Buty,buty......

Buty, odzież, plecaki, śpiwory, akcesoria i sprzęt górski...
ODPOWIEDZ
mamery

Post autor: mamery »

szukam butów najlepiej wielosezonowych,myslałem ,ze te nie takie kiepskie,ale jak Salomon zszedł na psy,to nie wiem zrezygnuje chyba :?
Awatar użytkownika
tomtom

Post autor: tomtom »

znaczy sie zima tez? jak zapewne wiesz, nie ma dobrych butow na kazda pore roku. moze cos z tego Ci podpasuje:
http://raichle.com.pl/index.php?a=kolek ... taineering

Raichle zasadniczo sa na waskie kopyto, co trzeba miec na uwadze.
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

Podobno produkuje się (nie wiem jaka firma) sandały w których w góry można chodzić - Iw słyszałaś coś?
Awatar użytkownika
tomtom

Awatar użytkownika
Alan

Kontakt:

Post autor: Alan »

nie tylko teva (choc te teraz bardzo trendy), w Polsce znane dosc poularne lizardy, source i ale wiele innych
ale dla mnie the best na zawsze zostana - niezniszczalne triop trekker, ktore sa bardziej zywotne niz niejedne buty trekingowe - serio!
a salomony sa kiepskie i juz dawno niemodne na szlaku :)
Awatar użytkownika
tomtom

Alien
popracuj nad sobą
jako czlonek loży w pewnym sensie świadczysz o niej jako takiej
nie mówi się "niemodne"
mówienie "niemodne" nie jest trendy
(zresztą mówienie "trendy" już nie jest trendy. mówi się "jazzy")
mówi się: "w tych laczkach się nie polansujesz"; "salomony to słaby lans"; "niski współczynnik lansu produktów salomona uniemożliwia mi ich szczere polecenie"
lub podobnie

s pozdravom

dyrektor ds. wykonawczych Loży Lanserów
mamery

Post autor: mamery »

tomtom pisze:myslimy ze sa brzydkie. no i wroble cwierkaja, ze salomonowi przytrafilo sie to samo co karrimorowi ostatnimi czasy.
ogólnie nie chodzi mi o wygląd tylko o wygode,a co wogóle przytrafiło sie Karrimorowi?,i dlaczego Salomon zszedł na psy?
wiecie nie chodzi mi o buty za wielka kase,mam ograniczony budzet,dlatego,ze musze takich butów kupić 4 pary! (żona i dzieci)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Szarotka

Post autor: Szarotka »

W takich sandałkach widziałam gościa z ogromnym plecakiem w okolicach Kulczyńskiego.
Generalnie są super wygodne na dolinki i życie schroniskowe.

->Izka -kup sobie jakieś gustowne (będą nam do sukienkowej foty bardziej pasowały ;) )
Matii

Post autor: Matii »

W tatry zabieram 2 pary butów: jedne to "górskie buty" Lasportiva, a drugie to sandałki, ale z tych tańszych tzw. Christus-lacie. Puki nie jestem na wyższych szlakach, to noszę sandały oczywiście ze skarpetami jak polskie niemcy :D
Awatar użytkownika
tomtom

mamery ->

Karrimor przez ostatnie trzy lata zaliczyl glebe w postaci ostrego spadku jakosci (zaraz przyjdzie tu Hannibal i powie, ze jego buty ksb 300 i jego plecak Cougar sa zajebiscie zajebiste, ale go nie sluchaj, bo on jest inny), a to z powodu zawirowan na tle stabilnosci finansowej firmy. Relacje krewnych-i-znajomych oraz wnikliwa analiza forum ngt.pl pozwalaja wysnuc teze, ze salomonowi stala sie podobna przykrosc, sa jakies trudnosci z reklamacja, rozne takie dziwne rzeczy. nie bez powodu istnieja pewne wahania trendu - przez dwa, trzy lata ludzie polecaja jedno, po czym topowe staje sie cos innego.
kazik

Post autor: kazik »

model dla Pań :
http://www.sklep.skalnik.pl/produkty.ph ... a=1&id=306
polecam tę firme -uzywałem ich model ponad 5 lat -miał podeszwę z orginalnym vibramem , zakładałem sandały w maju ,zdejmowałem z końcem października :) , idealnie nadawały się na trekkingi rowerowe,dość mocno eksplatowałem je także w górach.
Awatar użytkownika
Izabela

Post autor: Izabela »

tomtomowi i kazikowi bardzo dziękuję :)
plachnina

Post autor: plachnina »

Od soboty jestem posiadaczem Scarpa Denver. Wszedłem do sklepu, założyłem na nogi, sprawdziłem jak się czuję w grubej skarpecie, zapłaciłem i wyszedłem. Na razie testuję na równinie, ale jak na nowe buty zachowują się grzecznie, brak obtarć i żadnych niedogodności:)
Zakup zrobiłem po przejrzeniu duużej ilości postów miedzy innymi na tym forum. Mam nadzieję, że nie będę żałował :D
Awatar użytkownika
Hannibal

Post autor: Hannibal »

tomtom pisze: (...) (zaraz przyjdzie tu Hannibal i powie, ze jego buty ksb 300 i jego plecak Cougar sa zajebiscie zajebiste, ale go nie sluchaj, bo on jest inny) (...)
Widać, jak lubujesz się w przekręcaniu słów innych osób. No cóż, jak ktoś nie potrafi argumentować i polemizować na poziomie, to musi uciekać się do tego typu "zabiegów".
Co do jakości ksb 300 i Cougara, to oprócz mnie całkiem sporo osób wypowiadało się na ich temat dość pochlebnie. Może zdarzały się jakieś trefne egzemplarze, ale to już "inna para kaloszy".
tomtom pisze: (...) wnikliwa analiza forum ngt.pl (...)
A to dobre. :))
gregor

Post autor: gregor »

wszysko jest fajne do momentu skręcenia stopy w górach,wtedy sandały :? ,salamony :? i inne duperele to pipeszenie farmazonów,wiem bo znosiłem gościa przez parę dupogodzin a więc nie pieprzcie dyrdymałow,pozdrawiam lanserów i leserów :think:
plachnina

Post autor: plachnina »

gregor pisze:wtedy sandały :? ,salamony :? i inne duperele to pipeszenie farmazonów,wiem bo znosiłem gościa przez parę dupogodzin a więc nie pieprzcie dyrdymałow,pozdrawiam lanserów i leserów :think:
I po co te nerwy? Ludzie kupują buciki i inne takie dyrdymały po to, żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo chociażby skręcenia. Może czasami dla szpanu:) Ja na ten przykład będę chodził w niedziela do kościoła w moich bucikach:)
gregor

Tu nie chodzi o nerwy,tylko to jest post tematyczny o butach w góry.Na gadulec jest Hyde Park.Jak zaczniemy mieszać tematy to się strona popinkoli itylko tyla,pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Mariusz

Post autor: Mariusz »

gregor wyluzuj - sandałki są bardzo dobre, żeby sobie zejść lub wejść np. do schroniska w Moku z Palenicy albo żeby po całodniowym szlaku poczłapać dookoła jeziora i dać odpocząć stopom. A przy okazji używasz te klapki łażąc w nocy po śpiących na korytarzu ludziach. Super sprawa. :]
gregor

Chciałbym jaszcze poruszyć temat rozmiarówki,buty powinno się kupować 1-1,5 numeru większe.Inną sprawą jest że co firma to inny rozmiar .Trazeta przy moim rozmiarze nogi 42,proponuje numer 43 co chyba jest w normie,ale ja kupowałem buty na sezon letni
Awatar użytkownika
Hannibal

Post autor: Hannibal »

No te 1,5 numeru więcej to może być już troszę za dużo. Ogólnie się zaleca o 1 numer większe obuwie. Ale i tak przed zakupem trzeba dane buty założyć, pochodzić trochę, wszystko posprawdzać.
Bo jednemu może jedno pasować, a drugiemu co innego.
ODPOWIEDZ