Tatry w TV

Także o noclegach, mapach, pogodzie, literaturze...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

na Kino Polska zwrćcie uwagę na film 'Biały ślad' jak powtórzą - przedwojenny film o Tatrach - oglądałem z rozdziawoną gębą
agusia

Post autor: agusia »

"Witam . Na TVP 3 - regionalna w niedzielę o 10.10 jest program " Nie tylko Tatry" trwa jedynie 20 minut i niestety nie jest nadawany w każdą niedzielę . Jeszcze nie odkryłam czy co 2 tygodnie czy raz na miesiąc , ale co jakis czas sie pojawia . Jutro ma być zapraszam do ogladania . Aga" - wtedy był Lepper :(

".... ale jak wypatrze kolejny odcinek to dam znac:) i oby był o Tatrach "

Zgodnie z obietnicą wypatrzyłam :) długo to trwało, ale w niedzielę o 10.10 jest w programie . Jak znów dadzą coś w zamian to reklamacje nie do mnie proszę :) Aga
jacek

Post autor: jacek »

Nadzieja pisze:chyba rzeczywiście nic tatrzańskiego nie ma w telewizji..
tak to niestety prawda że nic nie można obecnie obejrzeć na temat Tatr w naszej TV. Mówię obecnie nie przypadkiem, ponieważ posiadam w swoich zbiorach kilka kaset VHS z tematyką górską ale pochodzących z lat 90- tych. Leciały te filmy przeważnie w tak zwanej telewizji edukacyjnej w godzinach przedpołudniowych, nastawiając magnetowid udało mi się wyłapać parę ciekawych pozycji. Szkoda, że nie mam tego na płycie, bo chętnie bym się z kimś podzielił. Mam np. takie filmiki - niektóre podam w oryginalnym tytule a niektóre tematycznie- jak: o Mariuszu Zaruskim, o rodzie Gąsieniców z Gubałówki, o Wandzie Rutkiewicz, "Tatrzańskie Sacrum", "Na Matkowiźnie" (o Rusinowej Polanie), Włodek narciarz (stare kino film czarno-biały o zawodach narciarskich w Dol.Gąsienicowej ), "Tatry Antologia Zachwytów" (poezje i galerie), "Wyżej niż Himalaje" ( o Zawadzie), "Muzy pod Giewontem", film "Harnasie" z muzyką oczywiście K.Szymanowskiego, opowieści tatrzańskie: "Na ratunek" i "Babcia z Rusinowej Polany" (występuje o.Leonard z Wiktorówek), "Ujek Kurier Tatrzański" (o Krzeptowskim Józefie), o zdobywaniu Everestu (o historii polskich zimowych wyprawach w najwyższe góry), "Zdobywcy Karpat" (Jerzy Żuławski, Walery Eliasz Radzikowski, Z.Radwańska-Paryska i W.Paryski), no i nawet film o tym jak B.Linda wlazł na Mnicha przy znaczącej pomocy TOPR (nagrałem ze względu na zimowe piękne widoki)....no i jeszcze parę filmów o Himalajach i.t.p. sprawach. Te wszystkie filmy złapałem w okresie 1-2 lat, a obecnie nie wiem co się dzieje, chyba rzeczywiście nie kręcą tego typu filmów albo lecą w godzinach kiedy normalni ludzie juz śpią.
lilith

Post autor: lilith »

był taki film.. z adolfem dymszą...""sportowiec mimo woli"" chyba widać tam troszkę tatr,,,ale może się mylę :)
Awatar użytkownika
wieczor22

Post autor: wieczor22 »

agusia pisze:Zgodnie z obietnicą wypatrzyłam długo to trwało, ale w niedzielę o 10.10 jest w programie . Jak znów dadzą coś w zamian to reklamacje nie do mnie proszę

No właśnie tylko żeby czegoś innego nie pokazali

agusia pisze:"Witam . Na TVP 3 - regionalna w niedzielę o 10.10 jest program " Nie tylko Tatry" trwa jedynie 20 minut i niestety nie jest nadawany w każdą niedzielę . Jeszcze nie odkryłam czy co 2 tygodnie czy raz na miesiąc , ale co jakis czas sie pojawia . Jutro ma być zapraszam do ogladania .
Dzieki za informacje:)
piotr35

Post autor: piotr35 »

A dzisiaj właściwie zaraz na Kino Polska ponownie seria tatrzańska,zaczyna się o 17.35 filmem fabularnym "Znicz olimpijski",a potem 3 dokumenty ściśle związane z Tatrami-polecam :)
Awatar użytkownika
Hania

Post autor: Hania »

Chyba muszę rozszerzyć swoje horyzonty domowe o jakieś dodaktowe kanały,bo na tych 5 co mam do wyboru to nic ciekawego zazwyczaj nie ma-a juz napewno nie o Tatrach->>chodzi mi o godziny nie wcześnie ranne,bo nie daję rady sie tak wczesnie zwlec do TV :(

ps. Taka 17:35 to by mi idealnie spasiła...
Awatar użytkownika
wieczor22

Post autor: wieczor22 »

A jednak dzisiaj było zgodnie z programem:)
Krótki reportaz o Bieszczadach
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

Za krótki ten program!
piotr35

Hania pisze:ps. Taka 17:35 to by mi idealnie spasiła...
Hania nie martw się to co pisałem napewno powtórzą :)
piotr35

wieczor22 pisze:A jednak dzisiaj było zgodnie z programem:)
Krótki reportaz o Bieszczadach
na jakim kanale?
Awatar użytkownika
Agaar

Kontakt:

Post autor: Agaar »

piotr35 pisze:na jakim kanale?
Na TVP 3 - regionalna.
piotr35

Akurat tego nie odbieram.
Awatar użytkownika
Hania

Post autor: Hania »

piotr35 pisze:Hania nie martw się to co pisałem napewno powtórzą smile
Oby nie rano :(
mamery

Post autor: mamery »

Witam,dzisiaj w TV4 był film "Jak to się robi" akcja dzieje się w Zakopanym,czasem fajne ujęcia Tatr,i koniec filmu pokazana Dolina Chochołowska i przepiekne krokusy,
Jak ktos chce zobaczyc to beda powtarzac Sobota 06.05 godz.13:05
piotr35

mamery pisze:Witam,dzisiaj w TV4 był film "Jak to się robi"
a w rolach głównych znakomita para-Himilsbach i Maklakiewicz,oglądałem kiedyś ale z przyjemnością zobaczę raz jeszcze.
Awatar użytkownika
ruda

Post autor: ruda »

nio ja dziś obejrzałam całkiem sympatyczny program...nio może nie na temat Tatr ale na temat Beskidu Małego..fajne w tym programie było to, że dawali rady turystom co zrobić w różnych sytuacjach...oprócz tego wiele ślicznych ujęć..

ale niestety siadła mi kablówka i skończyło się oglądanie...
program był około 8 rano na TVP3regionalnej :)
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Wariant R - dzisiaj 23:10, TVP3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A o 22:50 Hannibal na Polsacie ;)
Ostatnio zmieniony pt 12 maja, 2006 przez mefistofeles, łącznie zmieniany 1 raz.
AdiK

Post autor: AdiK »

mefistofeles pisze:Wariant R
a możesz coś więcej :?

zresztą i tak nie ma tego na TVP3 Katowice, pozostaje mi więc oglądanie Hannibala na Polsacie :D
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

AdiK pisze:a możesz coś więcej

Dokłądnie nie wiem, wiem, ze o Mnichu, a konkretnie o jednej drode na nim.
AdiK pisze:zresztą i tak nie ma tego na TVP3 Katowice
Dziwne - maiłem to podane w programie ogólnopolskim
ODPOWIEDZ