Nasze wycieczki w roku 2006

Wycieczki, polecane trasy, relacje, sprzęt i ekwipunek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

55 km - Inowrocłąw - Pakość - Janikowo (urocza droga wzdłuż Jeziora Pakoskiego) - Ludzisko - Inowrocław (trochę po mieście)
Piotr_55

Post autor: Piotr_55 »

09.04.2006 - wreszcie "otwarcie sezonu" po zimowej przerwie

Bemowo - Boernerowo - Janow - Lipkow - Mariew - Truskaw - Izabelin - Laski - Klaudyn - Bemowo;
dystans: 43,5 km,
czas: 2h 10 min.
Awatar użytkownika
Salek

Post autor: Salek »

Czesiek pisze:Ps.2 Tomek - 29.04. aktualny?
Jak narazie wszystko idzie w dobrym kierunku i 29 aktualny :) A jak coś kurde nie wyjdzie to sie załamię...
MrRobot

Post autor: MrRobot »

Przyszedł i na mnie czas by otworzyc sezon, bardzo spóżniony z powodu "niekończacej sie zimy" i przedłuzajacych sie prac nad nowym rowerkiem .
Choc zima jeszcze nie całkiem odeszła to przynajmniej w zeszłym tygodniu skończyłem rowerek. Dzisiaj byłem 4 raz na rowerku i kolejny raz mnie pozytywnie zaskoczył .
Trasa objeżdżona "100 razy" ale dobra do testów rowerów i kondycji prowadzacego" :) ..Wrocław -Szewce -Raków -Brzeg Dolny-Szewce -Oborniki Ślaskie- Trzebnica - Szczodre - Wrocław....razem ponad 110 km.
na 104 km poza wrocławiem wykreciłem średnią 33.4 , a na zjeździe do Trzebnicy 74.2 km/h .
Niedowiarkom służę fotkami licznika :)
Ale nie dziwcie sie wszystko dzieki tej maszynie ..któr zrobiłem i właśnie testuję :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i to na dzisiaj już koniec mojego chwalenia sie ;)
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Moja druga wycieczka w tym sezonie:
9.04.2006 - Nowe Miasto - 118 km

Opis, foty, mapa i 2 filmiki jak zwykle na blogu:
http://rower.bozym.com
Roman

Rzec można: rower-reaktywacja

Post autor: Roman »

Od soboty 8 kwietnia zacząłem jeździć. Z zaśrubowanym (8 sztuk plus dwie płytki) łokciem i odrutowanym barkiem. Jeżdżę codziennie śmieszne dawniej dystanse. Przedwczoraj zrobiłem wypad za miasto (ok. 40 km), wczoraj pętlę wokół centrum Wrocławia (ok. 30 km), dziś przejażdżkę do zachodnich granic (ponad 20 km). Daruję sobie licznik, średnie i maksima (jak pomyślę co by ze mnie zostało gdybym miał wypadek przy prędkości 70 km/h, a nie 45 jak było). Mocno ogranicza mnie lżejsza, fizjologicznie, kontuzja - bark. Do dwóch godzin jazdy jeszcze jest w miarę przyjemnie, potem tylko zmaganie się z bolącym barkiem. Ale jestem pełen nadziei, że będzie lepiej :-)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

roman - kurde, podziwiam - co Twój lekarz na to?

Mariusz- Ty wiesz, że zagrażasz bezpieczeństwu kraju publikując w sieci zdjęcia i filmy z zapory? I mówię całkiem serio - widać na nich rzeczy, których potencjalny wróg z satelity nie zobaczy...
Awatar użytkownika
Czesiek

Kontakt:

Post autor: Czesiek »

http://venus.ci.uw.edu.pl/~mbom/rower/w ... index.html
Mariusz - na co Ci te wielkie literki?
Przecież Twoje inicjały są inne. :)) :))
Jeszcze raz gratuluję wycieczki - Mistrzu :)
Roman pisze:zacząłem jeździć
Wiemy, wiemy - widzieliśmy (Wiola i ja).
Powoli się nam Roman rozkręca - brawo. :D
MrRobot pisze:dzieki tej maszynie ..któr zrobiłem
Zauważcie, że na jednej z fotek były trzy samochody. Teraz już ich (aut) nie ma. Tyle kosztował Krzysia ten wehikuł... demon prędkości. :))
Awatar użytkownika
Mariusz

Czesiek pisze:Mariusz - na co Ci te wielkie literki?
Tzn. zbyt duża czcionka na blogu?
mefistofeles pisze:I mówię całkiem serio - widać na nich rzeczy, których potencjalny wróg z satelity nie zobaczy...
Taniej od korzystania z satelity wyjdzie potencjalnemu wrogowi przyjechać na zaporę na rowerze, wszystko sobie pooglądać i obfotografować.
Awatar użytkownika
Czesiek

Kontakt:

Mariusz pisze:Tzn. zbyt duża czcionka na blogu?
Nie - chodzi mi o:
.roga
.ręta

:))
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Mariusz pisze:Taniej od korzystania z satelity wyjdzie potencjalnemu wrogowi przyjechać na zaporę na rowerze, wszystko sobie pooglądać i obfotografować.
Zdjęcia satelitarne sa w sieci za darmo (google Earth), a jak swego czasu pewien algierczyk wziął Twoją radę do serca i fotografował rafinerię to skończyło się to wydaleniem z kraju :)
Roman

Post autor: Roman »

pewien algierczyk wziął Twoją radę do serca i fotografował rafinerię to skończyło się to wydaleniem z kraju :)
To był Francuz :-)
Awatar użytkownika
Mariusz

Czesiek pisze:Nie - chodzi mi o:
:D
mefistofeles pisze:a jak swego czasu pewien algierczyk wziął Twoją radę do serca i
No dobra, dobra - pokracz jeszcze trochę, to już na pewno do tego więzienia czy na zesłanie trafię. A filmów zdejmować nie mam zamiaru. :)
Awatar użytkownika
Salek

ja dziś 30 km jazdy zmagajac się najpierw z silnym wiatrem, a ostatnie 10 km w ulewie. Ale i tak wycieczka udana :]
Troche szkoda tego deszczu bo w planach mialem co najmniej 2x tyle kilometrów, ale co się odwlecze...
8)
Awatar użytkownika
Salek

Eh śledzik-guru :)
Ja dziś znowu tylko popołudniowo-wieczorna jazda - 40 kilo i standardowo bez zdjęć - zbieram na zakup jakiejś minicyfrówki :)
Awatar użytkownika
Czesiek

Kontakt:

Spoko Tomek - nie od razu... Wrocław zbudowano. ;)
Awatar użytkownika
Salek

Czesiek pisze:Spoko Tomek - nie od razu... Wrocław zbudowano
wiem wiem :) rozkręcam się.

P.S. Fajna ta stronka BikeStats. Zarejestrowałem się, uzupełniłem wycieczki i jestem na 15 miejscu w rankingu :] nie ma źle... Dzisiaj obżarstwo rodzinne, ale być może jutro padnie pierwsza setka... 8)
Awatar użytkownika
Czesiek

Kontakt:

Salek pisze:Zarejestrowałem się
Zauważyłem. :)
Salek pisze:... być może jutro padnie pierwsza setka...
Ja planowałem kolejną, ale prognozy mnie odstraszyły, więc fociłem Wrocław, a konkretnie jego budowy. :))
Dystans 46 km
Piotr_55

Post autor: Piotr_55 »

Mimo wszelkich świątecznych utrudnień w postaci różnych prac i wizyt, trochę udało się pojeździć:

15.04.2006

Bemowo - Boernerowo - Klaudyn - Laski - Dąbrowa Leśna - Młociny - Lasek Bielański - Bemowo.

Dystans: 33,5 km
Czas: 1h 33 min.

16.04.2006

Bemowo - Rez. Łosiowe Błota - Janów - Stare Babice - Lipków - Mały Truskaw - Truskaw - Pociecha - Sieraków - Laski - Klaudyn - Bemowo.

Dystans: 39,3 km
Czas: 1h 54 min

17.04.2006

Bemowo - Rez Łosiowe Błota - Janów - Lipków - Mariew - Mały Truskaw - Zaborów Leśny - Cm. Palmiry - Dziekanów Leśny - Laski - Bemowo.

Dystans: 63,3 km
Czas: 3h 20 min.
ODPOWIEDZ