mam pytanko jak rozwiązujecie problem z samochodem jeżeli wchodzicie do tpn w jednym miejscu a wychodzicie w innym? może by tak dojechać do auta busem?
Najczęściej korzystam z dojazdów busami(nie płacisz za parking-co w porównaniu z biletami na busa wychodzi na plus tego drugiego)co jest bardzo wygodne z tego względu,że przeważnie nigdy nie wracam w to samo miejsce.Pewien problem miałem z wyjazdem z Chochołowskiej w stronę Chochołowa(wszystkie busy do Zakopanego)ale w takim wypadku trzeba dojść do drogi głównej i tam jest ok.
carlos pisze:a do której stoją busy na parkingach u wylotu dolin
a samym Zakopcu do 22 zawsze jezdza. Jest jeszcze mozliwosc zamowienia sobie busika. dogadujesz sie z kierowca, najlepiej mlodym chlopaczkiem bo z kobietami ciezko, i umawiacie gdzie i o ktorej godzinie i dokad. tyle ze niektorzy licza jak za pelny bus, zalezy na kogo trafisz ale powodzenia i pamietaj dogaduj sie na poczatku
tomek.l pisze:z tego co pamiętam to do Kościeliskiej płaci się 3 zł
no faktycznie moje przeoczenie, 4 z Zakopca spod dworców. do obu dolin jest taka sama cena a do kuznic chyba 3. ale co tam nie ma to jak 15 osob w busie. dobra kocze bo znowu o offtopik zostane posadzona.
a gdzie tak tanio kasują??
Zazwyczaj parkingi na Słowacji wahają sie od 100 do 180 koron za dzień-jesli chodzi o Tatry Wysokie.Parkowałam przy drodze do Popradzkiego Stawu,przy wylocie z doliny Kieżmarskiej, w Starym Smokowcu,i w Trich Studnickach-przy szlaku na Krywań-wszędzie kroili jak nic...Masakra
Zazwyczaj jeżdże samochodem,niby jest to wygoda,ale zawsze planowanie trasy spędza mi sen z powiek.Nie lubie wracać tą sama drogą,a samochód zobowiązuje i troche wtedy krepuje planowanie,zwłaszcza na Słowacji.
Teraz będe potrzebować dostać się z Kościeliskiej do Kuźnic-pewnie busem.Czy ktoś wie,czy cos tak jeździ ?
marti pisze:to super sie dogadałeś. normalnie płacisz 4 zł.
właśnie "normalnie"a o 6rano z Kuźnic na Kościeliską bezpośrednio się nie dostaniesz,musisz zjechać do Zakopanego i dopiero dalej,więc masz dwa połączenia po 3zł x 4 osoby-rachunek prosty i nie czekasz nigdzie tylko jesteś na miejscu szybciutko.