MOka schodziliśmy to Służby Graniczne na crossach pomykały
To się nazywa "ochrona przyrody" :think: :)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

andy67 pisze:Chyba takich na pedały
Ty homofobie :D
piotr35

Post autor: piotr35 »

Janek pisze:No to masz tu wskazówkę jak godzić ranne wychodzenie w góry z powinnością obywatelską
z małym poślizgiem ale jestem i odpowiadam pytając:Ty tak robisz? i dalej-będąc w week. w Tatrach w piątek wchodziłem na teren parku.Zatrzymałem się przed budką w Kużnicach o godz 7.40-8.00i o zgrozo zobaczyłem zamknięte okienko,struchlałem gdzie ja kupię bilet.Zrazu usłyszałem czyjś grzmiące głos"
Janek pisze:mamy uznanie dla ciężkiej pracy TOPR-owców. Dlaczego więc kombinujemy jak i oskubać z kilku złotych
stałem kilka minut,myśląc co zrobić ludzie walili i może niejeden pomyślał na co ten wariat czeka.W końcu (naprawdę bezwiednie )przekroczyłem magiczną linię.pomyślałem że może to protest parkowców.....Janku ale strasznie źle z tym się czuję.
Awatar użytkownika
Janek

piotr35 pisze:
Janek pisze:No to masz tu wskazówkę jak godzić ranne wychodzenie w góry z powinnością obywatelską
z małym poślizgiem ale jestem i odpowiadam pytając:Ty tak robisz? i dalej-będąc w week. w Tatrach w piątek wchodziłem na teren parku.Zatrzymałem się przed budką w Kużnicach o godz 7.40-8.00i o zgrozo zobaczyłem zamknięte okienko,struchlałem gdzie ja kupię bilet.Zrazu usłyszałem czyjś grzmiące głos"
Janek pisze:mamy uznanie dla ciężkiej pracy TOPR-owców. Dlaczego więc kombinujemy jak i oskubać z kilku złotych
stałem kilka minut,myśląc co zrobić ludzie walili i może niejeden pomyślał na co ten wariat czeka.W końcu (naprawdę bezwiednie )przekroczyłem magiczną linię.pomyślałem że może to protest parkowców.....Janku ale strasznie źle z tym się czuję.
Boże Drogi, jacy wy jesteście nudni. Takie rzeczy się zdarzają. Ale po co tym trąbić i jakby (takie mam wrażenie) oczekiwać aplauzu. Mnie się też zdarza czasami na drodze z przypadku przestraszyć jakiegoś rowerzystę, szczególnie jak spity w 4 d ale nie wchodzę od razu na jakieś forum motoryzacyjne aby się tym pochwalić jaki to ze mnie pogromca bicyklarzy, bo tam wiadomo, bicyklarzy się "kocha" miłością pierwszą i namiętną.
piotr35

Janek pisze:Boże Drogi, jacy wy jesteście nudni. Takie rzeczy się zdarzają. Ale po co tym trąbić
więc przyklaskujmy Jankowi wtedy nie będziemy nudni,czy tak?Jeżeli jadę w Tatry,wstaje skoro świt(właściwie jeszcze w nocy)to wchodząc do parku nie będę czekał aż ktoś łaskawie sprzeda mi bilet.Owszem jest rozwiązaniem bilet kilkudniowy tylko co zrobić z takimi jak ja(jednodniowcami).A o uznanie w swej twórczości forumowej zabiega tu inna osoba tak mi się wydaje.-a Zygmunt chyba czeka na twoją wypowiedź.
Piotr_55

Post autor: Piotr_55 »

Piotrze, w końcu możesz kupić bilet wychodząc z parku :), chyba że schodzisz z gór też późno, to proponuję przy okazji kupić kilka biletów (niekoniecznie wchodząc do parku) - odrobisz zaległosci i może będzie Ci z tym lepiej :think:
piotr35

dobre rady-imienniku,tak zrobię napewno poczuję się lepiej :D
Awatar użytkownika
andy67

Możesz też równowartość niezakupionych biletów wpłacić wprost na konto TOPR-to będzie chyba najpożyteczniejsze :)
Awatar użytkownika
Janek

piotr35 pisze:a Zygmunt chyba czeka na twoją wypowiedź.
Pospiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł. To co poruszył Zygmunt to nie jest temat na krótką odwrotną odpowiedź. Aktualizując - ani Zygmunt nie jest Materazzim ani ja na pewno nie powtórzę błędu Zidane. Problemy poruszone przez Zygmunta budzą emocję już ponad stu lat. Zygmuntowi się wydaje, że zostały rozwiązane, ja sądzę, że wręcz przeciwnie i im jestem starszy tym mam większe wątpliwości. Teraz mogę tylko powiedzieć jedno - złote lata polskiego alpinizmu odeszły w przeszłość - alpinizm jest regresie, szczególnie w Tatrach.
AdiK

Post autor: AdiK »

Janek pisze:Dziś Trójka podała, że w Tatrach policja wprowadza patrole piesze i na quadach. Jak sądzisz po co?
a propos policji i quadów:

"Na tatrzańskich szlakach pojawili się policjanci. Będą łapać przestępców, a także upominać niesfornych turystów.
- Kilka tygodni temu doszło do brutalnego napadu na Nosalu - mówi sierżant Wiesław Pyciński z zakopiańskiej policji. - Nasze pojawienie się na szlakach ma zapobiec tego typu zdarzeniom.
Policjanci razem ze strażnikami Tatrzańskiego Parku Narodowego będą też sprawdzać, czy wycieczki prowadzone są przez przewodników. Zwracać mają również uwagę na drobniejsze górskie wykroczenia, jak chociażby śmiecenie.
Dziś pierwszy patrol sprawdzał okolice Morskiego Oka. Do dyspozycji policjantów i strażników są także quady - czyli małe motocykle na czterech kółkach."

http://www.tygodnikpodhalanski.pl/modul ... e&sid=2935
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

"Na tatrzańskich szlakach pojawili się policjanci.
- jestem za, byle w sukurs nie pojawili sie policjanci - przebierańcy. Ciekawe jak tam śledztwo w sprawie napadu na Nosalu - czy już umorzone?
No cóż, raczej kończy sie romantyzm w Tatrach....i zaczyna strach...po historii na Nosalu każda samotna kobieta na szlaku, znajaca fakty z pewnościa nie czuje się całkowicie bezpiecznie i nie wyciąga z ufnościa aparatu by przygodny turysta zrobił jej zdjęcie. W każdym razie ja tego juz nie czynię...
Awatar użytkownika
andy67

Izabela pisze:
"Na tatrzańskich szlakach pojawili się policjanci.
- jestem za, byle w sukurs nie pojawili sie policjanci - przebierańcy. Ciekawe jak tam śledztwo w sprawie napadu na Nosalu - czy już umorzone?
No cóż, raczej kończy sie romantyzm w Tatrach....i zaczyna strach...po historii na Nosalu każda samotna kobieta na szlaku, znajaca fakty z pewnościa nie czuje się całkowicie bezpiecznie i nie wyciąga z ufnościa aparatu by przygodny turysta zrobił jej zdjęcie. W każdym razie ja tego juz nie czynię...
Daj spokój - jeden jedyny przypadek w ciągu wielu lat - i to prawie w mieście.Nie sądzę by tacy ludzie szli wyżej w góry.
Don't panic, Iza :)
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

Daj spokój
- pewnie masz rację....ale jak ostatnio byłam na szlaku sama, to jakieś natręctwo mi towarzyszyło w związku z powyższym ;) I byłam wściekła,że "takie coś" plami ziemię....
Pozdrawiam
Izabela
ODPOWIEDZ