Błagam o pomoc! muszę bardzo szybko wiedzieć, z jakich miejsc w Tatrach (leżących na szlaku) można zobaczyć wszystkie pięć stawów!
Patrzyłam na mapę i niby znalazłam takie miejsce, ale nie jestem pewna czy widać wszystkie stawy.
Proszę o szybką odpowiedź! będę wdzięczna!
Nabijacie ilość postów?
Pytanie dotyczyło szlaków.
Na Gładki i przełęcz jest ścieżka, ale szlaku nie ma.
Dojście do Szpiglasowego? A ile metrów przed szczytem, bo nie wiem. O samym szczycie napisałem w swojej odpowiedzi. Czyżbym był mało dokładny?
Przy dojściu na Zawrat? Idź i sprawdź, czy Kozi prześwituje. Bo ostatnio nie zauważyłem.
Nabijajcie dalej.
Jeśli masz na myśli miejsce, gdzie podchodzi się na Kołową Czubę, tam gdzie jest wydeptany spory plac, to jest to możliwe. Nie wiem czy z jednego miejsca, ale chyba masz rację. To jest możliwe, choć nie jestem pewien.
w sumie fakt, źle sie wczesniej wyraziłem pisząc, że w końcowej części, po prostu pamietam że na tym podejściu było takie miejsce bo sam sie wtedy zdziwiłem.
włóczęga pisze:Jeśli masz na myśli miejsce, gdzie podchodzi się na Kołową Czubę, tam gdzie jest wydeptany spory plac
możliwe, że chodzi mi właśnie o to miejsce, choć nie potrafie teraz określić dokładnie gdzie to było.
Dagomar, sprawdź dokładnie.
Na Gładką nie ma szlaku.
Pamiętaj o tym. Niewiedza może cię drogo kosztować.
Fakt, że widoki więcej warte niż worek pieniędzy, ale warto wiedzieć, że to kosztowne.
milutki ,od Kobylej Dolinki lub Wierchcichej i Zaworów ,polecam ,szczególnie piękna i kompletnie pusta Dol. Koprowa - warto odwiedzić . Można też od Liliowego ,jest wyraźna ścieżka po słowackiej stronie wychodzi między Zaworami a Gładką ,ale bez ryzyka wcześnie rano ,bo potem łapią
Choć rzeczywiście drugi wariant bez szlaku ,to pierwszy jest OZNAKOWANYM SZLAKIEM JAK CHOLERA