Nasze typy - Niemcy 2006
Nasze typy - Niemcy 2006
Proponuję mundialową zabawę - typowanie wyników.
Na początek mój typ:
Polska - Ekwador 2:0
Niemcy - Kostaryka stawiałem 3:0
Na początek mój typ:
Polska - Ekwador 2:0
Niemcy - Kostaryka stawiałem 3:0
-
Karolin_ka
-

Złe to było ustawienie (1-4-5-1). Polscy piłkarze nie umieją tak grać, bo są za wolni (a trzeba gonić do przodu skrzydłami a potem wracać) i za bardzo przywiązani do swoich pozycji (a jeden napastnik nic nie zdziała). Podobnie było z Legią, jak Wdowczyk eksperymentował z takim ustawieniem. Poza tym zespoły europejskie, które tak grają, mają po 2 skrzydłowych, co daje de facto ustawienie 1-4-3-3, czyli bardzo ofensywne.ammo pisze:Został wystawiony zły skład.
Odniosłem wrażenie że polscy piłkarze grają jakiś koszmarnie pozycyjny futbol. Stoją w miejscu, piłka im się klei do nóg. Czy piłkarze (jako grupa zawodowa) nie powinni mieć czasem rewelacyjnej kondycji i szybko biegać? Pytam jako laik i obserwator z fotela. Wydawało się, że chłopcy kompletnie nie mają siły, jakby zachlali dzień wcześniej. Poza tym, było bardzo mało gry z pierwszych podań. Pierwsze 10 minut fajne. No i miło popatrzeć na Ebiego.
P.S. Tak sobie myślę - zwijać tą polską flagę z balkonu, czy czekać do środy? Chyba jednak poczekam - każdy może mieć zły dzień.
P.S. Tak sobie myślę - zwijać tą polską flagę z balkonu, czy czekać do środy? Chyba jednak poczekam - każdy może mieć zły dzień.
To racja. I to jest problem.Mariusz pisze:Odniosłem wrażenie że polscy piłkarze grają jakiś koszmarnie pozycyjny futbol.
Ale im się właśnie nie klei, yylko odskakuje!Mariusz pisze: Stoją w miejscu, piłka im się klei do nóg.
Kondycję powinni mieć, ale szybkie bieganie to nie jest warunek konieczny. Oczywiście dobrze by było jakby szybko biegali, ale to można nadrobić techniką, podaniem, ustawieniem itp. Tylko nasi nic z tego nie pokazali no i wynik jest jaki jest...Mariusz pisze: Czy piłkarze (jako grupa zawodowa) nie powinni mieć czasem rewelacyjnej kondycji i szybko biegać?
To jest generalny problem a wynika z braku wyszkolenia technicznego 9bo naszych juniorów nikt nie szkoli z techniki).Mariusz pisze: Poza tym, było bardzo mało gry z pierwszych podań.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
Anglia - Paragwaj 2:1
Trynidad i Tobago - Szwecja - 0:3
Argentyna - WKS - 3:1
Chyba przestanę oglądać mecze Polaków. Gdy nie oglądam to wtedy najczęściej wygrywają, jak siedzę przed telewizorem to raczej d... blada
Może wrzucajcie oprócz komentarzy wyniki, jakie typujecie.
Trynidad i Tobago - Szwecja - 0:3
Argentyna - WKS - 3:1
Chyba przestanę oglądać mecze Polaków. Gdy nie oglądam to wtedy najczęściej wygrywają, jak siedzę przed telewizorem to raczej d... blada
Może wrzucajcie oprócz komentarzy wyniki, jakie typujecie.
Ostatnio zmieniony sob 10 cze, 2006 przez Krzych, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakich strzałówAgaar pisze:Bardzo mało celnych strzałów na bramkarza. Taka jakaś dziwna gra...