Zagadka
Re: Zagadka
cos mi to wyglada na Spąge:-)
Ciekawe ilu forumowiczów przechodziło obok tego miejsca. Ja musiałam posłużyć się wyszukiwarką
.
Rozumiem, że ta Spąga jest obok Czerwonej Ławki?
Rozumiem, że ta Spąga jest obok Czerwonej Ławki?
Ostatnio zmieniony ndz 19 mar, 2006 przez Agaar, łącznie zmieniany 2 razy.
- mefistofeles
-

- Kontakt:
-
RARUTKA_GOLDI
-

Widziałam Spągę tylko z daleka , ale tu od razu rozpoznałam jest bardzo charakterystyczna . Marzy mi sie przejście przez Czerwoną Ławkę , ale tamtego dnia mieliśmy za cel Lodową Przełęcz . Wiedząc, ze szlak przez Czerwoną Ławkę nalezy do najtrudniejszych znakowanych szlaków postanowiłam wybrac cos łatwiejszego stosując tzw stopniowanie trudnosci
Czy wejscie na Lodową jest łatwiejsze? jak ktoś byl to wie, wspinanie się po skale to czysta przyjemnosc, mozolne podejscie na Lodową .....hihi do przyjemnych nie należało
Fajnie było obserwować wspinających sie do przełęczy z nadzieją ze kiedyś tez tam pójdę. Kiedy juz wgramoliliśmy się na Lodową po tym obrzydliwym piarżysku mieliśmy humorystyczne zdarzenie. Otóz za nami weszla grupa młodzieży z 5 osób i oczywiscie telefony poszly w ruch , bardzo podnieconym glosem jeden z uczestników wycieczki wołał hura!! zdobylismy Czerwoną Ławkę
, kiedy powiedzieliśmy im gdzie są byli w lekkim szoku , ale szybko sie z niego otrząsneli i stwierdzili ze w takim razie ruszają na Czerwoną , zanim my spacerowo zeszliśmy do rozwidlenia szlaków oni juz byli pod skałami i zaczynali wspinanie
Jak można pomylić wejscie na Lodową Przełęcz z Czerwoną Ławką??....... widocznie można:)
Jak można pomylić wejscie na Lodową Przełęcz z Czerwoną Ławką??....... widocznie można:)