Hannibal pisze:Nie chodzi o drobne literówki, tylko o błędy ortograficzne.
wiem o co ci chodzi....ale najlepszemu się czasem trafia ort.
Przecież ja tego nie kwestionuję. Napisałem przecież, że każdy popełnia błędy ortograficzne.
Iwona pisze:
Hannibal pisze:Na niektórych forach o to się dba
wnioskujesz o funkcję nadwornego stróża czystości języka ojczystego dla siebie?
Iw, czy ty piszesz to co myślisz, czy to, co ci np. tomtom lub tomek.l podpowiadają? Chodzi mi chociażby o to, żeby istniała podobna zasada do tej, jaka istnieje na forum www.browar.biz, czyli zasada FCJP. To wszystko.
Wodzu, mam dla Ciebie zla wiadomosc - bledow ortograficznych nie robie. Przykre, co? Polskich znakow nie uzywam od kiedy jestem w sieci i tak juz zostanie.
tomtom pisze:Wodzu, mam dla Ciebie zla wiadomosc - bledow ortograficznych nie robie. Przykre, co? Polskich znakow nie uzywam od kiedy jestem w sieci i tak juz zostanie.
Ja też mam dla ciebie złą wiadomość. Nie jest to dla mnie przykre, bo nie rozpatruję tego w tych kategoriach.
Sylwester pisze:najlepiej jak każdy będzie pilnował własnej dupy
ja sie z tym nie zgadzam
uwazam, ze jest jeden wyjatek i dupy Wodza trzeba pilnowac
bo sie jeszcze nam zagubi malenstwo, maskoteczka nasza
jesli to on napisal tego posta piecdziesieciotysiecznego... ach, wcale by mnie to nie zdziwilo
Hannibal wytknął komuś jakiś błąd ortograficzny?
Jak ktoś poprostu zapomina np o polskich znakach to normalka na internecie...przecież ludzie szybko piszą i czasami gdzieś zawieruszą jakąś literkę więc całkiem się zgadzam z tomtomem.
A jeżeli chodzi o jakieś naprawdę "ciężkie" ortograficzne błędy no to w sumie to nic złego jak się komuś powie że to się powinno pisać inaczej .
Zresztą nie wiem jakiego kalibru był to błąd.
Ja bardzo szybko piszę na gg i raczej często poprzestawiam literki itd itp i jezeli takie coś wypomniał Hannibal to myślę, że jest albo przewrażliwiony albo jeszcze co innego
Cholus - mógłbyś czytać moje wypowiedzi precyzyjnie?
Bo wydaje mi się, że odnosisz się do tego, czego wcale ja nie twierdzę.
Ja mówiłem o standardowych błędach ortograficznych, a nie o jakichś literówkach, czy zapominaniu o polskich znakach.
Po prostu zamiast "szczegułów" powinno być "szczegółów". I to jest dla mnie standardowy błąd ortograficzny. Czy wyraziłem się teraz jasno?
wam juz calkiem chyba odbilo hani jak masz ochote na kontrole to mozesz mnie pilowac. ja robie bledy w kazdym wyrazie. a tak na marginesie to ty chyba nienormalny troche jestes, ale da sie cie rozgryzc chlopie.
O rany, jak wam nie zależy na dbaniu o czystość języka ojczystego, to mówi się trudno. Ja tam na siłę nie mam zamiaru tu nic wprowadzać.
A ty marti bardzo łatwo oceniasz innych na podstawie tak małej ilości przesłanek. Dla mnie to jest jednoznaczne z jednym, ale daruję sobie pewnego rodzaju impertynencję.
Hannibal pisze:O rany, jak wam nie zależy na dbaniu o czystość języka ojczystego, to mówi się trudno. Ja tam na siłę nie mam zamiaru tu nic wprowadzać.
Hannibal pisze:... jeśli nawzajem będziemy się pod tym względem kontrolowali, to nasza czystość języka polskiego będzie po prostu na wyższym poziomie...