Pobita turystka na Nosalu

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
fam

Kontakt:

Post autor: fam »

oskar pisze:skoro zaatakowali od tyłu
nie od tyłu i nawet nie na Nosalu tylko gdzieś pod. chciała zeby jej zrobili zdjęcie to jej zrobili a że go już nie oddali tylko poszli dalej to sie babka zaczęła rzucać, no to sie wrócili i zrobili co zrobili, wzięli jeszcze torebke i okulary stłukli, babka ledwo widziala to i problem z poruszaniem się był.
źródło: teleexpress
Gość

Post autor: Gość »

fam pisze:nie od tyłu i nawet nie na Nosalu tylko gdzieś pod.
Przepraszam, ale skąd wiesz, że pod Nosalem i gdzie to właściwie było. Bo szlaków na Nosal jest trzy. I jeśli to było na tym od doliny Olczyskiej to jest powód aby się zacząć denerwować bo to by znaczyło, że się ostatnia żulia zabrała za uprawianie turystyki górskiej.
Użyto tu słowa "oszołomy" w odniesieniu do napastników. Zasadnicze nieporozumienie - oszołom to ktoś "rąbnięty" na jakimś punkcie, np. na temat ekologii i byłby w stanie nawet zabić kogoś co np. zrywa szarotki albo płoszy świstaki ale napewno nie będzie kradł. Natomiast dopuszczalne jest przypuszczenie, że parka znudzona chlaniem, jaraniem, popalaniem postanowiła sprawdzić czy potrafi już kogoś pobić i okraść. A swoją drogą nieostrożna ta dziewczyna. Napadli na nią jak ich wyprzedzała - tak podają media. To znaczy, że wpierw zrobili jej zdjęcia i poszli do przodu a później zaczęli się wlec - to już powinno jej dać do myślenia, że coś jest nie tak bo to analogiczne do metod złodziei samochodowych - najpierw wyprzedza a potem zwalnia.
piotr35

Post autor: piotr35 »

Iwona pisze:Ten przypadek to akurat dowód na ogromną naiwność młodej dziewczyny.
to chyba nie do końca tak jest,czasmi spotykasz kogoś,rozmowa itd.nie wiesz początkowo co to za człowiek co w nim siedzi,czy zgóry możesz założyć że jego zamiary są powiedzmy delikatnie-złe?Wypadek w Chochołowskiej wydarzył się o ile pamiętam na trzeci dzień po spotkaniu.Wydaje mi się że to nie tyle naiwność co tragiczny traf,przypadek.
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

oskar pisze:"kobieta i mężczyzna mieli po ok. 20 lat, ubrani byli w czarne stroje, nosili wysokie sznurowane buty
moja mama mi dziś to przeczytała i stwierdziła że opis pasuje do mnie...też nosze czarne sznurowane buty i chodze w ciemnych ciuchach...kochana mamusia nie ma co... :x
MiG

Post autor: MiG »

fam pisze:przeciez nie poszli tam specjalnie by ukraść aparat, tylko normalnie jak inni chodzili po górach, a że sie nadarzyła okazja to ją wykorzystali .
No i właśnie to jest najgorsze i niezrozumiałe. Że ludzie którzy "normalnie" chodzą sobie po górach nagle stają się bandytami. Dlatego jest to takie szokujące i stąd ten rozgłos.
fam pisze: Był też przypadek w Bieszczadach, jak ktoś zastrzelił dwoje młodych turystów.
W Górach Stołowych - o ile myślimy o tym samym (ale może nie), to było chyba w 2001 r. Dwoje ludzi zginęło w górach na szlaku, z dala od najbliższej miejscowości.
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

piotr35 pisze:czasmi spotykasz kogoś,rozmowa itd.nie wiesz początkowo co to za człowiek co w nim siedzi,czy zgóry możesz założyć że jego zamiary są powiedzmy delikatnie-złe?
niby racja ale ilu "przewodników górskich" wpada na ciebie przypadkowo na dworcu PKS i proponuje za darmo wycieczkę w Tatry?... "Przewodników ze szczególnym darem uwodzenia kobiet" ?
http://www.karasmierci.info.pl/bialystok072004.htm
marti

Post autor: marti »

Iwona pisze:wpada na ciebie przypadkowo na dworcu PKS i proponuje za darmo wycieczkę w Tatry?... "
przez 5 lat jezdzacw gory pkp-em jeszcze nikt mi nie zaproponowal takiej wycieczki :( moze cos nie tak ze mna ;)
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Iwona pisze:niby racja ale ilu "przewodników górskich" wpada na ciebie przypadkowo na dworcu PKS i proponuje za darmo wycieczkę w Tatry?... "Przewodników ze szczególnym darem uwodzenia kobiet" ?
:O Nie słyszałam o takim czymś... :O
Matii

Post autor: Matii »

To zależy od wyglądu głównie :D Ale jajestem brzdki, dziewczyny się mnie brzydzą, więc Ty się też nie przejmuj :)
marti

Matii pisze:To zależy od wyglądu głównie
no to wiem czemu i mnie nie zaczepiaja
Awatar użytkownika
Hannibal

Post autor: Hannibal »

Dlaczego? :D
marti

Hannibal pisze:Dlaczego?
domysl sie
Awatar użytkownika
Hannibal

Domyśliłem się już dawno, ale chcę to stwierdzenie usłyszeć wprost od ciebie. Oka? 8)
marti

to nie usłyszysz
tomek.l

Kontakt:

Post autor: tomek.l »

fam pisze:przeciez nie poszli tam specjalnie by ukraść aparat, tylko normalnie jak inni chodzili po górach, a że sie nadarzyła okazja to ją wykorzystali .
litości, co to za opinie? normalni ludzie chodzili sobie po górach a jak nadarzyła się okazja to kogoś skatowali? co za bzdury
to nie są żadni normalni ludzie
normalni ludzie nie wykorzystują takich okazji
tych normalnych ludzi jak bym wtedy spotkał to bym ich rozpi$%#ił moim nowiutkim czekanem, i tyle
pierd%#e taką normalność
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

tomek.l pisze:litości, co to za opinie?
To nie opinie. To fam. ;)
cholus

Post autor: cholus »

To aż szkoda gadać o takich ludziach jak Ci dwoje.....nie będę się wypowiadał co bym im zrobił jakbym spotkał....
Chciałbym tylko wiedzieć dlaczego to zrobili i czy byli pod wpływem jakiegoś gówna bo inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć.
Jak można tak postapić do jasnej cholery ??
Mam nadzieję że ich złapią i wsadzą.
A najlepsza by była kara oko za oko, ząb za ząb. Albo bym ich do klatki z gorylami wsadził, nie wiem coś bym wymyślił...
Panie Ziobro, znajdź ich pan i ukaraj ;)
Przez takich ludzi potem inni ludzie zaczynają się bać jeździć gdziekolwiek, ale myślę że faktycznie nie może to wpłynąć na to że teraz wszyscy będą chodzić w góry z gazem itd itp. Wypadek jakich wiele tylko że w Tatrach...smutne jest tylko to że zawsze się myślało, że w górach takie zdarzenie nie mogą mieć miejsca...a jednak.
Awatar użytkownika
Hannibal

A co myślicie o resocjalizacji takich osobników? Podjęlibyście się takowej?
cholus

Post autor: cholus »

Tak do kamieniołomów bym ich wysłał do Rosji albo na ciężkie roboty - tak bym ich resocjalizował.
Awatar użytkownika
Hannibal

Dokładnie! Do tych samych kamieniołomów, do których Lepper chce wysłać Balcerowicza. ;)
ODPOWIEDZ