Witam . Na TVP 3 - regionalna w niedzielę o 10.10 jest program " Nie tylko Tatry" trwa jedynie 20 minut i niestety nie jest nadawany w każdą niedzielę . Jeszcze nie odkryłam czy co 2 tygodnie czy raz na miesiąc , ale co jakis czas sie pojawia . Jutro ma być zapraszam do ogladania . Aga
ok dziex... właśnie kiedys raz zdarzyło mis ie na tym kanale wylookać taki program i chyba nawet to było to samo bo tez takie krótkie... i wogóle.. ale jakos nie załapałam godziny i dnia.. hm.. no to musze obejrzeć.. szkoda że nie ma więcej tego typu programików... :/
czyli dzis to będe oglądac ale chyba już widziałam to..... cos mi śmiga w pamięci...... chyba raz było o bieszczadkach.... i załozycielach CHATKI PUCHATKA na poloninie WETLINSKIEJ..... dobre to było. polecam.
no niestety:( poprostu szkoda słów...... kiedy ja oglądałam ten program bylo o Tatrach , widoczki cudne....., jeden z odcinków był o roslinności w Tatrach , raz były Góry Stołowe , więc wydaje mi sie ze ten program dotyczy polskich gór. Ciekawe ile nam przyjdzie poczekać na kolejny odcinek i czy go nadadzą - oto jest pytanie. Pozdrawiam Aga
czyli z tego co czytam to wnioskuje że nie mam czego żałować ?? bo własnie miałam pisac ze smutkiem że nie udało mi się obejrze bo akurat mi sie do kościoła iśc zachciało... no ale przynajmniej pocieszyliście mnie... mówicie że lepper w miejsce programu o tatrach...?? no tak... nic go nie zastapi
pare lat temu na tvn był program dokumentalny, jeżdzili z kamerą w karetce, pare razy latali z toprem na akcje w tatry, kurde czemu mnie to wtedy nie interesowało, oglądaliście może? szkoda że nie ma tego gdzieś na jakimś serwerze, teraz by się obejrzało
carlos pisze:pare razy latali z toprem na akcje w tatry
carlos pisze:"Na ratunek"
Tak, pamiętam ten program. Pokazywali raz akcje ratunkową jak turyści wpadli w szczeline na Przełęczy pod Chłopkiem.
Później idąc tym szlakiem wypatrywałam gdzie oni mogliby tam wpaść...
dagomar pisze:słynnym wysadzeniem szałasu w Chochołowskiej
a nie był to przypadkiem bufet na Pol. Pisanej w Kościeliskiej ?
-"Potop", sekwencja kuligu w Chochołowskiej
-"Jak rozpętałem II wojnę ..." (lecz, chyba cz. 3), sekwencja jak jest jakaś balanga z partyzantami Jugosłowiańskimi - w Dol. Jaworzynki
- tytułu nie pamiętam, ale stary film czarno-biały o jakimś profesorze i studencie (chyba grał Perepeczko). Na koniec któryś z nich ginie pod nawisem - rejon Kasprowego W.
-programy z Lindą, jak to w zimie pod lodem nurkował w Popradzkim Stawie i robił wspin na Mnichu
-"Legenda Tatr"
Jest świetny film dokumentalny Krzysztofa Kieślowskiego z jakiejś akcji TOPR-u (wtedy jeszcze GOPR-u) w latach 70-tych. Ale pamięć mi szwankuje. Za to pamiętam, że oglądałem go "z rozdziawioną gębą" - zwłaszcza jak patrzyłem na sprzęt taterników! A jedna scena: schodzi lawina, ratownik jest pod śniegiem. Na szczęście koledzy szybko go odkopują. Facet jest w szoku, siedzi niekumaty, widać, że życie śmignęło mu przed oczami. Jego pierwsze słowa (cytat z pamięci): "tyko mej babie nic chłopy nie mówta"!