Buty,buty......

Buty, odzież, plecaki, śpiwory, akcesoria i sprzęt górski...
ODPOWIEDZ
Mycha

Post autor: Mycha »

tomtom pisze:nosze - Raichle Scout.
Również od kilku miesięcy używam Raichli - model ranger gtx, na chwilę obecną nie mając do nich jakichkolwiek zastrzeżeń. Dotąd nie przemokły mimo testów górskich w wysokim śniegu, a i właściwie codziennego noszenia w warunkach zimowych. Są bardzo wygodne, nie wymagały roznoszenia. Mnogość szwów na chwilę obecną nie wpływa na osłabienie ich funkcji, vibramowa podeszwa dobrze oczyszcza się z błota. Otoka na noskach butów mimo częstego kontaktu z wodą nie ujawnia oznak odklejania. Dalszy ciąg testów w Tatrach w maju. Dotąd nie narzekam.
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

jarwer pisze:jak jest z chodzeniem w skorupach w sezonie nazwijmy to letnim w górach, da się czy jest to cholernie uciążliwe i odradzacie?
Odradzamy!
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

jarwer pisze:jak jest z chodzeniem w skorupach w sezonie nazwijmy to letnim w górach
bierz chlopie i nie zastanawiaj sie
i nie zapomnij o puchowce - bo moze sie lekko ochlodzic
Awatar użytkownika
tomtom

Post autor: tomtom »

raków nie zapomnij, koniecznie dwunastozebowcow. Bez dwoch dziab w ogole nie puszczaja przez parkowa bramke, a filance sprawdzaja czy sie ma dosc srub lodowych w Strazyskiej. w sumie Szerpow paru tez by sie przydalo, podobno w tym roku TPN nie poręczuje Jaworzynki.
AdiK

Post autor: AdiK »

jarwer pisze:jak jest z chodzeniem w skorupach w sezonie nazwijmy to letnim w górach
jak widać zdania są podzielone... :P
zgaga100

Post autor: zgaga100 »

Iwona pisze:
jarwer pisze:jak jest z chodzeniem w skorupach w sezonie nazwijmy to letnim w górach, da się czy jest to cholernie uciążliwe i odradzacie?
Odradzamy!
jarwer nie okreslil w jakich gorach w sezonie letnim bedzie chcial uzywac skorup. Wyobrazacie sobie aktualnie goscia chocby i w lecie, w takich Himalajach albo i nie, ale powyzej 7000 m. w czyms innym niz skorupy?
gregor

Post autor: gregor »

Iwona pisze:Odradzamy!
może zawody do MOKA W SOKRUPACH w czerwcu ja zgłaszam 2 kandydatów :think:
Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

zgaga100 czy chcesz mi powiedziec, ze moglbym byc na tyle naiwny, by uwierzyc, ze ktos, kto wybiera sie na 7000 m n.p.m. moglby zadac takie pytanie?
Awatar użytkownika
Hannibal

Post autor: Hannibal »

W dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe, Alienie.
zgaga100

Post autor: zgaga100 »

Alien pisze:zgaga100 czy chcesz mi powiedziec, ze moglbym byc na tyle naiwny, by uwierzyc, ze ktos, kto wybiera sie na 7000 m n.p.m. moglby zadac takie pytanie?
A czy jarwer napisal w tej wiadomosci, ze sie dokadkolwiek wybiera? On jedynie bez precyzowania o jakie gory chodzi spytal sie "jak jest z chodzeniem w skorupach w sezonie nazwijmy to letnim w górach, da się czy jest to cholernie uciążliwe i odradzacie" Zatem, nie powiedzialem ze jestes naiwny...
bartek_TG

Jakie buty???

Post autor: bartek_TG »

Witam!!!

mam problem bowiem chce kupic buty. I tak powiem, ze chce przeznaczyc na to jakies 300zl. buty maja byc wysokie, trekingowe. chodzic w nich bede po gorach raczej nie w zimie, a tak to caly czas wszedzie, w gorach jestem tylko kilka razy w roku ale konkretnie, a tak to co week wybieram sie w rozne trasy ( duzo chodze po roznym terenie i nie chodzi o miasto :) )
prozba bolega na tym ze nie wiem czym sie kierowac przy wyborze, moze ktos by mi cos od razu polecil??

Z gory dziekuje i pozdrawiam

P.S. przeznaczyc chce tylko 300zl bo licze na jakies obnizki i wyprzedaze
Awatar użytkownika
tomtom

Post autor: tomtom »

przeznacz czterysta piecdziesiat. wyprzedaze juz byly. jesli uzywasz tak jak mowisz, to nie stac cie na szajs za trzysta zlotych nawet po promocji.
buty musza byc trwale. podeszwa marki vibram. jak najmniej szwow, wstawek innego szajsu. membrana Cie w ogole nie interesuje, moze sobie byc, moze jej nie byc. wskazany jest wysoki otok chroniacy czub przed uszkodzeniami. optymalny material to skora licowa czy tam nubukowa, ale za te pieniadze czegos rozsadnego nie dostaniesz niestety, wiec pewnie kupisz cos z innego materialu. zycze duzo szczescia w poszukiwaniach.
bartek_TG

dla mnie szajs to zawsze byly buty z marketu za 60zl, a teraz odlozylem troche i myslalem ze juz wystarczy ale widze ze zas trza bedzie zbierac :(
Awatar użytkownika
Hannibal

Post autor: Hannibal »

Jak chcesz mieć git buty, to nie ma po prostu bata. ;)
ammo

Post autor: ammo »

Oto nieśmiała propozycja z mojej strony :D :
http://www.sfpl.pl/shop/view/Product/id ... &context=2
Powodem ich niższej ceny jest prawdopodobnie membrana - nie gore tylko hydro 10<. Ten model jest idealnym przykładem na to że w materiałach wewnętrznych są jeszcze bardzo duże różnice w cenach (membranach), no a poza tą membraną teoretycznie niższej klasy posiadają podeszwę vibramu, wykonane są z nubuku i nie mają wielu szwów. Wszystko zależy jednak od stanu twojej kieszeni, wymagań i przeznaczenia twoich przyszłych butów :D :think:
Nie polecałbym z kolei obuwia marki F7. Ich ceny nie są wysokie i właśnie to przyciąga klientów. Bardzo wielu ich posiadaczy na nie narzeka, choć nie mówię że wszyscy... :think:
bartek_TG

dzisiaj ogladalem buty i jednak znalazlo sie kilka modeli na promocji.
F7 - Sympatex i Vibram, ale jak dla mnie te bytu dyly bardzo twarde ( w porowaniu z innymi jakie mierzylem) i niewygodne (auto to by sie kipsko prowadzilo) cena 259zl byly przecenione http://www.sklep.skalnik.pl/produkty.ph ... =1&id=1556 tylko ze jasne
a te ktore pozniej znalazlem jeszcze bardziej mi odpowiadaja http://www.lafuma.com.pl/site/view/Prod ... &context=2 ale byly z Gore-Tex®-u tylko nie mialy vibramu. jak sobie przypopomne nazwe to podam byly w sklepie HiM i kosztowaly 329 lub 339 (nie pamiatam) wiem ze jak dobrze zagadalem z ekspedientka to powiedziala ze ni jakas tam znizke da i zaplace 289zl.

P.S. bylem tez w Makro i tam jest sporo butow Hi-tec, hybro... , Sympatex, vibram itd. i to w cenach niskich, np. Sympatex vibram , ladny wyglad 169zl tylko ze rozmiary najwiekszy 41 wiec sobie musialem odpuscic :)
Ostatnio zmieniony czw 13 kwie, 2006 przez bartek_TG, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

Trezeta Cyclone - 399 PLN
carlos

Post autor: carlos »

co myślicie o firmie hi-tec, warto zainwestowac w buty tej firmy?
bartek_TG

ino jeszcze jedno pytanko czy do tych butow raki http://www.lafuma.com.pl/site/view/Prod ... &context=2 przyczepie czy beda jakies problemy ??
Ostatnio zmieniony czw 13 kwie, 2006 przez bartek_TG, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mefistofeles

Kontakt:

Post autor: mefistofeles »

paskowe tak, ale o wspinaniu w lodzie raczej zapomnij ;)
ODPOWIEDZ