Gdzie wejde z łatwością?

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
raco

Kontakt:

Post autor: raco »

myśle, że z tym dam sobie rade. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Bardzo mi pomogliście. Już nie moge sie doczekać do wakacji :)
marti

Post autor: marti »

raco pisze:Co polecacie wyższego sporo od Giewontu? Dzieki.
wszystko
marti

Post autor: marti »

Agaar pisze:Kijki też są bardzo przydatne.
absolutnie sie nie zgodze. sprawa indywidualna. mnie doprowadzily do szalu i zostawilam je w schronisku. przeszkadzały
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

marti pisze:absolutnie sie nie zgodze. sprawa indywidualna.
Jak ze wszystkim 8)
Ja piszę tak jak większość. Mi także bardzo pomagają.
heniek

Post autor: heniek »

marti pisze:
Agaar pisze:Kijki też są bardzo przydatne.
absolutnie sie nie zgodze. sprawa indywidualna. mnie doprowadzily do szalu i zostawilam je w schronisku. przeszkadzały
Pewnie że na Orlą czy na Rysy kikj będą przeszkadzały ale w zachodnich dajmy na to bardzo pomagają.Zresztą to kwestia wprawy jak każdy sprzęt wymaga umiejętności operowania.
gregor

Post autor: gregor »

ale wczytam że Raco kręcą Rysy ,moja propozycja to Strybskie Pleso -Rysy-Strybskie Pleso.Moę być nawet NOCLEG w Popradzkim Plesie i wyjazd pod samo schronisko po uprzednim uzgodnieniu i opłaceniu,autem.Polecam bo warto.A polskie i słowackie Tatry to przecież to samo :D
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

A ile trzeba zapłacić aby wjechać autem na same Rysy?
Po cholerę się męczyć i chodzić ;)
Nadzieja

Post autor: Nadzieja »

po co autem.. helikopterem na Rysy... ;)
gregor

Post autor: gregor »

tomek.l pisze:A ile trzeba zapłacić aby wjechać autem na same Rysy?
Po cholerę się męczyć i chodzić

kurcze Tomek, facet z laską się wybiera to i po co się ma męczyć na maxa lepiej na spokojnie ;)
Awatar użytkownika
diablak1223

Post autor: diablak1223 »

lub rowerem na te rysy ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
oskar

Post autor: oskar »

Kurcze, zaczne chyba grac w totka. Byłem raz na Giewoncie. Pogoda wymarzona. Siedzieliśmy na szczycie z 1/2 h . Oprócz nas były 2 osoby . Po drodze mineliśmy kolejne 2. Działo sie to 3 maja z trzy lata temu... Fakt, bedąc w okolicy kilkukrotnie, zawsze widziałem kolejke na łańcuchach ale jakoś nie pchałem sie dalej... hehehehe
PrzemekP

Post autor: PrzemekP »

raco pisze:Czy z dziewczyną prawie bez żadnego doświadczenia jest sens prubować wejsc na Rysy. Jak sie domyśliłem z Waszysz wypowiedzi Rysy nie są najtrudniejszym szlakiem w Tatrach Polskich? Co jest trudniejsze do zdobycia?
Od słowackiej strony możecie spokojnie sobie iśc na Rysy ... TY i twoja PANNĄ. Napewno trudniej bedziesz miał zdobyc swoją Pannę na tych rysach ...
A co do fajnych miejsc to w TATRACH są same takie ... nic tylko jechac i trzymac sie szlaków, a wszędzie dojdziesz (byle nie boso i pomijając zimę) :) ... a jeśli twoja panna jest mało przygotowana to zróbcie sobie cos na początek spokojnego w ramach zahartowania ... może beskid (Pilica, Babia Góra) albo jakas dolinka w Tatrach (polecam spokojna Doline Białej Wody)
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

Agaar pisze:I nic nie pomogli? Napradę mi przykro... :cwaniak:
dobre Siostra :))
Oskar,nie słuchaj tych dyrdymałów o zatłoczonych szczytach,bo tym tokiem rozumowania to lepiej od razu siedzieć w domu i w Taterki nie jeździć. Jak nie będziesz wychodził z Zakopca o 10-12 (tylko między 7-8 ) to masz spore szanse na normalne wędrowanie....no i góry trzeba poznać z każdej strony,żeby potem wiedzieć jaką formę ich poznawania się lubi....wcale nie trza do tego psychiatrów ;)
cholus

Post autor: cholus »

A to Klarissa jest facetem ?? To nie wiedziałem :)

Taterki czy Tatrusie czy Tatrasusie - dla mnie "jeden pies" , jak kto czuje, tak nazywa.
Przecież Klarisso TATERKI nie są tylko Twoje i każdy może je nazywać jak mu się żywnie podoba ;);)

A tłumy na Giewoncie to masakra - ale wchodziło się fajnie za pierwszym razem. Ale 10 razy na Giewont ?? Łooo bożeee - podziwiam , nie chciałoby mi się tyle razy na Giewont wchodzić, no chyba że zaprowadzić kogoś kto jeszcze nie był ;)
Ale z kobitą to nie wiem czy na Rysy, tym bardziej jeżeli nie zaprawiona i tym bardziej jeżeli woli odpoczynek bierny niż czynny to może być ciężko z Rysami.
Idźcie na Rysy ale się najpierw rozkulajcie gdzieś - Ornak, Czerwone Wierchy.
carlos

Post autor: carlos »

wejść pół biedy, gorzej zejść
raco

Kontakt:

Przejrzałem foty i wyliczylem, że na Giewoncie byłem 9 razy :D . W sierpniu na Rysy jak nic sie wbijam ;) A polecacie Pieniny bo ostatnio byłem tam mając 8 lat więc nie pamiętam jak bylo? :) Marze o wyjezdzie w Tatry na 2 tygodnie i chce zobaczyć jak najwięcej pięknych miejsc. :D . Dziekujue za wcześniejsze odpowiedzi - rozwiały moje wątpliwości.
Awatar użytkownika
diablak1223

Post autor: diablak1223 »

pieniny niczego sobie ... pomijajac, ze padalo przez 5 z 7 dni to bylo zarabiscie ;) hehehe tyle, ze to bylo 100lat temu ;) ... no moze 10 :P
Gość

Post autor: Gość »

Mariusz pisze:Tymczasem skupcie się no koleżanko na dyskusji o górach, miast wszczynać kolejne burdki i burdy.
Zgodzimy się chyba co do tego, że to co można zaobserwować w letni pogodny dzień na szczycie Giewontu i na ścieżkach na niego wiodących dalekie jest od doskonałości i raczej trudne do wytrzymania. Stąd moja awersja do tego miejsca i zdziwienie wobec szczególnego upodobania młodego kolegi (jak obliczył dokładnie - 9 razy)
Narodny Vystup na Rysy miałem możliwość oglądać na własne oczy. Mieszane uczucia - z jednej strony to koszmar z uwagi na ilość osób. Z drugiej strony podziw - z uwagi na wysoki poziom turystycznej kultury, ten tłumek podążający do Morskiego Oka miałby się czego uczyć.
Te "Vystupy", na Krywań i na Rysy mają bardzo starą tradycję, to nie wymysł komuny. Nie wiem czy są nadal - w ostatnich latach jakoś nie widać informujących o nich plakatów.
marti pisze:ja jade w taterki i bede chodzila po gorkach
jeżeli pisanie w kółko słowa "taterki" w dodatku z małej litery pozwala Ci się jakoś odciąć od mojej obrzydliwej osobowości to proszę bardzo, absolutnie mi to konweniuje. A "dolomitki" to nie moja specjalność. :D
raco

Kontakt:

:( co Wy tak sie gryziecie? :) Przemyślałem wszystko i doszedlem do wniosku, ze wejde na Rysy sam bo nie chce narażać dziewczyny ponieważ jest slaba kondycyjnie. Jakie miejsca słyną z wyjątkowo pięknych widoków? Kocham fotografować i chce przywieść ciekawe ujęcia. :)
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

w Polskich?
Rysy
Kozi Wierch
Świnica
Szpiglasowy Wierch
Krzyżne
Skarajny Granat
Zawrat
Kępa